Krejčíková se Siniakovou si na Australian Open zahrají o titul! Krejčíková postupuje i v mixu

17. 2. 2021, 03:16
Aktuality 8
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou po obratu zdolaly 3-6 6-2 6-4 Dariju Jurakovou a Ninu Stojanovičovou a na úvodním grandslamu sezony Australian Open si zahrají o svůj třetí grandslamový titul. Letos neporažené české duo ve finále narazí na nasazené dvojky Elise Mertensovou a Arynu Sabalenkovou. Krejčíková po odpočinku zvládla i čtvrtfinále mixu po boku Rajeeva Rama.
B. Krejčíková a K. Siniaková

Barbora KrejčíkováKateřinou Siniakovou se na generálce v Melbourne dočkaly prvního triumfu po roce a celkově šestého a v letošní neporazitelnosti pokračují na grandslamovém Australian Open. Do čtvrtfinále se nasazené trojky dostaly bez ztráty jediného setu, ovšem včera v souboji o semifinále zahazovaly mečboly a musely poprvé do rozhodující sady.

V dnešním semifinále proti Darije Jurakové a Nině Stojanovičové, přemožitelkám nasazených jedniček Barbory Strýcové a Su-Wei Hsieh, dokonce musely utkání otáčet.

České favoritky se v úvodních dvou setech dostaly do vedení brejku. Zatímco v úvodním dějství posléze uhrály už jen jeden game, ve druhé sadě rovněž brejk nepotvrdily, ale od té doby naopak ony svým soupeřkám povolily jedinou hru. Nejdramatičtější bylo rozhodující dějství, v němž Krejčíková se Siniakovou jako první ztratily podání a za stavu 3-3 musely likvidovat další brejkbolovou hrozbu. Téměř dvouhodinovou bitvu nakonec ukončily druhým mečbolem na returnu.

"Byl to opravdu těžký zápas. Soupeřky zahrály v prvním setu super, trápily nás, hodně toho vrátily. Snažily jsme se hrát svou aktivní hru a nakonec jsme to vybojovaly. Mám velkou radost, že jsme to dotáhly," řekla Siniaková pro Radiožurnál.

Krejčíková se Siniakovou jsou ve finále grandslamu poprvé od tři roky starých triumfů na French Open a ve Wimbledonu. Na největších podnicích jsou společně ve finále zatím neporaženy.

Tuto sérii se pokusí prodloužit proti nasazeným dvojkám Elise Mertensové a Aryně Sabalenkové, které v semifinále po setech 7-5 6-4 vyřadily Nicole Melicharovou a Demi Schuursovou. Belgičanka s Běloruskou zaútočí na svůj druhý grandslamový titul (US Open 2019). Finále čtyřhry žen vypukne v pátek zhruba okolo 6:00 ráno našeho času.

Ve finále dámského debla loni neuspěla Barbora Strýcová. Titul na Australian Open naposledy získala Lucie Šafářová, která v roce 2017 slavila s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Společně zde uspěly i o dva roky dříve.

Krejčíková po čtyřhře žen dnes postoupila i v mixu. Česká tenistka, která útočí na hattrick, s Rajeevem Ramem úspěšně zvládla čtvrtfinálový souboj, v němž předloňští šampioni porazili 7-6(3) 6-3 Gabrielu Dabrowskou a Mateho Paviče. Jejich dalšími soupeři budou domácí Storm Sandersová a Marc Polmans.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Krejča je s Ramem i v semifinále mixu. A Ram dtto, SF mix a debl.
Reagovat
Jimbo
Ufff, ufff, ale měla děvčata namále. když jsem viděl, jak společně svorně kazí... a nechávají soupeřky, aby si více věřily...
Sláva finále je pěkná věc, ještě tuto misy dokončit a bude radost veliká. smile
Reagovat
hippos
mertens se sabalenkou je zaslapou do kurtu
Reagovat
GaelM
Taky se bojím, pokud se české holky výrazně nezlepší, budou to mít v tomhle finále hodně složité. Ale v deblu je šance vždycky, vždycky může mít jedna ze soupeřek špatný den...
Reagovat
tommr
jj naše holky to budou mít hodně těžký. Mertensová se Sabalenkou budou po nečekaným vyřazení v singlu bojovat v deblu jako o život ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Si říkám, jaký mísysmile
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
GaelM
Buď jednu vyhrajou, nebo se do druhé půjdou spláchnout... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist