Krejčíková v Austrálii zvládla další tříseťák a zahraje si semifinále

24. 3. 2017, 09:01
Aktuality 0
ITF MORNINGTON - Barbora Krejčíková zvládla ve čtvrtfinále na turnaji ITF 25k v australském Morningtonu stejně jako v prvním kole další třísetový zápas. Thajskou tenistku Varatchayu Wongteanchaiovou udolala po více než dvou hodinách 6-3 1-6 6-3. O postup do svého prvního finále od srpna 2015 si zahraje s domácí nasazenou jedničkou Lizette Cabreraovou.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková se momentálně v žebříčku pohybuje až ve třetí stoce. Česká tenistka se letos účastnila i větších turnajů, žádného většího úspěchu však nedosáhla. Na Australian Open ani na podniku WTA v Tchaj-peji neprošla kvalifikací a vrátila se na okruh ITF, kde se jí letos náramně daří.

Na všech čtyřech akcích včetné té aktuální v Morningtonu došla minimálně do čtvrtfinále. Ještě před absolvováním zmíněných kvalifikací si zahrála čtvrtfinále na ITF v Hongkongu. Po neúspěšné pouti v Tchaj-peji se vrátila do Austrálie.

Hned na prvním turnaji v Launcestonu skončila až v semifinále, v Perthu následně ve čtvrtfinále nestačila na pozdější vítězku Marii Bouzkovou, a na antukovém podniku ITF 25k v Morningtonu dokonce postoupila už do semifinále.

Po úmorné maratonské bitvě s domácí Jessicou Mooreovou, s níž strávila během souboje prvního kola na kurtu přes tři hodiny, měla jednadvacetiletá Češka v boji o čtvrtfinále s domácí kvalifikantkou Tammi Pattersonovou mnohem méně práce. Další náročný duel absolvovala v dnešním čtvrtfinále s Varatchayou Wongteanchaiovou.

V prvním setu si hráčky dlouho držely servis. První brejkboly si vypracovala v sedmém gamu thajská tenistka. Krejčíková ale obě šance soupeřky zlikvidovala, sama v následující hře na returnu úspěšně zaútočila a vzápětí úvodní dějství úspěšně dopodávala.

Ve druhé sadě si nicméně jednadvacetiletá Češka ani neškrtla. Uhrála jediný game, nedisponavala žádným brejkbolem a Wongteanchaiová za 33 minut srovnala na 1-1 na sety.

V rozhodujícím dějství měla jasně navrch Krejčíková. Rychle vedla 5-1 a v další hře měla čtyři mečboly. Ty však ještě nevyužila a Thajka dvěma gamy v řadě skóre snížila. Druhý pokus rodačky z Brna doservírovat utkání do zdárného konce byl tentokrát úspěšný.

Krejčíková si tak po měsíci a půl zahraje své druhé letošní semifinále. V něm premiérově vyzve domácí nasazenou jedničku Lizette Cabreraovou. O titul si česká tenistka zahrála naposledy před dvěma lety na srpnové akci ITF v Plzni.

• ITF 25k MORNINGTON •
Austrálie, antuka, 25.000 dolarů
páteční výsledky (24. 3. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Krejčíková (7-ČR) - Var. Wongteanchaiová (Thaj.) 6-3 1-6 6-3
Cabreraová (1-Austr.) - Andrianjafitrimová (Fr.) 7-6(4) 1-6 6-1
Aiavaová (4-Austr.) - Glušková (5-Izr.) 7-5 6-4
Taylorová (Brit.) - Tjandramuliaová (Austr.) 2-6 6-4 7-6(4)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist