Krejčíková porazila parťačku Siniakovou a ovládla Macha Lake Open

28. 6. 2020, 16:13
Aktuality 1
MACHA LAKE OPEN - Barbora Krejčíková porazila ve finále exhibice ve Starých Splavech 2-0 na sety svou tradiční deblovou parťačku Kateřinu Siniakovou a obhájila loňský titul z klasického turnaje ITF. Mužské finále se na Macha Lake Open v Doksech nehrálo. Největší favorit Lukáš Rosol k rozhodujícímu souboji nenastoupil kvůli zranění nohy a z prvenství se tak bez boje radoval jiný daviscupový reprezentant Jonáš Forejtek.
Barbora Krejčíková (© Facebook B.K.)

Macha Lake Open se zúčastnilo 16 tenistek a 16 tenistů, kteří byli rozděleni do čtyř skupin po čtyřech v každé kategorii. Vítězové skupin postoupili do semifinále.

V soutěži žen nenašla přemožitelku Barbora Krejčíková. 24letá Češka, jež loni v červnu na antuce ve Starých Splavech vyhrála turnaj ITF 60k, ve skupině porazila 14letou Saru Bejlek, 13letou Brendu Fruhvirtovou a 21letou Johanu Markovou.

V sobotním semifinále si 115. hráčka světa poradila s Jesikou Malečkovou a v dnešním deštěm přerušovaném finále porazila 6-3 6-4 Kateřinu Siniakovou

"Mám určitě obrovskou radost, že jsem vyhrála. Že by se mi podařilo po tak dlouhé době, kdy se dlouho nehrálo. Byl to slušně obsazenej turnaj, protože tu hrála Katka," radovala se Krejčíková.

Krejčíková se Siniakovou společně získaly dva grandslamové tituly a byly deblovými světovými jedničkami, ve dvouhře v dospělé kategorii se střetly poprvé. Vyvrcholení turnaje bylo v druhém setu dvakrát přerušeno kvůli dešti a Krejčíková pokaždé po pauze vzala své favorizované soupeřce (54. v žebříčku) podání.

"Z obou stran to nebylo to, co bychom si představovaly. S Katkou se dobře známe, nebylo to úplně růžový. Je to vždy nepříjemný hrát proti parťačce, se kterou sdílím kurt a mám s ní největší úspěchy v kariéře. Bylo to nepříjemný, ale v tenise to tak občas chodí," přiznala vítězka.

Obě finalistky nyní čeká přesun do Prostějova, kde budou v příštím týdnu startovat na Tipsport Elite Trophy ve společném Růžovém týmu Petry Kvitové.



Finále mužů ve Starých Splavech bylo zrušeno, neboť zkušený Lukáš Rosol na dopolední rozehrávce zjistil, že ho do hry nepustí zranění nohy. A tak se šampionem stal 19letý Jonáš Forejtek, kterému k triumfu stačilo odehrát tři zápasy. Ve skupině proti němu totiž nenastoupil také Václav Šafránek.

Dotace starosplavské akce byla 980 tisíc korun. Šampioni Krejčíková a Forejtek obdrželi 150.000 korun.

Turnaj u Mácháče byl druhým podnikem v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Ten první se konal koncem května v pražské Stromovce, kde na tvrdém povrchu zvítězila Petra Kvitová po finálové výhře nad Karolínou Muchovou. Soutěž mužů na antuce ovládl překvapivě Michael Vrbenský.

Další díl se uskuteční na přelomu července a srpna na antuce v Liberci.

• MACHA LAKE OPEN •
Staré Splavy, antuka, 980.000 korun
nedělní výsledky (28. 06. 2020)
DVOUHRA ŽEN
• Finále •
Krejčíková - Siniaková 6-3 6-4
DVOUHRA MUŽŮ
• Finále •
Forejtek - Rosol / bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
Katka Siniaková hraje už delší dobu v singlu pod psa. Úrovni finále moc neprospělo ani opakovaný přerušení kvůli dešti ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist