Krejčíková se Siniakovou jsou ve finále Australian Open a zahrají si o 4. grandslamový titul!

27. 1. 2022, 05:54
Aktuality 26
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková postoupily druhý rok po sobě do finále Australian Open. V semifinále si snadno poradily i s třetím nasazeným rusko-belgickým párem Veronika Kuděrmetovová a Elise Mertensová a pokračují bez ztráty setu. V duelu o čtvrtý grandslamový titul a první z Austrálie budou v neděli favoritkami proti kazašsko-brazilskému páru Anna Daniliniová a Beatriz Haddadová Maiaová.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Turnajové jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková porazily v semifinálovém utkání v Margaret Court Areně třetí nasazené Belgičanku Elise Mertensovou a Rusku Veroniku Kuděrmetovovou 6-2 6-3.

Siniaková a Krejčíková loni v deblovém finále prohrály s Mertensovou, která tehdy hrála ve dvojici s Běloruskou Arynou Sabalenkovou. Letošní semifinále začal český pár brejkem hned v první hře a úvodní set ovládl jasně. Ve druhém sice nejlepší deblistky současnosti prohrávaly 1-3, ziskem pěti her v řadě vývoj sady otočily a z postupu se radovaly za hodinu a jedenáct minut.

"Děkujeme za skvělou atmosféru a je parádní, že jsme ve finále. Musely jsme projít několika těžkými zápasy, abychom se tam dostaly. Jsem na nás pyšná a těšíme se," řekla Krejčíková v rozhovoru na kurtu.

"Cítím se skvěle, hrajeme výborně. Tlačíme na soupeřky, aby hrály na hranici možností. Jsem nadšená, že jsme zase ve finále a snad budu hrát lépe než loni," přála si Siniaková.

Vítězky loňského Turnaje mistryň či olympiády v Tokiu Siniaková s Krejčíkovou společně vyhrály tři grandslamové tituly, dvakrát uspěly na Roland Garros (2018 a 2021) a jednou ve Wimbledonu (2018). Jedinou porážku ve finále grandslamu utrpěly loni právě v Melbourne.



V boji o svůj čtvrtý grandslamový titul a první v Austrálii se v nedělním finále střetnou s překvapením turnaje - s brazilsko-kazašským párem Beatriz Haddadová Maiaová a Anna Daniliniová.

Haddadová Maiaová a Daniliniová začaly spolupracovat na začátku letošní sezony a po devíti zápasech, z nichž sedm bylo třísetových, jsou stále neporažené. Po triumfu v Sydney jsou senzačně ve finále Australian Open.

Brazilka s Kazaškou v Melbourne vyřadily ve druhém kole český pár Tereza Martincová a Markéta Vondroušová. Ve dnešním semifinále si poradily i s turnajovými dvojkami Šuko Aojamovou a Enou Šibaharaovou z Japonska po setech 6-4 5-7 6-4.

"Ve finále je důležité soustředit se na sebe a předvést nejlepší výkon, což zkusíme. Už máme za sebou hodně velkých finálových zápasů a jsme dobrý tým," uvedla Siniaková, která už letos v Melbourne vyhrála turnaj WTA 250 s Američankou Bernardou Peraovou.

Titul ve čtyřhře na Australian Open z Češek naposledy získala Lucie Šafářová, která v roce 2017 slavila s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Český pár vyhrál soutěž jen jednou: Jana Novotná s Helenou Sukovou to dokázaly před 32 lety.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
čtvrteční výsledky (27. 1. 2022)
• Čtyřhra žen - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Kuděrmetovová/Mertensová (Rus./Belg.) 6-2 6-3
Daniliniová/Haddadová Maiaová (Kaz./Braz.) - Aojamaová/Šibaharaová (2-Jap.) 6-4 5-7 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
peggy
Blahopřeji Siniakove k postupu do finále,ale pokud by hrála s někým jiným tak by se tolik nenadrela.Krejcikova je tam ,že něco pinkne.
Reagovat
Krisboy
Ještě že už pomalu mizíte v zapomnění, ty a ostatní komoušský svině.
Reagovat
Fandina
Ubohé a trapné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
k postupu do dalšího GS finálesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ash smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ash parádní zakončení. Madison se loučí nádherným úsměvem. smile Sportu zdar!!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, jsou to kamarádky. Stihl jsem až závěr, musím kouknout aspoň na HL.
Reagovat
vojta91
Gratulace Česko-ruské dvojici smilesmile
Reagovat
d@ve
?? smile
Reagovat
blixa
Dement, co čekáš ? smile
Reagovat
RF46
Napis eFHáčkoj, veme tě na pich k ovečkám a uvolníš napětí.
Reagovat
smazaný uživatel
Barty jede do FIÁLEsmile
Reagovat
RF46
Moc pekne smile
Reagovat
Blondie
Kačena jela jako nafetovaná fretka, úžasně vášnový výkon :) ta holka mě baví.

Gratulace pro KrejSi, paráda!
Reagovat
sojka1
jj, jsou to borky... kdyz ja bych chtela, aby Kacenka to vášnění uspesne rozprostrela na cely kurt, singlovy by mi stacil... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
Taky bych měla radost :D
Pro Kačku mám slabost :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I jásmile
A taky jí přeju zlepšení v singlusmile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace!!!!
Tak se podařilo. Katka jako vždy energie na rozdávání. Nádhera
Reagovat
tommr
Bára s Katkou dneska předvedly zatím asi nejlepší výkon na turnaji a v dá se říci předčasném finále jasně přehrály svoje momentálně největší konkurentky ... smile
Nechci podcenovat jejich finálový soupeřky který jedou na úžasný vítězný vlně, ale Katka s Bárou budou ve finále jasný favoritky. Tak velkou šanci na zisk AO už asi jen tak mít nebudou ...
Obě naše hráčky soupeřkám odskočily i v žebříčku. Katka zůstává první a Bára je těsně za ní na druhým místě. Na konkurenci mají obrovskej náskok skoro dvou tisíc bodů, kterej si můžou ve finále ještě navýšit o dalších 700 ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
George_Renel
Je to fajn především z toho pohledu, že nemusí hrát debla na každém turnaji, stačí jim ty největší a pozice bez problémů udrží.
Reagovat
tommr
jj mělo by jim stačit hrát spolu všechny GS a tisícovky. Na ty menší se jim už nevyplatí jezdit ...
Reagovat
Mony
Jo, ať nechají nějaké gresle chudym a ne si přijít zahrat jak Kyr+Kok a vyzrat peníze s kterými se počítalo pro jiné, že?
Reagovat
Nenela
Holky super, pekny zapas, Bara zase v pohode, skoda, ze mela ten spatny den v singlu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist