Krejčíková se Siniakovou jsou potřetí ve finále Turnaje mistryň! Letos stále neztratily ani set

6. 11. 2022, 22:19
Aktuality 12
TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v texaském Fort Worth neztratily set ani ve čtvrtém vystoupení. Dnes nejvýše nasazené Češky porazily 7-6 6-2 ukrajinsko-lotyšské duo Ljudmila Kičenoková a Jelena Ostapenková a třetí ze čtyř startů na Turnaji mistryň proměnily ve finále. O obhájení loňského triumfu se utkají s párem Veronika Kuděrmetovová a Elise Mertensová.
Krejčíková a Siniaková (© j48tennis.net)

Sedminásobné grandslamové šampionky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková letos vyhrály Australian Open, Wimbledon a na US Open zkompletovaly kariérní grandslam.

A tento týden nejlepší deblový pár současnosti potvrzuje roli favoritek na Turnaji mistryň v texaském Fort Worth. České obhájkyně titulu prošly bez ztráty setu skupinou a v podobném duchu pokračují dál. V semifinále si poradily 7-6 6-2 s ukrajinsko-lotyšským párem Ljudmila Kičenoková a Jelena Ostapenková

Šestadvacetileté Češky v úvodu zápasu v Dickies Areně odskočily do vedení 5-2 s dvěma brejky v zádech. Kičenoková si pak vyžádala zdravotní pauzu a nechala si ošetřit prst levé ruky. Krejčíková se Siniakovou vypadly z tempa, obě přišly o servis a po nevyužití dvou setbolů rázem prohrávaly 5-6. 

Od té chvíle už ale byly na podání stoprocentní. První set získaly v tie-breaku a ve druhé sadě odskočily do vedení 4-1. Kičenoková se nechala znovu ošetřit a Češky následně za stavu 4-2 odvracely dva brejkboly, podruhé však o náskok nepřišly a po necelé hodině a půl upravily vedení ve vzájemné bilanci na 3-1.

"Těší mě, jak jsme zatím na turnaji zvládly všechny nepříjemné chvíle a zítra nás čeká ještě jeden zápas," dodala Krejčíková s tím, že pokud Češky finále vyhrají, zatancují si pak i se všemi členy organizačního týmu.



České tenistky dnes vylepšily skvělou letošní zápasovou bilanci na 27 výher a 3 porážky.

Krejčíková se Siniakovou nechybí na Turnaji mistryň počtvrté v řadě a potřetí nechybí ve finále. Loni poprvé triumfovaly a letos mohou obhájit titul jako sedmý pár v historii.

"Jsem hrdá, že jsme se znovu dostaly do finále. Osobně jsem v každém zápase velmi emotivní, bez toho to už nedokážu. Nebyla jsem navíc úplně spokojená se svým výkonem, ale jsme tým. Bára hrála velmi dobře, snažila jsem si jí krýt záda a povedlo se to," řekla po utkání na kurtu Siniaková.

V pondělním finále (v úterý od 0:30 SEČ) se utkají s Veronikou Kuděrmetovovou a Elise Mertensovou (h2h 1-0), které porazily v semifinále letošního Australian Open. Rusko-belgická dvojice v semifinále deklasovala 6-1 6-1 americko-nizozemský tandem s Desirae Krawczyková a Demi Schuursová. Na Mertensovou ve finále narazí druhý rok po sobě, loni Belgičanka neuspěla po boku Tchajwanky Su-Wei Hsieh.

• TURNAJ MISTRYŇ 2022 •
Fort Worth (USA / Texas), tv. povrch / hala, 5.000.000 dolarů
nedělní výsledky (06. 11. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Sabalenková (7-) - Šwiateková (1-Pol.) 6-2 2-6 6-1
Garciaová (6-Fr.) - Sakkariová (5-Řec.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - L. Kičenoková/Ostapenková (5-Ukr./Lot.) 7-6(5) 6-2
Kuděrmetovová/Mertensová (4-/Belg.) - Krawczyková/Schuursová (8-USA/Niz.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
takže ve finále se podle očekávání potkají dva nejsilnější týmy. Doufám, že se našim podaří udolat Mertensovou i do třetice ale tentokrát to bude asi nejtěžší. Soudě podle hry a výsledků v semifinále budou asi Kudermetova/Mertens mírný favoritky ...
Reagovat
makro99
Sázkovky to viděj opačně, neb to maj 1,59, resp. 1,66 na češky..
Reagovat
baba
taky si to myslím, že KM už holky nedají ...
Reagovat
smazaný uživatel
taky si to myslím, že KM už holky nedají ...
Reagovat
Nenela
Ja jsem videla jen druhy set, ve keterem mi pripadalo, ze holky hraly skvele a byly dost dominantni, takze mi nize napsale komentare prisly neadekvatni, ale v kontextu toho, ze holky v prvnim setu vedly 5:2 a souperky to otocily na 5:6 ctyrmi gemy s rade chapu to mirne rozhorcedni. NO ale hlavne, ze vyhraly ne?smile
Reagovat
tommr
KrejSi dneska bojovaly víc samy se sebou než se soupeřkama. Byla na nich vidět velká nervozita ...
V prvním setu přišly o vedení o dva brejky a v TB málem prohospodařily vedení 4:0. Ve druhým setu už hrály o něco líp ale jejich výkon se vůbec nedal srovnat s téměř bezchybným výkonem proti Američankám ...
Ve finále se téměř jistě utkají s párem Kudermetova/Mertens a proti nim by jejich dnešní výkon asi nestačil ...
Reagovat
Dobry-den
KrejSi mají vždycky na turnaji nějaký slabší den. Tak snad to byl dnešek a nebude to zítra ještě horší. smile
Díval jsem se, že spolu ještě nikdy nevyhrály titul bez ztráty setu. Zítra to může být poprvé. smile
Ale budou muset zabrat... smile
Reagovat
Jan
Titul na TM nebo i na GS či OH ?
Reagovat
Jan
S Mertensovou hrály i loni finále a tenkrát jim to šlo. Snad to zopakují i když Číňanku nahradila Kuděrmetová.
Reagovat
vergus
Hsieh by tě za tu Číňanku moc nepochválila ;)
Reagovat
GaelM
Já bych jim nějaké dílčí výpadky nevyčítal. Ten systém s deciding pointy (bez hraní výhod) vyloženě generuje přelévání skóre a obraty, aniž by se muselo nějak zásadně změnit rozložení sil na kurtu. Buďme rádi, že to holky zvládly a zahrají si finále.

Evidentně jim víc sedí "full" zápasy na 2 vítězné sety. Viz letošní společná bilance: GS 3 účasti/3 tituly, ostatní turnaje 4 účasti/0 titulů (ani žádné finále).
Reagovat
makro99
Jasne, pže jsou nejlepší, tak čím dýl se hraje, tím víc se ta jejich kvalita projeví; naopak, jak se herní formát zkracuje, tak se z toho stává větší větší loterie...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist