Krejčíková v Bastadu vyhrála 6-0 6-0! Siniaková postup do druhého kola vydřela

25. 7. 2017, 15:16
Aktuality 13
WTA BASTAD - Vstup do antukového turnaje WTA ve švédském Bastadu zvládly obě české tenistky. A zatímco loňská finalistka Kateřina Siniaková výhru nad domácí Rebeccou Petersonovou vydřela až po téměř dvouapůlhodinovém boji, Barbora Krejčíková neztratila s Němkou Annikou Beckovou ani game.
Barbora Krejčíková

Kateřina Siniaková zahájila letošní sezonu famózně. V prvním lednovém týdnu v Shenzhenu slavila premiérový triumf na okruhu WTA. Místo vzestupu ale přišlo trápení. Česká tenistka dosud vyhrála jen na dvou dalších turnajích dva zápasy v řadě - na betonu v Miami a v pražské Stromovce.

V tomto týdnu obhajuje jednadvacetiletá talentovaná Češka loňskou finálovou účast na akci WTA International v Bastadu. Ve švédské metropoli letos začala třísetovou výhrou nad domácí divokou kartou Rebeccou Petersonovou, které tak oplatila dva roky starou porážku právě z Bastadu.

S až 170. hráčkou světa měla Siniaková nečekané potíže. V prvním setu přišla dvakrát o podání, ztracený servis si ovšem vždy dokázala vzít zpět. Utkání bylo na programu již včera, ale za stavu 5-3 15-0 z pohledu Češky bylo kvůli dešti přerušeno a dohrávalo se až dnes.

Siniaková neměla problém úvodní sadu dopodávat do zdárného konce. Ve druhém dějství však začala příliš chybovat a Švédce nakonec stačil jediný brejk ke srovnání na 1-1 na sety, přestože favorizovaná Češka měla dohromady pět brejkbolových šancí.

Ztrácenou druhou sadou se nicméně nenechala rozhodit a převzala otěže zápasu do svých rukou. V rozhodujícím setu měla jasně navrch a své soupeřce povolila jediný game. Česko-švédský souboj zakončila suverénní čistou hrou na servisu.

Ve druhém kole se Siniaková premiérově utká se 145. tenistkou světového pořadí Arantxou Rusovou. Nizozemka dnes jednoznačně přehrála Rumunku Tigovou.

Mnohem méně času na kurtu strávila v prvním kole Barbora Krejčíková. Jednadvacetiletá Češka, jež si třetí letošní účast v hlavní soutěži turnaje WTA vybojovala v dvoukolové kvalifikaci, zaznamenala svou nejdrtivější výhru na turnaji této úrovně.

Krejčíková, jež už v kvalifikaci každé své soupeřce nadělila kanára, poprvé na okruhu WTA zvítězila 6-0 6-0. Ani game nepovolila uhrát třiadvacetileté Němce Annice Beckové, s níž během 45 minut ztratila pouhých 15 fiftýnů. Bývalá 37. hráčka světa Becková tak pokračuje ve svém letošním trápení, když od dubna porazila pouze hráčku sedmé světové stovky a ve zbylých osmi utkáních neuhrála ani set.

O postup do čtvrtfinále si Krejčíková zahraje s Kiki Bertensovou, s níž před dvěma měsíci v Norimberku prohrála své první finále na okruhu WTA. Ve formě hrající Nizozemka, jež před dvěma dny ve Gstaadu přidala druhý letošní titul, porazila 6-1 6-4 Němku Carinu Witthöftovou a vyhrála tak šestý zápas v řadě.

• WTA INTERNATIONAL BASTAD •
Švédsko, antuka, 250.000 dolarů
úterní výsledky (25. 7. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (7-ČR) - Petersonová (Švéd.) 6-3 3-6 6-1
Krejčíková (ČR) - Becková (Něm.) 6-0 6-0
Suárezová (5-Šp.) - Paoliniová (It.) 6-1 6-0
Bertensová (6-Niz.) - Witthöftová (Něm.) 6-1 6-4
Tomovová (Bulh.) - Görgesová (8-Něm.) 6-4 2-2 / skreč G.
Rusová (Niz.) - Tigová (Rum.) 6-2 6-3
Mertensová (Belg.) - Baraová (Rum.) 6-2 4-6 6-2
Kozlovová (Ukr.) - Björklundová (Švéd.) 3-6 6-2 7-6(4)
Kruničová (Srb.) - Listerová (Švéd.) 6-1 6-2
Golubicová (Švýc.) - Trevisanová (It.) 6-4 6-3
Kuličkovová (Rus.) - Alexandrovová (Rus.) 6-4 4-6 7-6(5)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
dunphy
Ani moc nevím, čím to je, ale kromě českých holek nikdy nikomu nepřeju doma úspěch víc než Johanně Larsson v Bastadu. Asi tím, že je to moc příjemný turnaj na hezkém místě a ona je hráčka s hodně zajímavým, takovým trochu old-school stylem. Dneska to nevyšlo, ale nevadí, zápas to byl mimochodem kvalitní plný super výměn. Teď to třeba rozjedou právě s Monou v deblu.
Reagovat
sprchon
Taky jsem jí to přál, je to sympaťačka, hezky se kouká na ní i na její tenis... Tak třeba zazáří v deblu. ;) A singla by mohla zase po tejdnu vyhrát Kiki. :D
Reagovat
dunphy
Jojo, se vším souhlasím. :) A fakt ani nevím, proč jí vždycky v tom Bastadu tak hrozně fandím, přes rok ji skoro vůbec nesleduji. :D
Reagovat
sprchon
To mám taky stejně, jindy ji moc nesleduju a taky nevím proč. :D
Reagovat
EllNino
Jj Kiki by mohla zase vyhrát, souhlas :)
Reagovat
mahycek
Teď jsem přijel. Proč není dohráno utkání R. Haaseho ??? Vždyť to už mělo být dohráno před 24 hodinami. Konec světa v Gstaadu ???
Reagovat
EllNino
Zatím drtička ...
Reagovat
sprchon
6:0. :D Hraje chytře. :) I když Annika je na tom celkově špatně, což možná trošku zveličuje výkon Báry...
Reagovat
EllNino
jojo, je na tom bídně ...
Reagovat
EllNino
no dva kanárry a souboj s Kiki, která porazila Carinu :)
Reagovat
sprchon
To by mohl bejt dobrej zápas. :)
Reagovat
George_Renel
Nemůžu si pomoct, ale připadá mi poslední dlouhé měsíce ten Katky tenis upracovaný, stereotypní, bez nápadu. Kde jsou ty časy, kdy dala kraťas, změnila rytmus hry, šla na síť? Trochu mi připomíná Lucku Šafářovou.
Reagovat
misa
Lucka hrála na trávě hezky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist