Krejčíková na čtvrtý pokus porazila Alexandrovovou a je podruhé v sezoně ve finále

27. 5. 2021, 18:58
Aktuality 14
Barbora Krejčíková porazila na antukovém turnaji ve Štrasburku Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 7-6 6-1 a letos podruhé postoupila do semifinále dvouhry na okruhu WTA. Pátá nasazená česká reprezentantka zdolala turnajovou trojku ve čtvrtém vzájemném zápase poprvé.
Barbora Krejčíková

"Mám z toho radost. Hrála jsem velmi dobře a mám dojem, že se s každým zápasem zlepšuju. Jsem ráda, že si zahraju další. Je to perfektní a je úžasné vidět v ochozech diváky," řekla na kurtu Krejčíková, jež se opět do zápasu dostávala pomaleji. V úvodním gamu odvrátila dva brejkboly, ve třetím už podání neudržela.

Na rozdíl od předchozího zápasu s domácí Caroline Garciaovou dokázala skóre otočit ještě v prvním setu, který nakonec dotáhla do tie-breaku. V něm zvítězila 7:4 a ve druhé sadě dál těžila z nevynucených chyb soupeřky. Od stavu 1:1 získala pět gamů v řadě a duel po hodině a 41 minutách ukončila hned při prvním mečbolu.

"Nejdřív si užiju postup, zregeneruju, možná se chvilku kouknu na další zápas a pak s trenérem vymyslíme plány na příště," uvedla elitní deblistka. Čtvrtfinále dvouhry si letos zahrála potřetí, naposledy v březnu v Dubaji, kde došla až do finále.

Semifinálovou účastí si Krejčíková znovu vylepší své maximum v žebříčku dvouhry, v němž jí momentálně patří 38. místo. O postup do finále se utká s Jule Niemeierovou. Jednadvacetiletá německá kvalifikantka, která dopoledne zvládla dohrávku 2. kola s Američankou Shelby Rogersovou, porazila Arantxu Rusovou z Nizozemska 6:4, 6:1 a svou bilanci výher v hlavní soutěži na okruhu WTA rozšířila na tři.

• WTA 250 ŠTRASBURK •
Francie, antuka , 189.708 eur
čtvrteční výsledky (27. 05. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Krejčíková (5-ČR) - Alexandrovová (3-Rus.) 7-6(4) 6-1
Linetteová (8-Pol.) - Putincevová (4-Kaz.) 6-3 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Shuai Zhang (6-Čína) 6-2 6-1
Niemeierová - Rusová (Niz.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Frick
Bude mít v SF WTA turnaje tak papírově slabou soupeřku. To MUSÍ využít. Těch 70 b. navíc je velký rozdíl.

Bojuje o nasazení ve Wimbledonu!
Reagovat
sojka1
dobre, Bara, nevidela jsem a ani necekala jsem, parada, zluta raketa jede.... :-)
Reagovat
peek
Ještě ve finále není, jak tvrdíte v titulku. Tak snad jste to nezakřikli. smile
Reagovat
tommr
cenná výhra nad nebezpečnou Ruskou. Zajímavostí je, že Bára si souboj s Alexandrovou s největší pravděpodobností zopákne i ve druhým kole FO ...
V semifinále by měla mít teoreticky mnohem snadnější soupeřku. Niemeierová nikdy předtím na WTA turnaji nevyhrála a v žebříčku se nejvýš dostala na 208.pozici. Tento turnaj jí ale evidentně sednul a Bára si bude muset dát velkej pozor, aby se taky nenechala zaskočit ...
Reagovat
Mr.Pink
ja tyhle turnaje tesne pred grandslamy nemam rad. samozrejme je skvele, ze uz je v semifinale, ale ta unava se nascita
Reagovat
Vlk-v-trave
jako, ze uz si unaven sledovanim, tak by bylo lepsi, aby uz zadna zajimava hracka nehrala pred tou nalozi zapasu na GS....ktera se blizi.
...ano neni to jednoduche:)
Reagovat
Mr.Pink
:) to ne, ja tento tyden videl jen jeden set. bral jsem to z pohledu hrace, kdyz chce nekdo vyhrat grandslam, tak tri tydny hrani v kuse je velmi namahave :)
Reagovat
tommr
tak Bára asi nemá takový ambice. Pro ní by byl titul ze
Reagovat
tommr
Štrasburku ideální ...
Reagovat
Mr.Pink
ta unava muze prijit uz v prvnich kolech grandslamu, urcite ma ambice dostat se do druheho tydne
Reagovat
tommr
no jak jí tak dneska pozoruju tak už na ní únava dolehla plnou váhou ... smile
Reagovat
lvicek
Asi v semifinale, ne?
Reagovat
tommr
autor článku možná vidí o kolo dál než my ... smile
Reagovat
Mac
asi mu vypadlo to uz tradicni "zahraje o"....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist