Krejčíková se Siniakovou otočily duel proti nasazeným jedničkám a udržely se ve hře o postup

2. 11. 2023, 07:35
Aktuality 3
TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková (27) a Kateřina Siniaková (27) na Turnaji mistryň zdolaly 3:6, 7:5, 10:6 nejvýše nasazené Američanky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou a udržely se ve hře o postup do semifinále. Ze skupiny se teoreticky mohou dostat i v případě porážky v posledním zápase s již jistými semifinalistkami Gabrielou Dabrowskou a Erin Routliffeovou, nemusí však stačit ani třísetová výhra.
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Gauffová/Pegulaová – Krejčíková/Siniaková 6:3, 5:7, 6:10

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou letos odehrály jen osm společných turnajů a na pěti z nich nevyhrály víc jak jeden zápas. Přesto se znovu kvalifikovaly na Turnaj mistryň, neboť v úvodu sezony ovládly Australian Open, tisícovku v Indian Wells a v září pětistovku v San Diegu.

V mexickém Cancúnu začaly nepovedeným výkonem a třísetovou porážkou s veteránkami Laurou Siegemundovou a Věrou Zvonarevovou, nepříznivý vývoj druhého duelu už ale otočit dokázaly. Nejvýše nasazené Američanky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou ve středu zdolaly  3:6, 7:5, 10:6.

České tenistky na začátku zápasu věděly, že pro zachování naděje na postup musí vyhrát. Zatímco v prvním vzájemném souboji na loňském Turnaji mistryň ztratily jen tři gamy, letos v prvním setu neudržely náskok 3:1 a po pěti prohraných gamech sadu ztratily.

Také ve druhém setu o vedení. Tentokrát nedotáhly náskok 5:2 a za stavu 5:5 čelil třem brejkbolům na 5:6. Češky ale těžké chvíle zvládly, soupeřky vzápětí brejknuly a vynutily si super tie-break.

V něm na rozdíl od předchozího zápasu s Lauru Siegemundovou a Věrou Zvonarevovou uspěly. Od stavu 4:4 získaly čtyři míčky po sobě a nakonec proměnily druhý mečbol, když Krejčíková trefila první servis a Siniaková duel ukončila vítěznou smečí.

Krejčíková se Siniakovou startují na Turnaji mistryň popáté v řadě a zatím jen v roce 2019 to nedotáhly až do boje o titul. Předloni triumfovaly a letos jsou v roli obhájkyň finále.

Ve skupině Mahahual se české tenistky utkají ještě s dosud neporaženým párem Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová, které už mají jisté semifinále. V případě dvousetové výhry české tenistky vyhrají skupinu, v případě třísetového zápasu (i výhry) budou sledovat výsledek souboje dvojic Pegulaová/Gauffová a Siegemundová/Zvonarevová. Teoreticky se mohou prodrat do vyřazovací fáze i v případě dvousetové porážky.

Američanky, které bojují o postup i ve dvouhře, se výhry na Turnaji mistryň nedočkaly ani na pátý pokus. Přesto mají šanci postoupit do semifinále.

Postupové scénáře před závěrečnými zápasy ve skupině MahahuelPostupové scénáře před závěrečnými zápasy ve skupině Mahahuel (@ Livesport)

Výsledky Turnaje mistryň v Cancúnu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Liverpool22
Věřím, že holky postoupí smile Dnes v noci super zápas smile i když to mohlo být bez nervíků 2:0 na sety
Reagovat
GaelM
Podle rozpisu by měly hrát až po skončení druhého zápasu ve skupině. Takže už budou vědět, co potřebují uhrát.

Na to jak se jim zatím herně nedaří, tak je ta postupová matematika velmi příznivá smile To by chtělo využít!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist