Krejčíková u Mácháče přehrála Allertovou a vyhrála čtvrtý turnaj ITF v řadě!

23. 6. 2019, 13:43
Aktuality 9
ITF STARÉ SPLAVY - Barbora Krejčíková se po nemoci vrátila zpět na vítěznou vlnu a svou neporazitelnost na turnajích ITF prodloužila už na 20 zápasů. Čtvrtý letošní titul získala třiadvacetiletá Češka na domácí antuce ve Starých Splavech u Máchova jezera, kde si v dnešním finále poradila 6-2 6-4 s krajankou Denisou Allertovou.
B. Krejčíková (© instagram B.K.)

Barbora Krejčíková na jaře vyhrála během pěti týdnů tři antukové turnaje ITF - v americkém Palm Harboru (W60), americkém Pelmahu (W25) a německém Wiesbadenu (W80), ale pak onemocněla a na Roland Garros formu nepotvrdila. Ve dvouhře vzdala zápas 1. kola kvalifikace, ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou prohrály v 1. kole a neobhájily loňský titul a z mixu se odhlásila. 

Po třech týdnech nečekané pauzy, výpadku ze zápasového rytmu a ztrátě části fyzické kondice se však třiadvacetiletá Češka dokázala okamžitě vrátit zpět na vítěznou vlnu. Na té se svezla tento týden na domácí antuce ve Starých Splavech, kde vyhrála podnik ITF s dotací 60.000 dolarů. 

Nejvýše nasazená Krejčíková si na úvod poradila s krajankou Nikolou Tomanovou, pak zvládla bezmála tříhodinovou bitvu s Polkou Majou Chwalinskou, ve třech setech zdolala i Argentinku Paulu Ormaecheovou, v semifinále vyřadila Rumunku Lauru Paarovou a v dnešním finále porazila bez ztráty podání 6-2 6-3 krajanku Denisu Allertovou, které oplatila dvě pět let staré porážky.

Díky dnešnímu triumfu se Krejčíková posune ve světovém žebříčku na 118. místo a překoná své dosavadní maximum. Příští týden je přihlášena na antukový podnik ITF W25 v německém Darmstadu, v prvních dvou červencových týdnech pak budou s Siniakovou obhajovat deblový titul na trávě ve Wimbledonu.

• ITF W60 STARÉ SPLAVY •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
nedělní výsledky (23. 06. 2019)
• Dvouhra - finále •
Krejčíková (1-ČR) - Allertová (ČR) 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Dzalamidzeová/Stojanovičová (1-Rus./Srb.) - Okamuraová/Radanovičová (Jap./Srb.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Frick
Na ITF nenašla 20x v řadě přemožitelku, na WTA/GS neodehrála/neodehraje PŮL ROKU jedinný regulérní zápas...

Nevím, fakt nevim, že tu kvaldu o ten Wimbledon nechtěla aspoň zkusit.
Reagovat
Frick
...jsem se jí měl zeptat. V tom muzeu 4lístku
Reagovat
Fransoas
Je dobře,že se Bára vrací po zdravotní indispozici zpět a dostává do herní pohody.neboť Wimbledon je za dveřmi.Gratulace k dalšímu titulu.
Reagovat
tommr
jasná záležitost. Denisa neměla šanci ...
Trochu mě překvapuje, že je Bára na příští týden přihlášená do Darmstadtu. Dneska si ledovala koleno a další antukovej turnaj těsně před Wimbledonem to asi nevylepší. Aby to nedopadlo stejně špatně jako na French Open ...
Reagovat
George_Renel
V pozápasovém rozhovoru ovšem říkala, že si pravděpodobně dá volno.
Reagovat
slacker
lemra lina
Reagovat
SpacialRecognition
To víme, že seš, nemusíš nám to tu oznamovat...
Reagovat
slacker
nemusis dokazovat ze mas zakrnely mozek hlupce
Reagovat
tommr
to by bylo rozumný. Určitě lepší než aby zase na poslední chvíli kvůli zranění vypekla Katku jako na FO ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist