Krejčíková přijde o post deblové jedničky. Do čela se vrátí Mertensová

10. 7. 2021, 07:58
Aktuality 3
Barbora Krejčíková přijde po čtyřech týdnech o post světové jedničky ve čtyřhře. Českou hráčku v čele vystřídá Belgičanka Elise Mertensová, která si návrat na první místo mezi deblistkami zajistila postupem do finále čtyřhry ve Wimbledonu.
Elise Mertensová a Su-Wei Hsieh (© AFP)

Krejčíková vedla žebříček čtyřhry po triumfu na Roland Garros, které ovládly s Kateřinou Siniakovou. Na trávě v All England Clubu vypadly ve čtvrtfinále. Se Siniakovou vládly deblovému pořadí WTA také dvanáct týdnů koncem sezony 2018 a do poloviny ledna 2019.

Mertensová byla poprvé jedničkou čtyřhry letos v květnu díky titulům na Australian Open (s Běloruskou Arynou Sabalenkovou) a v Istanbulu (s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou).

Do finále Wimbledonu se 25letá Belgičanka dostala s tchajwanskou partnerkou Su-Wei Hsieh. V dnešním finále je čeká ruské duo Veronika Kuděrmetovová a Jelena Vesninová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Jan
tommr to říkal smile
Reagovat
tommr
to bylo bohužel jasný už po tý nečekaný porážce našich že si Mertensová takovou příležitost nenechá ujít ... smile
Jinak dneska je třeba ve finále fandit Ruskám, aby Mertensová našim v žebříčku moc neodskočila ...
Reagovat
Jon61
A Katka s Bárou by mohly pak říci, že prohrály s vítězkami. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist