Krejčíková: Trofej mám jistou. Ale doufám, že se povede ten pohár

11. 6. 2021, 07:30
Aktuality 27
Barbora Krejčíková má jistotu, že odjede z Roland Garros s trofejí. Po včerejší výhře v semifinále si v Paříži zahraje první grandslamové finále dvouhry a buď získá za triumf pohár Suzanne Lenglenové, nebo památeční talíř pro finalistku.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková

"Ráda si něco odvážím z turnajů a nějakou památku si domů odvezu," usmála se Krejčíková při online tiskové konferenci. "Ať už to bude talíř, nebo pohár, tak to bude fajn. Budu makat do posledního míče a doufám, že by to mohlo vyjít na ten pohár. To by bylo pěkný."

Postup do finále Krejčíková vydřela v utkání s Marií Sakkariovou. Ve třetím setu odvrátila při svém podání Řekyni mečbol a zvládla i náročnou koncovku. "Hrozně jsme se tahaly. Byl to úžasný zápas, asi nejlepší na tour za letošní rok. Za Marii mě mrzí, že mohla vyhrát jenom jedna z nás. Ale jsem ráda, že jsem vyhrála já a že budu hrát finále," pronesla pětadvacetiletá Češka.

Krejčíkové po náročných výměnách docházely síly. "Ke konci už jsem vůbec nevěděla, jaké je skóre. Jen jsem si říkala: ona podává, někam ji to zreturnuj a zkus dát winner (vítězný úder)," popsala svůj stav a dodala: "Je ale nepopsatelný, jak teď hraju, jak se mi daří."

Za jakéhokoli skóre působila klidně. "Nebyla jsem nervózní celý zápas," uvedla a za svoji náturu děkovala svému otci. "Mám štěstí, že to mám v genech. On je taky takový kliďas. Je důležité zůstat v klidu. Ivan Lendl byl celý kamenný, když hrál, a jak hrál dobře. Dokážu zůstat uvnitř klidná. Tak, jak na kurtu vypadám, taková jsem i uvnitř. A myslím, že ostatním holkám to musí vadit."

Při čtvrtém mečbolu české tenistky došlo ke kontroverzi. Lajnový rozhodčí ohlásil aut, ale hlavní po kontrole výrok otočil a Krejčíková musela místo oslavy postupu hrát dál. "Říkala jsem, ne ne ne. V tom momentu jsem si myslela, že to je aut. Ale co můžu dělat? Umpirový rozhodčí viděl míč jako dobrý a já s tím nic nezmůžu. Nemůžu nikomu zavolat, nemůžu změnit jeho rozhodnutí," uvedla a doplnila: "Tak jsem si řekla: v pohodě, míč se bude opakovat a je třeba pracovat a bojovat dál."

Po utkání znovu zmínila zesnulou Janu Novotnou, její bývalou trenérku a mentorku. Během zápasu se ale soustředí na tenis. "V hlavě mám jenom další fiftýn, další míč, uvažuju, kam budu podávat, který úder mám zahrát a kam ho mám umístit," řekla Krejčíková.

Je moc ráda, že má podporu i od českých legend. V hledišti jí tleskali a v zákulisí dodávají odvahy Martina Navrátilová a Jan Kodeš. "Je čest, když vám přijde zpráva od pana Kodeše nebo Martiny a chtějí vám pomoct. Jsou k vám hrozně milí, příjemní, chtějí vám dodat sebevědomí, energii. Je to krásné a strašně si toho vážím," řekla. Přiznala, že si jejich zápasy nepamatuje. "Ale vždycky jsem je hrozně obdivovala za to, co udělali pro tenis, jak se jim dařilo."

V pátek Krejčíková příliš nevydechne. S Kateřinou Siniakovou nastoupí od 13:00 do semifinále čtyřhry. "Tak doufám, že si dobře zahraju a hlavně budu něco dělat. Debl mi sedí. Vůbec mi nevadí, že nemám volné dny. Snad se dobře připravím a na finále budu ready."

Na soupeřku v sobotním boji o titul zatím nechtěla myslet. Ví ale, že ji čeká rovněž debutantka v grandslamovém finále Ruska Anastasia Pavljučenkovová. "Je skvělá, velmi zkušená a musí válet, když je ve finále. Prostě si to půjdu užít, protože jsem nikdy nečekala, že bych se na turnaji mohla dostat takhle daleko. Půjdu tam a budu bojovat až do konce," slíbila Krejčíková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
Petr_Fisk
Taková zajímavá představa.
Co by se asi dělo včera na kurtu, kdyby tam místo Báry byla Serena a mužský rozhodčí ji okradl neuznaným regulérním dvoucentimetrovým outem o vítězství...
Reagovat
Mony
snad se toho ještě dočkáme..smile
Reagovat
FulnekUltras
kdyby jsou ryby... krakatice už to má naštěstí všechno za sebou smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
to by bylo špatné
Reagovat
sojka1
myska Bara ma takovou zajimavost, velmi dobrou, rekla bych, ze dokonalou praci s dechem, klidovou i pri uderech. Asi bych do toho zahrnula i jeji (mne az neprijemne) caste otvirani pusy (priblizeni se k efektu zivani na nervovou cinnost?)... zapas jsem si uzila pekne az vecer zpetne, hezky bez TP... :-))) rozhodne neslo o letosni tenisove nejlepsi na tour, ale byla to v jistem smyslu i dobra skola zivota, to nesporne. Pavlju JE k porazeni, pojd! :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Tak to jsi si ušetřila pěkné nervy,
slabší jedince odnášeli v závěru rovnou v rakvích.
S tím dechem to je zajímavá myšlenka, mohlo by to teoreticky mozek opravdu ovlivňovat.
Reagovat
Mony
nějaká přednost tam být musí, když je ve finále
Reagovat
Mr.Pink
ano, to otvirani pusy je zajimave, ale neni to zas tak neobvykle, presny duvod nevim, ale mohlo by ji to pomahat k uvolneni svalu, napeti - tuto techniku hojne vyuzivaji treba sprinteri, nebo k volnejsimu dychani a nebo je to proste jen zvyk, kamarad mel takhle otevrenou pusu temer porad, kdyz se na neco soustredil
Reagovat
Petr_Fisk
Kdyby nebyla Baruš ve finále, tak bych to přál zítra jednoznačně Nastě. Po tom včerejším Mariiným nepříčetným řevu od si od ní potřebuji minimálně pár týdnů odpočinout. Doufejme, že se nebude dlouho motat ve W.
Reagovat
smazaný uživatel
Když má režie okamžitě k dispozici záznam sporného momentu. Proč ho nemá rozhodčí? Proč se hráč musí dohadovat o chybě. Rozhodčí by měl mít k dispozici záznam kdykoliv ho potřebuje, aby mohl spravedlivě rozhodnout. Ty tři pokusy, to je k smíchu. Je to k zamyšlení. A nebo supervisor - figura k smíchu.
Reagovat
Petr_Fisk
Typický francouzský pravěk. Vzpomínám jak vypakovali chudáka Thiema kvůli arogantní Matce.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
ttopi
Dle Forgeta by rozhočí neměli co žrát. Není to citace, ale něco takového řekl.
Reagovat
drabona
pro hráčky i pro nás diváky. Mám takovou teorii, že síla memůže vyhrát nad rozumem, tentokrát došla naplnění do posledního okamžiku. Bára je svým naturelem pro tenis jedinečná a může se ještě herně zlepšovat. Tak ať vyjdou finále.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Jan
Bára je tak trochu něco jako Štěpánek v sukni.
Reagovat
Pavol
Už vtedy keď som napísal že budeš česká jednotka. Moju predstavu že dôjdeš do finále si naplnila. Aj otčenáš som hodil za Teba aby to Sakari nedopodávala aj keď trocha sebecky aby mi vyhral sólo tiket na Teba. Ale teraz som v rozpakoch lebo Enestejša to hrá silovo a dosť dobre. Ty to hráš zase premyslene. Rozum alebo sila ? Ja preferujem rozum ale pre istoyu si počkám na výsledok štvorhry. Ak ju vyhráš prejavíš charakter ale čo potom s tým finále ?

Každopádne finále si neužívaj až to dvíhanie pohára nad hlavu. Veľa šťastia . smile
Reagovat
Pavol
Ešte jedna maličkosť s tým rozhodcom na konci to bolo super. Všetci tréneri Ťa budú dávať malým deťpm za vzor. Aj ten rozhodca je len človek a vlastne nechal vyniknúť tvojej mentálnej sile.
Reagovat
Blondie
Krásně řečeno.
Díkybohu, že to dopadlo dobře!
Reagovat
Jan
Podle mě to ten rozhodčí udělal úmyslně. Chtěl nechat vyhrát Sakkari.
Reagovat
Petr_Fisk
Tak to je odvážné tvrzení...
Reagovat
Mony
to musel vědět, jaké by ho čekali těžké časy
Reagovat
dadaft
Tak určitě, drama to bylo neskutečný, ale s nejlepším zápasem sezóny bych se držel zpátky -- vždyť se v koncovce kopcovalo a byly tam tuny nervozity...
Vzpomeňme třeba Osaka - Muguruza na AO, to byl zápas!!

Držím palce na ten pohár !!!!

((( pojď )))
Reagovat
paddy
Přestože takticky velmi účinné, tak jsem si hned vzpomněl na rekordně dlouhou výměnu. To by byl krok zpátky o 30 let.

According to tennislovers.com The longest rally in tournament play was one of 643 times over the net between Vicky Nelson and Jean Hepner at Richmond, VA in October 1984. The 6 hr 22 min match was won by Nelson 6-4, 7-6. It concluded with a 1 hr 47 min tiebreak, 13-11, for which one point took 29 minutes.

To je hnus velebnosti smile
Reagovat
lvicek
Nemyslela nahodou jeji nejlepsi zapas? Aspon ja jsem to tak po precteni pochopila.
Reagovat
Petr_Fisk
Určitě myslela její zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist