Krejčíková se Siniakovou na French Open porazily sestry Plíškovy

8. 6. 2021, 14:04
Aktuality 14
Turnajové dvojky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly český deblový souboj ve čtvrtfinále grandslamového French Open, sestry Karolínu a Kristýnu Plíškovy porazily dvakrát 6-4. Na pařížské antuce jsou v semifinále už počtvrté.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Bývalé světové jedničky ve čtyřhře Krejčíková a Siniaková si zahrály semifinále French Open poprvé v roce 2016, o dva roky později soutěž vyhrály a semifinále tam zažily i loni. Obě společně mají z Paříže i juniorský vavřín ze čtyřhry z roku 2013.

V utkání proti Plíškovým začaly brejkem při podání Kristýny, ale po ztrátě servisu Siniakové byl stav nerozhodný 2-2. Favoritky šly znovu do výhody po sedmé hře, kterou ukončila dvojchybou Karolína a stabilně podávající Krejčíková úvodní sadu dokončila.

Ve druhém setu nenabídly nasazené dvojky soupeřkám ani jeden brejkbol. O výhře rozhodly čistou hrou při podání Karolíny Plíškové na 5-4. Znovu na závěr podávala Krejčíková a po jejím servisu měla Siniaková při druhém mečbolu na síti snadnou práci.

"Dařilo se nám být agresivní. Čekaly jsme, že budou dobře servírovat, chodit do nás, ale zvládly jsme to dobře. Hrály jsme jako tým a byl to dobrý zápas," řekla Siniaková. Nebyla překvapená, že dvakrát v utkání prorazily podání světové desítky ve dvouhře Karolíny Plíškové. "Za mě je levácký (Kristýnin) servis těžší returnovat, ale byla to shoda náhod. Když jsme dobře zareturnovaly, tak se dal brejknout ten i ten. Tak nějak jsme to chtěly a dobře to dopadlo," uvedla Siniaková.

Krejčíková se Siniakovou si letos zahrály finále Australian Open a získaly dva tituly na okruhu WTA; vyhrály Gippsland Trophy v Melbourne a na antuce vládly v Madridu.

Semifinále čtyřhry je na programu až v pátek, soupeřky českých tenistek vzejdou ze středečního duelu mezi polsko-americkou dvojicí Magda Linetteová, Bernarda Peraová a rusko-kazašským párem Anastasia Pavljučenkovová, Jelena Rybakinová.

Krejčíková navíc v Paříži hraje výborně i ve dvouhře. Poprvé v kariéře se na grandslamu probojovala do čtvrtfinále, v němž nastoupí ve středu proti Cori Gauffové z USA.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
NoletheBest
Zasloužený postup, jak se sluší a patří smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
Docela mě to mrzí.
Kačku a Báru mám ráda a mají větší naději na triumf, ale nakonec jsem fandila ségrám. Společný titul by jim slušel.

Tak příště.
Reagovat
Tiebraker
Těm arogantním fiflenám jde fandit?!?
Reagovat
Nenela
Nejsou arogantni, normalne jim fandim. Ale dneska jsem vitezstvi vice prala KrejSi
Reagovat
com
smile
Reagovat
Dobry-den
Ida bez šance v singlu i v deblu. Ještě by mohla zkusit mix. smilesmilesmile
Reagovat
SydneyOpen
možná by uspěla v soutěži vozíčkářů smilesmile
Reagovat
Alien
IDA? Jaká Ida?
Reagovat
Hector21
Ida Rasken...
Reagovat
Alien
Jo, jo! Kárči Plíšková!
Reagovat
tommr
celkem očekávanej výsledek. Sestry Plíškovic jsou sice nebezpečný, ale je na nich přece jen vidět menší sehranost ...
Bára s Katkou ted mají velkou šanci celej turnaj vyhrát. Pokud by se jim to povedlo tak by se Bára opět stala světovou deblovou jedničkou a Katka by byla dvojka ...
Reagovat
Torn
Kristýna to dneska dost táhla dolů. Byla na kurtu místy do počtu a s Kájou dost nesehrané. Navíc nesmyslné výměny křížek a neustále hraní na Krejčíkovou v rauši. :D
Reagovat
Teo
Takže hloupost smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist