Krejčíková si po měsíci zahrála dvouhru a slaví životní triumf. Ve finále rozdrtila nasazenou jedničku

7. 4. 2019, 19:17
Aktuality 6
ITF PALM HARBOR - Deblová specialistka Barbora Krejčíková proměnila svůj teprve třetí letošní start ve dvouhře v nejcennější triumf. Třiadvacetiletá Češka vyhrála turnaj ITF 80k na zelené antuce v Palm Harboru na Floridě, když ve finále deklasovala 6-0 6-1 domácí nasazenou jedničku Nicole Gibbsovou a získala svůj celkově 11. titul.
Barbora Krejčíková (© twitter)

Barbora Krejčíková letos dává přednost startům na velkých turnajích ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou, se kterou loni vyhrála Roland Garros a Wimbledon a tvoří nejúspěšnější dvojici současnosti. V singlovém žebříčku se ale nachází až na 225. místě a tak se na těchto akcích nedostává ve dvouhře ani do kvalifikací.

Teprve potřetí v sezoně si dvouhru zahrála tento týden v Palm Harboru na Floridě a na podniku ITF s dotací 80 tisíc dolarů si dokráčela pro svůj největší úspěch. Pátá nasazená Češka ztratila set jen v úvodu soutěže, od té chvíle vyhrála deset setů v řadě a jen dvakrát v něm ztratila víc, jak dva gamy.

Třiadvacetiletou Krejčíkovou na specifické zelené antuce nezastavila Maďarka Panna Udvardyová ani žádná z kvarteta domácích hráček: Ingrid Neelová, Sanaz Marandová, Whitney Osuigweová, ani nasazená jednička Nicole Gibbsová.

Česká tenistka v dnešním finále deklasovala bývalou 68. hráčku světa Gibbsovou, která se aktuálně nachází na 124. místě žebříčku, za necelou hodinu hry 6-0 6-1.

Krejčíková, která si předloni na antuce v Norimberku zahrála už i jedno finále na okruhu WTA, byla ve finále turnaje ITF poosmnácté a získala 11. titul.

• ITF 80k PALM HARBOR •
USA / Florida, zelená antuka, 80.000 eur
nedělní výsledky (07. 04. 2019)
• Dvouhra - finále •
Krejčíková (5-ČR) - Gibbsová (1-USA) 6-0 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
fujtajblick
Zapomněli na fok 2011. Při otevření profilu Báry so objeví jen 5 let. Pisledni rok zustane zakryt.
Reagovat
tommr
ve finále předvedla svůj nejlepší výkon na turnaji a slaví trochu nečekanej titul. Gibbsová je bývalá hráčka top-100 a v domácím prostředí byla favoritkou ...

Těch titulů má ale Bára myslím po dnešku už 11. Desátej ITF titul slavila pokud se nepletu už loni ...
Reagovat
Fandina
Jj, i tady na TP mají uvedeno číslo 11 :-)).

https://www.tenisportal.cz/hrac/krejcikova/
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění, v článku jsem to opravil.

Zdroje se v informacích rozcházejí, někde totiž chybí titul z Přerova 2014...
Reagovat
EllNino
Super :) Vlastně třetí nejcennější titul našich holek letos, po Premierech Petry a Karolíny ze začátku roku ... jinak vlastně posledních 5 finále s Českou účastí na WTA/WTA125 skončilo porážkou - Petra na AO a v Dubaji, Karolína v Miami, Markéta v Budapešti a Maruška v Mexiku ... je dobře, že to Bára prolomila, ač pouze na ITF :)
Reagovat
rybicka
Neviděla jsem, ale dle času a výsledku to byl docela fofr. Gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist