Krejčíková se Siniakovou na Turnaji mistryň končí ve skupině a neobhájí loňské finále

31. 10. 2019, 10:51
Aktuality 33
TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na Turnaji mistryň v Shenzhenu prohrály přímý souboj o semifinále se Samanthou Stosurovou a Shuai Zhang. České duo přitom ve druhé sadě vedlo už 5-1 a mělo v jejím průběhu celkem sedm setbolů, i tak loňské finalistky po bitvě prohrály 3-6 6-7(7) a končí ve skupině. Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh v Shenzhenu poprvé prohrály, přesto ovládly Fialovou skupinu.
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou loni ovládly French Open a Wimbledon a na Turnaji mistryň se probojovaly až do finále. Letos rovněž získaly dva tituly (Toronto a Linec), ale na závěrečné akci pro osm nejlepších párů sezony do další fáze neprošly.

V přímém souboji o semifinále totiž české tenistky podlehly 3-6 6-7(7) vítězkám letošního Australian Open Samantě Stosurové a Shuai Zhang, se kterými prohrály i druhý souboj.

Zatímco v úvodní sadě měly jasně navrch soupeřky, ve druhém setu to vypadalo, že české duo velmi rychle stav utkání srovná. Jenže Krejčíková se Siniakovou promarnily vedení 5-1, přestože měly celkem šest setbolů a o několik minut později prohrávaly 5-6. Vzápětí si čistou hrou udržely servis a v tie-breaku měly další možnost poslat zápas do rozhodujícího dějství. Ani sedmý setbol však neproměnily a Australanka s Číňankou po 100 minutách hry využily v pořadí druhý mečbol.

"Určitě jsem nehrála to, co jsem chtěla, vůbec mi to nešlo. Hodně jsem chybovala, i v tie-breaku. Neměla jsem žádný rytmus, servis nic moc," řekla Siniaková pro iDnes.cz a Radiožurnál.

Krejčíková připomněla, že byla zraněná téměř polovinu sezony a nevěděla, zda se dá na její závěr dohromady. Na grandslamu v Paříži onemocněla a pak přišly patálie s nohou. US Open proto musela oželet. Konec v Shenzhenu byl bolestný i pro ni.

"Dneska jsme se tam nesešly. Ony taky dělaly chyby, ale my je bohužel dělaly dřív. Vedly jsme úplně jasně, prohrály jsme no-ady (rozhodující míče za stavu 40-40), které by se asi prohrávat neměly," hodnotila.

Ve Fialové skupině je tak rozhodnuto. Bez ohledu na dnešní výsledek měly jisté první místo Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh, které dnes prohrály 6-2 4-6 9-11 s Gabrielou Dabrowskou a Yi-Fan Xu, druhé postupové místo obsadily Stosurová s Zhang.

• TURNAJ MISTRYŇ •
Shenzhen, Čína, tv. povrch / hala, 14.000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (31. 10. 2019)
• Čtyřhra - Fialová skupina •
Stosurová/S. Zhang (7-Austr./Čína) - Krejčíková/Siniaková (6-ČR) 6-3 7-6(7)
Dabrowská/Y. Xu (4-Kan./Čína) - S. Hsieh/Strýcová (2-Tchaj-wan/ČR) 2-6 6-4 11-9
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
Petur_Fisk
Tréninková metoda pro Katku založená na nejnovějších vědeckých poznatcích...
Malý kurt....dlouhý bič...a třikrát denně řezat (pochopitelně na holou). Je prokázáno, že mnozí ne zcela dozrálí jedinci, pokud mají příliš velkou svobodu projevu a nemají pravidelný režim, trpí pak zbytečnou nejistotou a psychickou nevyrovnaností...:)
Reagovat
Fandina
Ona ale netrpí nejistotou a psychickou nevyrovnaností. Je vzteklá, to je všechno, co se o ní dá říct. A to se samozřejmě dá naučit ovládat. Jako všechno.
Reagovat
Petur_Fisk
Kromě vzteku jsem ji také viděl plakat, zádumčivou, smutnou i divoce veselou. Lítá v těch emocích jak na houpačce. A jejímu tenisu to škodí.
Reagovat
Fandina
Já bych to nepřeháněla. Že je emotivní, neznamená, že není v pohodě. Něko se tak projevuje, někdo ne, ale neznamená to, že na tom je něco špatného. Když jsem se s ní bavila, byla to fajn holka.
Reagovat
Petur_Fisk
Ale jo, já mám pro ni taky slabost. Ale pořád tvrdím, že její klackovitost, náladovost a vztekání ji už stálo hodně dobrých výsledků.
Reagovat
paddy
"Ty nám ani neřekneš, co máme hrát."
https://twitter.com/raulik81/status/1189834131728936962
Reagovat
Petur_Fisk
Katka se zdá být typickým produktem "harmonické výchovy"...:)
Který trenér by s ní asi vydržel nebo ji srovnal "do latě"...?
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
ttopi
Na tom videu je nejlepší ten nepřítomný pohled Krejčíkové.
Něco tam nefunguje a pokud neprovedou změnu, tak začnou stagnovat.
Reagovat
Petur_Fisk
Taky jsem si toho všiml. Vypadala, že jí Siniakov "leze na nervy". Ale vypadá to, že je to více o Katce.
Najít pro ni trenéra, kterého bude respektovat nemusí být vůbec jednoduché...
Vzpomínám si na Báru jak "držkovala" na Krupu a pak, když jí převzal Kotyza, tak poslouchala "jak malá školačka"...:)
Reagovat
tommr
Katka by se hlavně měla víc koncentrovat na debla. S jejím vyčerpávajícím stylem hry se do absolutní špičky v singlu stejně nikdy nedostane a jen se fyzicky i psychicky zhuntuje ...
Reagovat
Petur_Fisk
Nabízí se to. Ale asi je ještě moc mladá a potřebuje něco dokázat v singlech. Kdyby tuhle etapu přeskočila, tak je možné, že by nebyla spokojená.
Reagovat
EllNino
Přesně, deblistka může být po 30... ve 23 je to nesmysl
Reagovat
Fandina
byl to pěkný mač, škoda jen, že MTB STB nebyl na jejich raketě.

Pořád jsem si říkala, v čem je ta Hsieh jiná, když ji vidím hrát s ostatními, myslím vzhledem. A už to vím. Vysoké ponožky. Ne, jako Matek, podkolenky, které se u ní údajně z potřeby staly její součástí image, ale vysoké ponožky, které skoro žádná holka na tenis už hodně let nenosí. :-))
Reagovat
tommr
první set opět velmi dobrej stejně jako v předchozích zápasech, ve druhým mají opět zbytečný problémy ...
Reagovat
kodkar
Už je po problémech.:(
Reagovat
tommr
jj hodně zbytečná prohra. Postup do semifinále to sice neohrozí, ale v boji o jedničku Báře ty ztracený body budou hodně chybět ...
Reagovat
Petur_Fisk
Aspoň to bude muset celé vyhrát. Občas taková prohra může být užitečná...:)
Reagovat
tommr
ještě by jí mohlo pomoct vyřazení páru Mertens/Sabalenka. ale to je dost nepravděpodobný ...
Reagovat
Drzymalski
Tahle nesympatická, stále vztekající se dívka by se měla správně jmenovat Siniakovová. Její táta i bratr se nejmenují Siniak nýbrž Siniakov.
Reagovat
FulnekUltras
máš pravdu - ale česká matrika to asi po dohodě s rodiči zjednodušila
Reagovat
FulnekUltras
stejně jako u její matky
Reagovat
blixa
Už jsem to tu psal. Příjmení zjevně vzala matrika podle její matky. Ta se vdávala v Rusku, tudíž byla podle pravidel jejich přechylování Siniakova (krátce). V Česku si zřejmě nechala dát čárku nad a. Shoda s příjmením matky byl zjevně silnější argument, než pravidla českého přechylování.
Reagovat
FulnekUltras
To by ji museli křtít jedině na Krkavčích horách.
Reagovat
Fandina
Typický projev ukřivděného. Pořád něco na druhého svádět.
Reagovat
Petur_Fisk
Já jí říkám "tygřík" a mám svatej pokoj od těchdle nekonečnejch přechylovacích rozborů.
S Naomi už mě tak naštvali, že je pro mě "na věčné časy" Ósa Kakaová...:)
Reagovat
blixa
To už možná rovnou vosa kakaová :D
https://receptypanicuby.cz/sladkosti/kakaova-vosi-hnizda/
Reagovat
Petur_Fisk
Naštěstí už jsem po obědě...:)
Reagovat
tommr
škoda dnešního zápasu, protože určitě nebyly horší než soupeřky. Prohrály si ho jen samy svou blbostí. Promarnit vedení 5:1 a 7 setbolů je prostě trestuhodný a ten trest zákonitě přišel ...
Dnešní zápas byl i symbolickou tečkou za nepříliš povedenou sezónou. Báru Krejčíkovou v ní sužovala zranění a nemoci a Katka se zase potýkala se ztrátou formy v singlu, která se musela projevit i v deblu ...
Reagovat
ttopi
Katka musí udělat tlustou čáru a zkusit to celé znova. Furt věřím, že má talent na to, aby se někam posunula. Musí se ale v prvé řadě vysrat na to, aby když někam přijede, si hned dělala selfíčka. Já vím, že je to běžný a dělá to každej, ale v mých očích to na ní vrhá špatný stín.
Reagovat
Fandina
Je to škoda, i když ve druhém setu prohrály o pověstné dva míče. Soupeřky byly lepší.
Reagovat
kada.tom
Paráda, z tohoto výsledku mám radost :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Super :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist