Krejčíková po návratu domů: Těším se na rodinu, spánek i grilovačku

15. 6. 2021, 10:40
Aktuality 50
Královna Roland Garros Barbora Krejčíková včera vpodvečer v Praze po příletu z Paříže ukázala repliky grandslamových trofejí za triumfy ve dvouhře i čtyřhře. Česká tenistka nestihla ani přečíst všechny gratulace k životnímu úspěchu. Těší se na rodinu, odpočinek s dobrým spánkem a grilování.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© AFP)

Pětadvacetiletá Krejčíková ovládla v Paříži v sobotu dvouhru a o den později i čtyřhru v páru s Kateřinou Siniakovou. Obě soutěže vyhrála jako sedmá žena historie French Open.

"Stále mi to ještě nedochází. Za poslední tři dny se toho stalo fakt hodně. V sobotu to bylo nádherný, ale věděla jsem, že ještě není konec, že ještě musím zabojovat v neděli. Bylo to náročné a chtěla bych vyzdvihnout Katku, že mi pomohla a povedlo se nám vyhrát titul. Přispěla k tomu, že jsem mohla získat double," řekla Krejčíková novinářům.

Dostávala gratulace ze všech stran. Přímo v dějišti od legend Martiny Navrátilové a Jana Kodeše, kteří ji i podporovali, ale i od Mariána Vajdy, kouče srbské hvězdy Novaka Djokoviče. Zprávy v mobilu ani nestihla všechny přečíst. "Bylo to hektické a potěšily mě všechny. I od lidí, od kterých jsem to nečekala. Je jich fakt hodně, je to na knihu. Pohádkovou," usmála se.

Jako tradičně se z pozice vítězky turnaje fotila s poháry v náručí a Eiffelovou věží v pozadí. Nejnáročnější prý bylo sehnat šaty. "Měla jsem pomocnici od Roland Garros, ale všude měli módu čtyřicet plus. Jsem ráda, že jsem jedny šaty našla," pochvalovala si. Fotila se s pohárem za dvouhru a jednou měla v náručí oba najednou. "Jsou těžký a velký. Byla jsem ráda, že to trvalo jenom pár vteřin a nespadly, protože to by byla obrovská škoda."

Z Prahy zamíří domů do Brna a těšila se na své blízké. A taky na odpočinek. "Konečně se vyspím a pořádně najím. Za posledních pět dnů se mi to nedařilo," řekla. Plánovala grilování, tak jako po turnaji v Římě. Prozradila, že celých čtrnáct dnů v Paříži jedla stejná jídla.

"Před zápasy suché těstoviny, po dvouhře jsem si nechávala dělat steak s bramborovou kaší na hotelu a po čtyřhře jsem si brala kuře s gratinovanými brambory," řekla hráčka z Ivančic.

Znovu se stala první deblistkou světa a ve dvouhře si vylepšila životní maximum na patnáctou příčku. "Jsem hrozně ráda a pyšná. Je to něco, co jsem si vždycky přála dokázat, být takhle vysoko a hrát dvouhru i čtyřhru na velkých turnajích," uvedla Krejčíková.

Díky posunu v žebříčku dvouhry by měla být mezi čtveřicí Češek pro olympijské hry v Tokiu. "Je to hezký, něco, co chce člověk dokázat. Už jenom z účasti v deblu jsem měla radost. V singlu jsem neočekávala, že poslední tři týdny budou takhle úspěšné a posunu se tak vysoko, že bych mohla získat nominaci. Určitě se těším a budu tam bojovat ze všech sil, aby to dopadlo co nejlíp. Aby z našeho výjezdu cinkla medaile a mohli být Češi zase na něco hrdí," řekla Krejčíková.

Teoreticky mohla vyhrát v Paříži tři soutěže, ale v mixu nevyužili se Slovákem Filipem Poláškem ve čtvrtfinále tři mečboly a vypadli. "Ale mohl by to být cíl do budoucna. Spíš jsem si myslela na výhru v deblu a mixu, než na singl a debl, ale nezlobím se, že se to otočilo."

Vzhledem k únavě z náročného programu už se odhlásila z přípravného turnaje na trávě v Bad Homburgu. "Další turnaj, který bych měla jet, je Wimbledon," řekla. V All England Clubu ji čeká premiéra ve dvouhře v hlavní soutěži, i proto nebude mít velká očekávání. "Myslím, že moje hra na trávě by mohla platit, ale nemám na ní žádné singlové zkušenosti. Nechala bych to volné. Přijedu podat maximální výkon," prohlásila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
Mony
Báro, než tě za 2-3 roky vystřídá nová antuková Královna..Sára Bejlek
Reagovat
Pavlis
Letošní French open jsem v podstatě vynechal, ale tyto zprávy samozřejmě sledoval s údivem. Je to super, ukáže se, jaká je, jak si s tím poradí.

Úspěch je to nevídaný, udržet se ve špičce bude obtížné. Je zvláštní, že do března 2020 neměla na dvouhru čas, pak intenzivně trénovala, dala tomu čas. A výsledek se dostavil. Ovšem, ty nesnáze, co musela překonat.

Stěžejní roli v tom nejspíše hrají moudra tenisových legend a dobrá psychika. Ano, takto se vyhrávají grandslamy. je to ze své podstaty úplně snadné, odpovědi padly v těch článcích za poslední dny na Internetu.

O co větší a zbytečné pozdvižení bylo na startu turnaje, o to sladší a čestnější byl jeho konec. Vyhrál to člověk, co zcela jistě obstojí ve světě velkého tenisu.

Tímto Báře gratuluji k dosažení životního úspěchu. Zasloužené.
Reagovat
Petr_Fisk
Dobré rozhodnutí vypustit Bad Homburg - ať si tělo odpočne.smile
Reagovat
Ondra979
na te trave jsem na Baru zvedav. jako deblistka by tady mohla i chodit casteji na sit, tak snad tomu svou hru prizpusobi a bude to dobre..
Reagovat
paddy
Černošek se už přihlásil o spolupráci a dodal, že je méně důvěřivá a dá na maminku, přesto věří, že nějaká forma spolupráce bude.

Hejno žraloků teď bude opravdu velké smile smile
Reagovat
blixa
A tak v její současné pozici jí Černošek asi uškodit nemůže. Jediný, co jí může nabídnout je spolupráce v reklamní oblasti v ČR, a to on zase docela umí. Jinak děvče dobře dělá, protože maminka má vždycky pravdu ! smile
Reagovat
Petr_Fisk
...a snad ji ochrání i od Černoška.
Reagovat
Mony
ˇČernošek ještě nedá pokoj? Nedávno vyháněl Zubatou s kosou
Reagovat
Alien
TK Báry a Lindy jsem samozřejmě sledoval, byly úžasné! Díky Bohu je při této nepotkalo žádné zranění, tudíž se mohou v klidu připravit na další turnaje!
Reagovat
tommr
a dokonce ani neutrpěly žádnou psychickou újmu jako jedna nejmenovaná elitní hráčka ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
A co takový chudák Thiem, ten se dodnes léčí u psychologů z traumatu, když ho vypakovali kvůli Matce.
Reagovat
pepin
Při pohledu na Báru a její mentální sílu si člověk musí říci, škoda že tímto nedisponuje Petra, kde již mohla s GS být. A ještě jedna věc ji ve srovnání s Bárou chybí a to je umění v určitých fázích zápasu měnit styl hry a nejen tvrdošíjně používat ten svůj, který ji zdobí ale hodně krát i ubližuje.
Reagovat
EllNino
no ... na druhou stranu ... mentální sílu měla na zisk dvou GS a 28 turnajů, Bára má zatím 2, i když jeden grandslamový :)

Takže trochu pokory, nedělejme z Báry mentální titánku, teď teprve se ukáže, jak to ustojí ...
Reagovat
pepin
Pokud jsi četl dobře to co jsem napsal tak tam nikde nenajdeš že dělám z Báry titánku nebo cokoliv víc. Smyslem mého příspěvku není ani zpochybnění 2 GS a dalších titulů Petry, opět špatně čteš, je to jen takové povzdychnutí, kde mohla být dál na dalších GS. Takže asi tak.
Reagovat
EllNino
Petra ma dva ... mohla jich mit realne kolik s jejim pojetim hry? Pet, sest? Mozna ani jeden ... spis bych se radoval, ze ma dva, nez spilal, ze jich nema vic ... ona totiz s tim vsim, co jeji karieru provazelo, mohla byt bez GS :) je spis zazrak, ze se to 2x krasne seslo na titul ...
Reagovat
Petr_Fisk
Tady bych si dovolil drobnou technickou.
V roce 2011 Petra vybojovala W a současně vyhrála TM a FC. Vzpomínám si jak třeba v TM už mlela z posledního, byla bledá, ale prostě to urvala. Tou dobou měla velkou mentální sílu.
Báře fandím, ale teprve čas ukáže, jak se s novou rolí popasuje a jak bude v dalších sezónách odolná. Moc bych jí to přál, ale v ženském tenisu je to jak na houpačce a spousta holek, které vypadaly mentálně odolné za pár let už tak odolné nebyly.(nebo i naopak)
Třeba KP by o tom mohla vyprávět.
Reagovat
blixa
No, já bych nezapomínal na to, že Bára má tři GS v ženském deblu a tři v mixu, takže celkem 7. O tom se Petře může jen zdát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou váhu ty deblové oproti tomu singlovému mají, můze teď Bára vidět.
Ale to ty víš.
Reagovat
blixa
Po sportovní stránce si myslím, že debl nemá o moc menší váhu. To, že v posledních letech špičkové singlistky debl nehrajou jakoby ten význam deblu snižuje, jenže problém je v tom, že ony ho hrát ani moc neumí. Je to prostě trochu jiná disciplína a to, že je finančně nedoceněna je spíš smutné nepochopení jejího významu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pochopitelne to svou VAHU ma. Bratri Bryanove jsou vnimani tedy vys nez Cilic, ktery ma GS.

To, co dokazala Bara je proste Uzasne. Co jsem si cetl na SPA portalech, tak to ceni hodne vysoko, a ne nahodou pripominaji, ze poslednimu, komu se to podarilo byla Serena, ale na trave. Coz je v tomhle kontextu dost dulezite.

To, ze to dokazala Bara na antuce, a jeste jakym tenisem Spanely uchvatilo, a nejen je, a ani se nedivim. Ja se sklanim hluboce a uzil jsem si to vklidu bez tech kecu na TP.

Chapu, ze Wimbledon je Wimbledon, ale timhle Bara tu Petru proste prekonala. Dokazala neco, co je prave v tomto obdobi tenisu, ve kterem se nachazime takovym Mt.Everestem. Neni jednoduche hrat zaroven singl a debl.

Prestiz to ma stale, a o to vetsi, ze v dobe, kdy je tenis hodne narocny fyzicky, ze neco takoveho das a jeste prave na ANTUCE, ktera se vnima jako nejnarocnejsi povrch, jestli jde o fyzicku.

Podle mne to jeste nekterym fans tenisu nedochazi, mozna ani te Bare...:)

Jasne, ze za mne se stala nej. soucasnou ceskou hrackou po Petre...za mne nema smysl snad ani o tom debatovat... Lucka byla hodne blizko, ale proste to nedala v singlu... a nema smysl zase debatovat, bo Serena... proste Bara dosahla neceho, co fakt neni uplne jednoduche, a pravem si zaslouzila ve Svete velkou pozornost...

Za mne paradni styl, a jsem rad, ze v letosnim RG vyhral ve WTA proste paradni tenis, a jeji prezenterkou je prave Bara...o to vic super.

Jenom se z toho tesit. nic vic, nic min... a tezko se tohle bude nejake hracce jen tak prekonavat, ikdyz se to da zakoncit tim, jak nedavno prohlasil Nadal, on se jiste najde i nejakej hrac, ktery prekona mne na RG...jednou v budoucnu:)

Jako mozna se najde nejaka hracka, ktera double na antuce na GS, ale asi to hned tak rychle nebude...

Dost zapominate, ze debl vyzaduje hodne vsetrannost, a tu treba Petra nema... nebo jine hracky, proto se ani to toho debla moc nehrnou...a nebo take nedokazi proste zmaknout vnimani kurtu ve dvou atd.
Reagovat
Mr.Pink
tak tady si s tebou dovolim nesouhlasit :)

4hru opravdu moc velkou prestiz nema, kolik mela fanousku bara krejcikova nez vyhrala svuj prvni singlovy titul?

bratri bryanove jsou vyjimecni tim, ze jsou sourozenci, to je na nich zajimave. a pak poctem titulu. nevim, co cilic, ale jsou snad bryanove vnimani vys nez treba goran ivanisevic?

ale vyhrat dvouhru i ctyrhru uz je neco vyjimecneho, to uz prestizni je
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste, ze mainstreamove se to tak vnima, uplne stejne jak ty kecy o periferii v tenisu, ktera zacina hned po B3 a Wawrinka je matlak atd...
Vahu to proste ma, a tim spis, ze v tomhle obdobi das double. Ukaz mne, jak to nekdo lehce dava...diky tomu kam se tenis posunul, hlavne diky fyzicke narocnosti, to jsou jen kecy sileneho paddyho, neco o treningu a doplnku atd.

Krom toho prestiz neni jen o poctu lajku, nebo toho, jak se to zaplati atd. To si asi nerozumime. Prestiz ma i to, ze vyhrajes OH v lukostrelbe, a kolik myslis, ze to lidi zajima... v mem okoli nikoho ani neznam, a z TP si pamatuji jedineho Broze...:) Ale prestiz to pochopitelne ma...

Za mne hluboky uklon... pochybuji, ze se to hned tak nekomu povede, a prave jeste na te antuce. Uzivam si to bez tech kecu...kolem a tech stereotypu o deblu, prestizi atd. :)
Reagovat
Mr.Pink
no vzdyt pisu, ze double prestizni je, ale samotna 4hra nikoho moc nezajima, ani samotne hrace, az na vyjimky

to jsem snad nikdy neslysel, ze by periferii byli oznacovani hraci za big3, ale mozne to je, lidi jsou ruzni

OH jsou uplne jina kategorie, tam je prestizni kazda medaile, to bych nesrovnaval

za me tez hluboky uklon, je to neco vyjimecneho. paddyho neberu vazne :)
Reagovat
Vlk-v-trave
To je fakt argument:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Neco ve stylu tenis na trave uz nikoho nezajima :D
Reagovat
Mr.Pink
trava hrace i divaka zajima

chapu, jak to myslis, ale oba se bavime o necem jinem. ziskat grandslam je uspech, stejne jako vyhrat jakykoliv titul nebo vubec se tenisem zivit.

ale ja se bavim o prestizi v samotnem tenise, tak, jak je vnimana ctyrhra mezi tenisty a verejnosti
Reagovat
Vlk-v-trave
Vidim tam jediny rozdil v porovnani s erou Navratilove - narocnost singlu na takove urovni, ze hraci to proste nedavaj... marketingove to potom odsunuji na vedlejsi kolej.
Ale prijde OH a najednou se do toho deblu hraci/cky cpou :) DC a najednou jak to je dulezite, atd...To same pochopitelne na GS... Kyrgios sni o titulu v mixu s Karlickou :)
Je to jak pise blixa, jina disciplina...jinak mereno. Jsme v ere, kdy to vetsina podcenuje...ale na vetsinu ti kaslu...

trava tolik lidi nezajima...jak si to tady vysnili fans Fedexe... nebo jak si to malujete... jak by nebylo Wimblu...tak by si uz ani nevzpomneli na to, ze jde o tradicni povrch, a meli by uz davno v mozcich vybetonovano...

Nejakych nad 90% hracu je celkem nastvano, ze na tom musi hrat... a jsou z toho hotovi... ale ten Wimbledon je vzdy nejak udrzi... na kurtu. Berou to jak nutne zlo...

Jak by nebylo Anglanu, tak by po tom nestekl ani pes. Vypadalo by to jak v Australii nostalgicke turnaje...

Za mne by travu mohli zrusit, zbytecne uz...stejne na tom hraji jak na betonu.

Bral bych jen tenis na trave, opravdu tenis na trave a ne ty nahrazky... vlastni okruh atd. oddelit se od ATP, WTA, ITF a antuku s betonem poslat do hajzlu...ihned bych na to konvertoval...:) Lidi travarina nezajima, tak max, ze se cumi na tenis, ze se hraje na necim jinym a ten Wimbledon...jinak nemaji uz pomalu o tenisu na trave nejake poneti,,,a ani se nedivim... tenis je uz nekde jinde...beton/hard ho zmenil.
Reagovat
Mony
tráva by celou sezonu nevydržela
Reagovat
Vlk-v-trave
Jiste zeby vydrzela, nehraje se tenis jen v Evrope Krom toho sezona by mohla byt i kratsi. Coz by jen kvalite zapasu prospelo...
Reagovat
Mr.Pink
ale tim odsunutim ctyrhry na vedlejsi kolej prece ztraci prestiz

OH nelze s tour srovnavat, tam hrajes za svoji zemi a kazda medaile je velmi cenna a je jedno, zda je z mixu, ze singlu nebo z lukostrelby. to same u souteze druzstev

nikdo si nic nevysnil, trava lidi zajima, uz jen proto, ze ji je tak malo. kdyby je nezajimala, tak na ty turnaje nikdo nechodi a wimbledon nema takovou sledovanost.

nad 90 procent hracu? sorry, ale to fakt ne
Reagovat
Vlk-v-trave
Kolik takovych Kubotu, Mahutu, Lopezu, Mur (Fedexe nepocitam) mas? :)
Amici jsou uz uceni 100% na hardu. Vysledky hovori za vse. Nekdy 10 let zpet probihala anketa mezi hraci na IW, vysledek skoro vsichnu hard...nekteri antuka, trava zaznela jen sporadicky...
Uz ani Britove ji tolik neuprednostnuji. Tak max. v klubech amatersky atd...
Reagovat
Mr.Pink
no ale to uz je neco jineho, nez to tvrzeni, ze nad 90 procent hracu je nastvano, ze na trave musi hrat. preference povrchu nerika nic o nastvanosti.

jsme rad, ze tam nepocitas fedexe, takoveho druheho hrace tu fakt nemam :)

ale schvalne jsem se mrkl na prvni tricitku, tito hraci uvadeji jako svuj nej povrch travu:

medvedev, tsitsipas, fedex, shapovalov, dimitrov (hard a trava), auger-aliassime, de minaur, evans (hard, trava)
djokovic (trava druhy nej povrch)
berrettini (na trave rad hraje)
garin (wimbledon nej turnaj)

a pak tam jsou bomberi, kterym tez trava sedi
Reagovat
smazaný uživatel
Ty spíš obdivuješ a upřednostňuješ old style hry i povrchů. Každému se líbí něco, ale starý časy se fakt nevrátí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste:)
Reagovat
tommr
Bára už plánuje, že příště na FO zkusí vyhrát triple tzn. singl, debl a mix. Jestli se to někomu může podařit tak je to právě ona. Už letos od toho nebyla daleko protože v mixu vypadli s Poláškem po promarnění 4 mečbolů ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No tak planovat muze, ale provest neco takoveho jednoduche neni...
...ale fajn, ze plany ma:)
Reagovat
misa
Kdyby třeba Lucka hrála semifinále nebo finále grandslamů proti hráčkám jako Zidanšek nebo Pavljučenkova, tak těch singlových titulů mohla mít několik.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jenze na kdyby se nehraje a nehralo nikdy...
Reagovat
tommr
a navíc má na Petru k dobru minimálně 5 let. Vzhledem k její konstituci a způsobu hry možná ještě mnohem víc ...
Reagovat
PetaM
No, já bych radši trochu zpomalil ... Bára už do konce kariéry nemusí vyhrát žádný titul v singlu. Samozřejmě, teď to všechno vypadá strašně pohádkově a tak ... Ale mohly to být její nejlepší 3 týdny v životě (tenisovém) a nic lepšího už přijít nemusí.

Genie taky vypadala ...
Reagovat
blixa
A tak s Evžou bych to nesrovnával. Bára už je pár let skvělá deblistka a nehorší se. Teď přišla na to, jak hrát singl a nemyslím, že to zapomene. Samozřejmě, vyhrát GS je něco speciálního, to se opravdu třeba už nemusí v singlu podařit, ale že by přestala být kvalitní singlistkou si fakt nemyslím.
Reagovat
misa
Tak to probíhá vždy po každém velkém úspěchu. Lidi se předhánějí v předpovědích, co dalšího ta hráčka vyhraje a jak bude dobrá a za rok se pak nestačí divit.
Reagovat
Petr_Fisk
U Báry si nejsem úplně jistý, jak moc je odolná zdravotně. Ještě ne úplně dávno hrávala různě obandážovaná, stehno, kotník atd.
Pokud by teď hrávala více singly, postupovala hlouběji v pavouku a současně se nechtěla vzdát deblu a případně i mixu, tak by to její tělo nemuselo úplně zvládat, ikdyž by její hlava moc chtěla.
Reagovat
Ela-fon-isi
Bára se přece umí taky rozčilovat, brblat si pod vousy, nadávat a rozhazovat bezradně rukama. smile.Vždycky sleduju její obličej a dokud má výraz zarputilé vlčice, vím, že je v hlavě OK, i když zrovna kazí.
Teď se muselo sejít víc věcí, že všechny
krize překonala a nedělám si iluze, že se jí bude dařit vždycky. Je člověk a ženská k tomu.smile
Reagovat
annah
Jednim z faktorů, ktere k výhře v singlu pomohly, byla navíc neúčast dvou nejlepších hraček současnosti- Barty a Osaky. Až budou na place, bude to mít Bára těžší. Ale treba zdola i je, pokud se k nim v pavouku dostane.
Reagovat
Mony
A Halep a Kvitove
Reagovat
blixa
Ani jedna není v aktuální formě v které by mohla aspirovat na zisk titulu.
Reagovat
Mony
každá GS vítězka musí aspirovat na zisk titulu
Reagovat
blixa
Určitě bylo zásadní odstoupení Barty. Naomi je na antuce poměrně marná a nepředstavuje pro dobrou antukářku nějakou nepřekonatelnou překážku.
Reagovat
tommr
přesně tak. Osaka je na antuce marná a její odstoupení neznamenalo pro konečnej výsledek absolutně nic ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist