Krejčíková při singlovém debutu na Turnaji mistryň nevyhrála. Chci se dál zlepšovat a příště to těmhle holkám nandat, prohlásila

15. 11. 2021, 09:45
Aktuality 29
Premiéra ve dvouhře na Turnaji mistryň skončila pro Barboru Krejčíkovou bez vyhraného zápasu. I tak má za sebou životní sezonu a do další se chce i za pomoci zkušeností z vrcholu sezony ještě zlepšit. V Mexiku ale její mise ještě nekončí, pokračují ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou a domů chce přijet s trofejí.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© AFP)

Pětadvacetiletá Krejčíková zakončila souboje ve skupině prohrou s krajankou Karolínou Plíškovou. V předešlých zápasech nestačila na Estonku Annett Kontaveitovou a Španělku Garbiňe Muguruzaovou.

"Je škoda, že to tak dopadlo. Myslím ale, že mě to posouvá dál. Že se mi to nepodařilo, o to větší motivaci mám do práce před další sezonou, abych se zlepšovala dál a příští rok to těm holkám nandala," řekla Krejčíková na online tiskové konferenci.

V zápasech s Plíškovou a Muguruzaovou vždy vyhrála první set, ale odešla poražena. "Bylo to tím, že jsem nevyužila příležitosti, které jsem měla. To rozhodlo. To jsem hrála vlastně dobře celých těch x měsíců, kdy jsem vyhrávala. Teď to už nevyšlo. Musím se dál zlepšovat ve všech směrech a myslím, že jsem na dobré cestě," řekla letošní vítězka Roland Garros.

Do Guadalajary přijela z Prahy po Billie Jean King Cupu jako poslední z účastnic turnaje. Měla jen málo času, aby si zvykla na vysokohorské podmínky.

"I tak jsem se zápas od zápasu zlepšovala. Akorát jsem prohrávala, tak se to někdy stane. Nehodlám si z toho dělat těžkou hlavu, sezona byla úžasná. Že se to na konci nepovedlo, to se nedá nic dělat," pokrčila rameny.

Od začátku roku se ve dvouhře posunula z 65. místa na aktuální třetí a sezonu neukončí hůř než šestá. "Měla jsem úžasnou sezonu a vedla jsem si velmi dobře. Byla jsem konzistentní a odváděla velmi dobrou práci," pochvalovala hráčka, jež vedle Paříže vyhrála i turnaje ve Štrasburku a Praze.

Mezi elitou se chce usadit a s koučem Alešem Kartusem už se bavili, co zlepšit. "Zatím to nechci říkat nahlas. Budeme na tom pracovat a věřím, že budu zase lepší hráčka," pronesla.

Na Turnaji mistryň nyní vrhne síly do čtyřhry. Se Siniakovou je čeká ještě poslední zápas ve skupině a minimálně semifinále.

"Chci s Kačkou hrát dobře, abychom si dovezly aspoň pohár ze čtyřhry. Bylo by super, kdyby se to podařilo," řekla a dodala, že energie mám pořád hodně. "Je to posledních pár zápasů do konce sezony, dám do nich maximum a pak si budu užívat volna."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
paddy
úkol na příští rok - naučit se plánovat

člověk, který si stěžuje na přetížení, se vědomě přetíží a přijede špatně připraven na TM smile

všechny ostatní holky vynechaly FC, protože to bylo rozumné řešení
ona chtěla vlastenecky pomoci, což lze pochopit, ale pak tým nechala 2x na holičkách, že vynechala debl, ze kterého byl jistější bod, to zas nelze omluvit
1. debl mohla být únava, ale pak jí mělo dojít, že ten druhý singl měla vynechat

závěr je takový, že jako za trest prohrála všech pět singlů, úplně prokoučovala konec sezóny, na nezkušenost to nelze svádět

únava se příští sezónu vyřeší sama, tolik zápasů už nevyhraje jako v životní sezóně, body vypadnou a cíl bude udržet se v top20
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy na entou. Prohrála, protože hrála s lepšími hráčkami a mnohdy to bylo vyrovnané.

Nikde není jisté, že kdyby nehrála FED, tak tu vyhraje. Fakt trapné.
Reagovat
sojka1
navic ta predstava, ze lidr tymu nehraje singla... ale zase ruku na srdce, naslapany program to byl...
Reagovat
Fandina
Program má našlapaný, ale těch turnajů zas až tolik proti jiným ne. Letos hrála 16 turnajů v singlu a na nich debl, myslím, kromě jednoho nebo dvou, kde debl nehrála. Z těch holek, co hrají na TM, tak méně zápasů odehrála jen Iga, 14, Badosa 16 jako Bára a ostatní o jeden víc a pak 18 Mugu a 20 Kontaveit.
Samozřejmě, že počet zápasů v těch turnajích se načítá i s deblem.
Reagovat
sojka1
myslela jsem hlavne ten zaver, chteni, vule a zodpovednost vycerpavaji i psychicky, navic maly prostor pro aklimatizaci "na Snezce"... :-)
Reagovat
Fandina
To určitě. To samozřejmě muselo být vyčerpávající. Ale mám dojem, podle jejích vyjádření, že se s tím nějak srovnala.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bára má letos odehráto 62 zápasů, zatímco zkušenější a nadupanější Sekkerka má 56. Asi nenajdeš moc tenistek, co budou mít víc zápasů a to počítám jen singly...
Reagovat
Fandina
U zápasů je to podobně, Bára 54 víc Kontav 60 Sabalenka 58 méně Badosa 52 Sakkari 51 Mugu a Kája 50 a Iga 46. To se samozřejmě odvíjí od toho, jak se kdo umístí na turnajích. Nicméně u Báry jsou tam ještě debly. Takže tím, že je hraje dobře, tak má i hodně zápasů tam.
Reagovat
Fandina
Uvedeno na https://www.wtatennis.com/stats
Reagovat
smazaný uživatel
pravda to je.
Reagovat
Mantra
malinko pocit, že nám trochu hlavou spadla do kýble sr...k, trochu zpychla holčička, už tam není ta pokorasmile
Reagovat
sojka1
takze ma rict pardoon, ja jsem jen takova seda myska mala vyorana, nebojte se, uz se klidim, muj nejvetsi zajem je, aby vynikly skutecne hvezdy, ty ja vubec nechci porazet... ;-) jasne, ze ji vytahly specificke podminky a bude to tezke obhajit a asi se ji to ani nepovede, ale nerika nic spatneho, chce se udrzet, zlepsovat, vyhravat (na kurt se totiz chodi vyhravat)... a hlavne nejdriv prece musi byt co hodnotit...
Reagovat
blixa
Je to zvláštní, že má Bára snad víc haterů než Kája. Proč těžko říct. Demence se sice šíří rychleji než coronavirus, ale stejně bych to nečekal. Prostě až skončí všemi milovaná Petra, tak budeme mít dvě špičkové tenistky, které bude většina fanoušků nesnášet ... smile
Reagovat
sojka1
a dobre jim tak... :-))
Reagovat
blixa
... těm tenistkám nebo těm fanouškům ? smile
Reagovat
sojka1
fanouskum! :-)
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
v singlu to byla i přes nepovedenej závěr skvělá sezona na kterou navázat bude velice těžký. Věřím ale, že se Bára dlouhodobě udrží minimálně v top-20 ...
V deblu to byla ještě lepší sezona a to ještě není všem dnům konec protože TM mají holky taky skvěle rozehranej. Pokud spolu budou hrát i nadále - v což doufám - tak můžou být KrejSi ještě několik let nejlepším světovým párem ...
Reagovat
Fandina
V deblu toho dosáhla už hodně. Není divu, že když jí vyšel tenhl singl rok, tak by bylo škoda se singlu nějak vzdávat. Ostatně dva zápasy tady nebyly špatné. Jen to chtělo dotahnout.
Reagovat
pumpier
Kouzlo Novotné přestalo fungovat za simulování a divadla . Zatím to nandavají Jí
Reagovat
vojta91
Hlavně by neměla být ?jednou prdeli více židli? a měla ozelet naprosto k ničemu BJKC cup.

Bohužel to bylo jedine lákadlo a kdyby ani ona nehrála nebyla by celková návštěva této největší sportovní akce všech dob na území ČR ani 20k smilesmilesmile
Reagovat
Jan
Silná slova. No nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile Budu se těšit a díky
Reagovat
Pavol
A ešte aj charakter. Ja to viem a aj Karolína to vie. Veľa šťastia v štvorhe. smile smile smile
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist