Krejčíková na turnaji ITF v Austrálii do finále nepostoupila

11. 2. 2017, 11:05
Aktuality 2
ITF LAUNCESTON - Barbora Krejčíková si na podniku ITF 60k v australském Launcestonu zahrála poprvé po 18 měsících v semifinále, čekání na své 15. finále ale neukončila. V boji o něj jednadvacetiletá Češka podlehla čtvrté nasazené Slovince Tamaře Zidansekové.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková na podniku ITF s dotací 60.000 dolarů v australském Launcestonu vyřadila favorizovanou Američanku Taylor Townsendovou, dvě domácí naděje Kimberly Birrellovou a Jaimee Fourlisovou a poprvé po téměř dvanácti měsících vyhrála tři zápasy po sobě. 

Dnes si tak poprvé od srpna 2015, kdy v Plzni prohrála finále s Andreou Hlaváčkovou, zahrála v semifinále. V něm už ale neuspěla. Proti čtvrté nasazené Slovince Tamaře Zidansekové, které ve druhém kole vyřadila Marii Bouzkovou, uhrála set, ale porážce 2-6 6-3 3-6 nezabránila.

Jednadvacetiletá Krejčíková usilovala o své celkově 15. finále. Na kontě má devět titulů, ten nejcennější získala na jaře 2015 v Olomouci, kde vyhrála podnik ITF 50k.

Brněnská rodačka Krejčíková, jež byla už 140. hráčkou světa, se navzdory dnešní porážce posune v žebříčku WTA z 245. místě o téměř dvacet příček vzhůru. 

Teprve devatenáctiletá Zidanseková postoupila do svého dosud největšího a celkově již 16. finále, v nichž má bilanci 11-4. Už nyní má jistotu, že se ve světovém žebříčku posune poprvé v kariéře do Top 150 a stane se nejvýše postavenou Slovinkou.

O dvanáctou trofej mezi ženami si slovinská naděje Zidanseková zahraje s šestou nasazenou Američankou Jamie Loebovou, která v dnešním druhém semifinále přežila pět mečbolů proti krajance Asii Muhammadové.

Jednadvacetiletá Loebová vyhrála po více než dvou a půl hodinách boje 4-6 7-6 6-1 a rovněž postoupila do svého největšího finále, v nichž má bilanci 6-0.

• ITF 60k LAUNCESTON •
Austrálie, tv. povrch, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Zidanseková (4-Slovin.) - Krejčíková (ČR) 6-2 3-6 6-3
Loebová (6-USA) - Muhammadová (5-USA) 4-6 7-6(9) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
bohužel nepřekvapila. Bára není špatná hráčka, ale sledovat její chaotickou hru bez jakýkoli myšlenky je nápor na nervy ...
Reagovat
Frick
Možná by to chtělo změnu trenéra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist