Krejčíková se Siniakovou titul ve Wimbledonu neobhájí, o finále bude hrát Strýcová

12. 7. 2019, 15:49
Aktuality 2
WIMBLEDON - Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou po French Open neobhájí loňský triumf ani ve Wimbledonu. Nasazené dvojky v dnešním semifinále nestačily na Gabrielu Dabrowskou a Yifan Xu. O postup do finále bude bojovat ještě Barbora Strýcová po boku Tchajwanky Su-Wei Hsieh.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou loni ovládly French Open a Wimbledon. V Paříži však letos i vinou zdravotních potíží Krejčíkové vypadly hned v prvním kole a loňský triumf nezopakují ani ve Wimbledonu, kde dnes v semifinále nestačily 1-6 6-3 3-6 na turnajové čtyřky Gabrielu Dabrowskou a Yifan Xu.

České duo se po mizerném vstupu do zápasu herně zvedlo a díky jedinému proměněnému brejkbolu ve druhé sadě stav utkání srovnalo. Jenže v rozhodujícím setu měly opět navrch Kanaďanka a Číňanka, které ve čtvrtém gamu využily šanci na brejk, vzápětí odvrátily tři brejkboly a náskok brejku si pohlídaly až do konce utkání.

"Bojovaly jsme, co to šlo. Vždycky je na turnaji zápas, který je těžký a kterým se člověk musí prokousat, aby se dostal dál. To byl tenhle zápas, nám se to nepodařilo," řekla Krejčíková.

"Máme vzestupnou tendenci, už jsem to říkala Katce po zápase. To, že se to nezadařilo, může se zadařit na US Open. Jedeme dál. Myslím, že výkony, které jsme na turnaji předvedly, byly dobré. Jen nám to dnes o kousíček uteklo," dodala Krejčíková.

Pomstít své krajanky může ve finále Barbora Strýcová. Semifinalistka dvouhry, jež stále bojuje o post světové deblové jedničky, po boku Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu v semifinále vyřadily turnajové jedničky Tímeu Babosovou a Kristinu Mladenovicovou.

• WIMBLEDON 2019 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 38.000.000 liber
páteční výsledky žen (12. 07. 2019)
• Čtyřhra žen - semifinále •
Su-Wei Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) - Babosová/Mladenovicová (1-Maď./Fr.) 7-6(5) 6-4
Dabrowská/Yi-fan Xu (4-Kan./Čína) - Krejčíková/Siniaková (2-ČR) 6-1 3-6 6-3
• Smíšená čtyřhra - semifinále •
Latisha Chan/Dodig (8-Tchaj-wan/Chorv.) - Peschkeová/Koolhof (5-ČR/Niz.) 7-5 6-4
Ostapenková/Lindstedt (Lot./Švéd.) - Zhaoxuan Yang/Middelkoop (Čína/Niz.) 7-5 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Frick
Proč nehrála MIX? Jako vítězka AO by snad partnera našla raz dva, ne?
Reagovat
EllNino
nechtěla, protože kdyby vypadla s Katkou brzy, chtěla jet zpět na ITF turnaje na antuce ... musíš taky občas číst tenisový svět, pak byses nedivil, že hraje Muška třeba tak málo turnajů, když to tam Petera vysvětluje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist