Krejčíková: Olympiáda? Tak trochu jiný turnaj. V čem? Ve všem

4. 8. 2021, 20:36
Aktuality 20
Špalíry nadšených fanoušků se zlatými nafukovacími balónky dnes odpoledne přivítaly na Olympijském festivalu v Brně tokijskou šampionku ze čtyřhry žen Barboru Krejčíkovou. V Japonsku triumfovala po boku Kateřiny Siniakové a v rodném městě dnes vystoupila poprvé na veřejnosti po návratu z Tokia.
Profily hráčů
© Český olympijský tým

"Vůbec jsem nečekala, že tu bude tolik lidí a že se dočkám takového přivítání," řekla novinářům poté, co absolvovala krátkou tenisovou exhibici s Lucií Šafářovou, ambasadorkou festivalu a rovněž olympijskou medailistkou z tenisové čtyřhry z Ria de Janeiro 2016. Po bronzovém šermíři Alexanderu Choupenitchovi, stříbrném střelci Davidu Kosteleckém a jeho zlatém parťákovi Jiřím Liptákovi se Krejčíková stala čtvrtou držitelkou olympijské medaile, které tleskal Olympijský festival v Brně. "Mám radost, že se nám Moravanům v Tokiu dařilo, to se asi moc nečekalo," podotkla Krejčíková.

Pro ni samotnou to byl první veřejný i mediální výstup po návratu. Na rozdíl od dalších medailistů neabsolvovala přijímací ceremonie v Praze a vše si nechala na Brno. "Cesta byla dlouhá, snad šestnáct hodin. Hodně jsem prospala a vzbudila se prakticky až doma v Ivančicích," popsala, jak na ni dolehla únava z náročného olympijského programu.

"Byl to to o hodně jiný turnaj, než jsme normálně zvyklé. V čem? Ve všem. Bydleli jsme ve vesnici s dalšími sportovci. Když jsme tam přijeli, tak oni nás vítali a poznali nás, kdežto já některé ne a trochu jsem se i styděla," přiznala. Ae za deset dní pobytu v Tokiu se vše změnilo. "Fandili jsme si navzájem, byla tam úžasná atmosféra, slavili jsme medaile dalších Čechů a oni nám to pak oplatili. To byl jeden z největších zážitků celé olympiády," líčila Krejčíková nadšeně.

Kromě zlaté medaile si žádný další suvenýr z Japonska nepřivezla. "Vzhledem k těm restrikcím, které na olympiádě panovaly, jsme nikam nemohly, takže ani nebyla možnost si něco koupit," vysvětlila.

Ani doma v celém tom cestovním shonu nebyl zatím čas na přivítání s nějakou větší hostinou v rodinném kruhu. Sama si přitom na žádné gastronomické speciality nepotrpí. Jejím favorizovaným pokrmem je totiž obyčejný bramborový guláš. "Zatím jsem ho neměla, čeká se na něj," prozradila.

Pro rodačku z Brna to byl v krátké době druhý slavný návrat domů. V červnu ji v Ivančicích, kde nyní bydlí, vítali jako vítězku grandslamového Roland Garros. "Když se daří, tak návraty jsou vždycky hezké. Moji nejbližší to prožívali s láskou, takže pro mě je to další velká motivace," řekla s úsměvem tenistka se zlatou medailí na krku.

Tělu teď dopřeje odpočinek
Na rozdíl od deblové parťačky Siniakové se Krejčíková rozhodla změnit program a neodletět na turnaj do Montrealu, který začne příští týden. Vysvětlila to fyzickou únavou. "Tělo je hodně rozbité, dostalo zabrat. Musím mu to vrátit, něco vynechat, odpočívat, potrénovat a být stoprocentně připravena na další turnaje," řekla Krejčíková.

V jejím aktuální plánu je nyní převážně odpočinek, ale koncem týdne už zase trénink a další týden ve čtvrtek či pátek odlet do zámoří na turnaj v Cincinnati a pak na US Open v New Yorku.

Krejčíková nechce předvídat, v jaké pozici se na amerických kurtech ocitne coby vítězka French Open a olympijská šampionka, byť "jen" ve čtyřhře. "Vše, co jsem si přála, už jsem dokázala, takže žádný další tlak na sebe nevytvářím. Spíš budu čelit mediálnímu tlaku zvenčí než sama na sebe. Doufám, že jsem na to nějak připravena. Snad se bude i dařit," poznamenala pětadvacetiletá olympijská vítězka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Titan
Nemáte někdo link na tu fotku ke článku, kterou tenisportál klasicky zobrazuje jen v náhledu...?
Reagovat
Titan
Už mám podobný, ale taky dobrý
https://sport.aktualne.cz/olympijske-hry/krejcikova-favoritkou-olympiadynicim-neohromuje-presto-pusob/r~a55c9964e98811eba7d3ac1f6b220ee8/
Reagovat
misa
Náročný olympijský program splnil má očekávání a Marie se dostala do hlavní soutěže :)
Reagovat
com
v kvalde ale mohla nabrat naky body smile Takle ji to vypadnuti v prvnim kole k nicemu neni smile
Reagovat
misa
Taky mohla vypadnout hned v 1. kole a bonus hlavní soutěže spočívá v přenosu zápasu!
Reagovat
Dobry-den
Ono je možná lepší tu prohru spíš nevidět. smile
Reagovat
misa
Už jsme pomalu v situaci, kdy je každý singl Marušky s přenosem svátek. Ještě by měla hrát v hlavní soutěži Chicago a US Open, pak to začne být špatné. Proto je pro mě lepší sledovat případně další neúspěch po 3 hodinách boje než nic.
Reagovat
EllNino
ale prosímtě, nebuď furt takovej pesouš :) Maruška je pořád v race na 70. místě, žádná tragédie typu Týny se zatím nekoná ... teď má slabší období po skvělém začátku roku ...

Pokud ze stovky vypadne, tak věřím, že to bude maximálně na chviličku, má kvalitu a rozhodně to není hráčka druhé stovky ...

Věřím, že na amerických betonech se trochu najde
Reagovat
misa
To slabší období už trvá nějak dlouho. Od začátku dubna vyhrála tři dvouhry, na 7 z 8 posledních turnajů vypadla v 1. kole.

Žebříček se sestavuje podle výsledků a ne podle kvalit. Takže ve druhé stovce se klidně může ocitnout i nějaká nedávná hráčka z desítky. A cesta zpět je hodně těžká.
Reagovat
EllNino
tímhle se akorát zbytečně stresuješ ... řeš problémy, až přijdou :) klidně může chytit dobrý turnaj a ve stovce se udržet :)
Reagovat
lvicek
Jo, treba Katka na jare hoooodne vypadala, ze z ty stovky leti co nevidet a najednou se docela zvedla! Doufam, ze se ji to bude drzet i po OH.
Reagovat
EllNino
no to je příklad za všechny :)
Reagovat
misa
Ale Katka se nezlepšila jen tak sama od sebe, mělo to nějaký důvod.
https://www.irozhlas.cz/sport/tenis/tenis-siniakova-postup-parma-ruska-trenerka_2105201726_bac
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, treba Katka na jare hoooodne vypadala, ze z ty stovky leti co nevidet a najednou se docela zvedla! Doufam, ze se ji to bude drzet i po OH.
Reagovat
com
takze dalsi odhlaska z Montrealu smile To by mohla Karolina dat i to finale smile
Reagovat
cabuna
Belinda Bencic
Marketa Vondrousova
Také odhlášení
Reagovat
blixa
Takže to vyhraje Simonka ? smile
Reagovat
com
Halepka neni Serena, aby po pul roce nehrani dosla do finale smile
Reagovat
blixa
Ty mlč ! To bylo určeno pro Ultrase smilesmile
Reagovat
Titan
Serena má problém se dostat přes druhé kolo, takže bych takové soudy vynášel opatrně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist