Krejčíková se Siniakovou vydřely premiérovou trofej z Indian Wells!

18. 3. 2023, 21:11
Aktuality 31
WTA INDIAN WELLS - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály i 11. letošní duel a po Australian Open ovládly také prestižní podnik WTA 1000 v Indian Wells. Ve finále české tenistky zdolaly po skvělém startu a utrápené druhé polovině zápasu 6-1 6-7 10-7 brazilsko-německou dvojici Beatriz Haddadová Maiaová a Laura Siegemundová a získaly 15. společný titul.
Krejčíková a Siniaková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou odehrály loňskou sezonu se zápasovou bilancí 27-4 a letos se dostaly už na 11-0 (22-3 na sety). Po triumfu na Australian Open, na kterém poprvé obhájily společný triumf a získaly 7. grandslamový titul, nenašly přemožitelky ani na prestižním podniku WTA 1000 v Indian Wells. 

V dnešním finále na monstrózním centrálním kurtu bez výrazné divácké kulisy v době oběda si nejvýše nasazené Češky poradily s Beatriz Haddadovou Maiaovou a Laurou Siegemundovou. Brazilsko-německou dvojicí, která absolvovala první společný turnaj a mohla se opřít o větší podporu publika, porazily 6-1 6-7 10-7. 

Po suverénně vyhraném prvním setu měly české tenistky v druhé sadě za stavu 3-2 dva brejkboly, ale obě po jedné výměně zakončily úderem do sítě a začaly se trápit. Obě ztratily servis, nicméně pokaždé zareagovaly rebrejkem. Za stavu 4-5 dokonce po odvrácení tří setbolů, jednoho se štěstím z obranné pozice přes pásku.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková (© Profimedia)První dva mečboly si připravily po parádní deblové výměně. Jenže Siniaková při prvním udělala další ze zbytečných chyb a při druhém zkazila relativně snadný úder u sítě. V tie-breaku se dokonce po další chybě frustrovaně skácela k zemi a slzy měla na krajíčku. Iniciativu na kurtu se snažila převzít Krejčíková, ale ani ona se nevyhnula nevynuceným chybám a špatným rozhodnutím.

A tak o šampionkách rozhodl až super tie-break. Češky se na něj dokázaly znovu zkoncentrovat a přestože se nevyvarovaly dalším minelám, předvedly i pár světlých momentů a také za pomoci soupeřek nakonec prošly trnitou cestou k vítězství. Při třetím mečbolu ještě Siniaková nedokázala zreturnovat servis Haddadové Maiaové, ale vzápětí Krejčíková trefila parádní prohoz přímo z returnu.

"Je moc příjemné vyhrát další titul. Celý turnaj byl pro nás velmi náročný, odehrály jsme několik vyrovnaných zápasů. Jsem opravdu šťastná za to, jak jsme zvládli koncovku dnešního zápasu," komentovala Krejčíková.

"Super tie-break je opravdu rychlý, takže musíte být od začátku připraveni. Je ve vás spousta emocí a myšlenek, ale musíte trefit každý míček a prostě jen bojujete. A to je to, co nám pomohlo," dodala Siniaková.

27letá Krejčíková s o půl roku mladší Siniakovou hrály finále v Indian Wells i v roce 2019, kdy byly neúspěšné. Bilanci ve finálových duelech vylepšily na 15-6 a přidaly další cennou trofej do společné sbírky k olympijskému zlatu, trofeji z Turnaje mistryň či sedmi pohárům pro vítězky grandslamu ve čtyřhře žen (French Open 2018, Wimbledon 2018, French Open 2021, Australian Open 2022, Wimbledon 2022, US Open 2022 a Australian Open 2023). Turnaj kategorie WTA 1000 vyhrály potřetí po Torontu 2019 a Madridu 2021.

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)Rodačka z Hradce Králové Siniaková získala celkově 22. deblovou trofej, rodačka z Ivančic Krejčíková má o šest titulů méně. Siniaková si upevní pozici v čele deblového žebříčku, v němž tráví celkově 89. týden a brzy předstihne devátou nejdéle kralující Švýcarku Martinu Hingisovou a osmou Indku Saniu Mirzaovou.

Aktuálně druhá Krejčíková byla na 1. místě celkem 19 týdnů, z toho 12 společně se svou nejčastější parťačkou. V následujících třech měsících navíc neobhajují téměř žádné body, neboť loni kvůli zranění a pozitivnímu testu na Covid-19 Krejčíkové přišly o antukové jaro.

Krejčíková se Siniakovou hrály proti Siegemundové pošesté a po boku pěti různých partnerek ji pokaždé porazily. S Haddadovou Maiaovou mají bilanci 2-1, dnes jí oplatily porážku z loňské Guadalajary.

Čtyřhru žen v Indian Wells vyhrály jako druhý ryze český pár po Janě Novotné s Helenou Novotnou (1990). Suková triumfovala také v roce 1993 s Australankou Rennae Stubbsovou, z Češek se mezi šampionky zapsaly ještě Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou (2010) a Barbora Strýcová s Tchaj-wankou Su-Wei Hsieh (2017).

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
sobotní výsledky (18. 03. 2023)
• Čtyřhra - finále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Haddadová Maiaová/Siegemundová (Braz./Nm.)
6-1 6-7(3) 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
tommr
dodatečně mě napadlo že Katka hrála tak špatně protože ještě pořád měla v hlavě ten smolně ztracenej zápas s BHM v singlu, kterej nebyla schopná dopodávat. Možná se to promítlo i do jejího výkonu v deblu ...
Každopádně je fajn že se Katce podařila odveta, protože prohrát s BHM dva dobře rozehraný zápasy na jednom turnaji by bylo trochu moc ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
pepin
Tak určitě gratulace, historie se ptát nebude jak to vypadalo. Je s podívem, že po suveréním výkonu v prvém setu se dokáží i tyto špičkové hráčky ve čtyřhře složit a klepat se o výsledek. Řekl bych, že vedle špatné hry po prvém setu zvláště u Katky se na tom podílela její ztráta koncentrace a diskutování s někým v boxu. Od té chvíle to s ní šlo z kopce. Dalším faktorem byl velice špatný servis, který se již delší dobu projevuje hlavně u Báry a výsledkem byla spousta dvojchyb.
Reagovat
Dobry-den
Nablito tady i vedle v článku. Kritický byl i autor článku. To musel být porod. smilesmile
Reagovat
GaelM
Je to tam smile

Každopádně tenis s deciding pointy místo výhod a supertiebreakem místo rozhodujícího setu je hloupá loterie. Doufám, že to brzy zruší a hlavně, že to nezavedou i na grandslamech nebo v singlu. smile
Reagovat
hanz
No už to zavedli v singlu na TM a je to vo ničem, nahrává to jen těm s extra dobrým servisem, úplná pitomost.
Reagovat
GaelM
Jako v tom letošním? 2022 se ještě hrál normálně třetí set.
Reagovat
jackiec
Máte tam chybu, siniakova určitě není jedničkou 68 týdnů
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění. WTA má uvedeno 68 týdnů, ale další dva zdroje se shodují na 89 týdnech smile
Reagovat
Otmar
Dneska utrpěné vítězství, ale počítá se. Kateřina dneska tragická.Upřímně řečeno, soupeřky se porazily samy.
Reagovat
tommr
Katka má po dnešku v deblovým žebříčku náskok 2131 bodů na svojí největší konkurentku Gauffovou. Takže se na pozici deblový jedničky udrží minimálně do Wimbledonu ... smile
Reagovat
com
no nejvetsi konkurentkou je Krejcikova smile Kdyby si nasla novou partacku, tak ji klidne muze sesadit smilesmile
Reagovat
tommr
to máš pravdu ale to Bára nikdy neudělá protože by byla sama proti sobě. Katce se totiž daří získávat tituly i s jinejma partnerkama zatímco Báře ne ...
Reagovat
Jan
Proč by to dělala ?
Reagovat
Fransoas
Přesně jsem se včera trefil - Brazilka kousala a svým výkonem strhla Němku-naštěstí se jí potom tak nedařilo.Závěr byl dost dramatický se šťastným koncem.Velká gratulace za bojovnost k zisku titulu !smilesmile
Reagovat
tommr
říká se konec dobrej všechno dobrý takže gratulace našim k největšímu titulu hned po GS ... smile
Výkon byl ale místy hodně špatnej hlavně od Katky. Soupeřky ale naštěstí hrály ještě o chlup hůř ...
Jsem hodně zvědavej jestli se KrejSi pokusí o Sunshine Double a budou spolu hrát i v Miami ...
Reagovat
Jan
Tipnul bych si, že se na to vykašlou.
Reagovat
tommr
to by byla velká škoda hlavně pro Katku která v současný formě nemá v singlu žádnou šanci ...
Reagovat
Jan
Pořád říkají, že je pro ně singl priorita. Přitom úspěchům v deblu nemají šanci se ani přiblížit, zejména Siniaková.
Reagovat
tommr
jj historie si Katku bude pamatovat jen jako výbornou deblistku. Na to by neměla zapomínat ...
Reagovat
makro99
prestiž a konkurence v singlu je o několik levelů vyšší než v deblu; a Katka bude určitě stejně vzpomínat na deblové tituly na GS, jako na singlové WTA tituly v Portoroži, kde ve finále porazila "totálním tenisem" čerstvou wimbledonskou vítězku, skvěle hrající Rybakinu.. nebo na titul v Bastadu, kde rovněž ve finále porazila další singlovou superstar Wozniacki...
Reagovat
Mony
Zapominas na ten nejvýše dotovaný titul
Reagovat
makro99
já jen vypichuju, že Katka dokázala respektu hodné věci i v singlu..
jasně, první a největší titul v Číně; tam porazila Halep a mám pocit, že ta byla snad dokonce v tom týdnu aktuální světová jednička... ale přece jen to bylo na úvod turnaje, kde těch překvapení bývá víc.. získat singlový titul a porazit v přímé bitvě o něj úplně top singlistku, to je za mě to nejtěžší a nejcennější..
Reagovat
Petra86
To sice ano, ale za druhé kolo získala cca 30 tis. a za zisk titulu v deblu cca 218 tis. To, že není takový zájem o čtyřhru, pro někoho nedostatek konkurence není chyba holek. Třeba někdy Katka zlepší hlavu a získá nějaký větší titul i v singlu.
Reagovat
makro99
proč by to měla být jejich chyba? holky se naopak snaží zvyšovat prestiž i tragickou sledovanost čtyřhry...
https://sport.aktualne.cz/tenis/krejcikova-dojala-slovy-o-navratilove-cesky-v-kalifornii-sla/r~fcc5b016c63411edbc030cc47ab5f122/
Reagovat
Jan
Je pravda, že snahou o zvýšení své úrovně v singlu si zvedají i svůj debl. Často proti nim hrají debl výborné singlistky. A oběma se v singlu povedly pěkné výsledky, i Katce.
Reagovat
Jan
Na Krejčíkovou se také donedávna hledělo jako na deblistku a nyní patří i k nejlepším singlistkám. Takže své ovoce to nese.
Reagovat
GaelM
Proč? Miami je turnaj na 2 týdny a zvlášť u Katky se v singlu nedá čekat moc zápasů...
Reagovat
Mony
Asi mají nějakou domluvu, že GS a Mandattory budou hrát spolu. Tohle není zábava, ale práce a ta má nějaká pravidla.
Reagovat
Fandina
bylo to s chybami, ale MTB STB byl jejich. Super a gratulka KrejSi. smilesmilesmile
Reagovat
com
LOL WTF OMG NTPČ smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist