Krejčíková v Bukurešti neudržela vedení proti Alexandrovové

17. 7. 2017, 19:13
Aktuality 8
WTA BUKUREŠŤ - Barbora Krejčíková skončila na antukovém turnaji WTA v Bukurešti znovu po roce hned v prvním kole. Česká tenistka v něm stejně jako loni neudržela nadějné vedení, letos podlehla Rusce Jekatěrině Alexandrovové.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková loni při své premiéře v Bukurešti narazila hned v prvním kole na domácí hvězdu Simonu Halepovou, proti které získala první set, ale v dalších dvou sadách už uhrála jen dvě hry a o senzaci se nepostarala.

Velmi podobný výsledek jednadvacetiletá Češka zaznamenala v rumunské metropoli i letos. Ve svém úvodním zápase proti deváté nasazené Rusce Jekatěrině Alexandrovové vyhrála první set, ovšem pak celkem šestkrát přišla o podání, uhrála už jen dva gamy a utkání s o rok mladší soupeřkou po necelých dvou hodinách prohrála 6-4 0-6 2-6.

138. hráčka světa Krejčíková tak v Bukurešti nenaváže na svůj životní turnaj z antuky v Norimberku, kde koncem května došla z kvalifikace až do svého prvního finále na turnaji WTA. Od té doby hrála dvouhru jen v kvalifikaci Wimbledonu, ve které vypadla ve druhém kole, neboť měla problémy s ramenem.

V Rumunsku si jediná Češka v soutěži zahraje ještě čtyřhru, do které nastoupí letos poprvé s Argentinkou Marií Irigoyenovou. S Jihoameričankou dosud odehrály sedm společných turnajů a ze třech z nich - všechno podniků ITF - si odvezly titul. Loni byly dvakrát v semifinále turnajů WTA.

To druhá nasazená Španělka Carla Suárezová-Navarrová suverénně potvrdila roli favoritky proti Annice Beckové. Německou sokyni v prvním vzájemném duelu deklasovala 6-0 6-1 postoupila do osmifinále.

Nasazenou jedničkou podniku WTA International s dotací 250.000 dolarů v Bukurešti je Lotyška Anastasia Sevastovová, kterou v prvním kole vyzve Slovenka Jana Čepelová.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (17. 07. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Alexandrovová (9-Rus.) - Krejčíková (ČR) 4-6 6-0 6-2
Suárezová (2-Šp.) - Becková (Něm.) 6-0 6-1
Büyükakcayová (Tur.) - Hercogová (Slovin.) 4-6 6-3 7-6(3)
Podoroská (Arg.) - Zanevská (Belg.) 6-3 2-6 6-1
Sasnovičová (Běl.) - Baraová (Rum.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
njn, v Bukurešti včera ze 6 zápasů 4 tříseťáky.

musí to být k vzteku, třeba Polona Hercog včera bojovala 3 hodiny v 1K a prohrála o pár míčů v tajbrejku třetího setu - tolik práce a žádné body ani peníze. (((((((
Reagovat
slacker
tenis je snad prece predevsim zabava a relax, ze se nekdo relaxuje cele 3 hodiny a jeste chce aby mu za to platili :-D
Reagovat
Fandina
Zápas právě opakují na O2 TV Tenis. Alexandrova má bydliště Říčany u Prahy a podle Wikipedie v ČR žije s rodinou od roku 2006. Jsem zvědavá, jestli někdy bude hrát za Česko.
Bára měla první set dobře rozehnaný, ale Alexandrova teď hraje o dost líp, v záznamu se hraje druhý set. :-))
Reagovat
Enterprise
Ekaterina mluvila v nedávném rozhovoru, že o českém občanství uvažuje, ale celá procedura je zatím v počáteční fázi a řeší to její rodiče.
Reagovat
EllNino
Ekaterina je o rok starší než Bára
Reagovat
Frick
Limitovalo Báru to rameno?
Reagovat
Frick
ale je to škoda - v dalšim kole by měla kvalifikantku.
Reagovat
Frick
Přestaňte furt prohrávat.

Už vosum proher v MD WTA/GS turnaje v řadě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist