Krejčíková v Indian Wells skončila v osmifinále na raketě Badosaové

13. 10. 2021, 07:27
Aktuality 19
WTA INDIAN WELLS - České singlistky v Indian Wells dohrály. Třetí nasazená Barbora Krejčíková při své premiéře na 'pátém grandslamu' prohrála osmifinále s Španělkou Paulou Badosaovou, které podlehla 1-6 5-7. Večer pak vypadla i ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Českým tenistkám se letošní vystoupení v Indian Wells, kde se hraje netradičně v říjnu místo března, nepovedlo. Pouze Barbora Krejčíková se dostala přes 3. kolo, ani ona ale mezi osmičku nejlepších nepostoupila. 

Třetí nasazená Češka na první akci od porážky ve čtvrtfinále US Open porazila Zarinu Dijasovou a Amandu Anisimovovou, v osmifinále však nestačila na Paulu Badosaovou. O dva roky mladší Španělce podlehl 1-6 5-7 a ani ve druhém vzájemném střetnutí tak neuhrála set.

Pětadvacetiletá Krejčíková přišla hned o první podání utkání a v prvním setu na soupeřku nestačila. Ve vyrovnané druhé sadě odvrátila v deváté hře mečbol, za stavu 5-6 už ale neuspěla. V hodinu a čtvrt dlouhém duelu měla dvacet vítězných úderů, ale o osm výměn víc zbytečně zkazila.

"Odehrála jsem skvělý zápas. Snažila jsem se hrát agresivně, abych výměnám dominovala a nedovolila jí otvírat si kurt. To byl klíč. A taky jsem dobře podávala," pochvalovala si Badosaová, která si na konto připsala třetí letošní cenný skalp hráčky světové desítky. Před pětkou Krejčíkovou v sezoně porazila i jedničku Ashleigh Bartyovou a trojku Arynu Sabalenkovou.


Krejčíková po dvouhře dohrála i ve čtyřhře. Zlaté olympijské medailistky z Tokia Krejčíková a Kateřina Siniaková vypadly ve čtvrtfinále po prohře s ukrajinsko-lotyšským párem Ljudmyla Kičenoková a Jelena Ostapenková 6-2 4-6 8-10.

"Den na dvě věci, jak v singlu, tak v deblu. Bohužel se musím rozloučit s letošním ročníkem v Indian Wells. Odvážím si nové zkušenosti, které mě posunou zase o krok dál. Na jaro se těším, přijedu zase silnější!" napsala Krejčíková svým fanouškům na sociální sítě.

Po turnaji v Indian Wells bude Krejčíková českou jedničkou ve finálovém turnaji družstev o Pohár Billie Jean Kingové začátkem listopadu v Praze. V týmu je také Siniaková, která je předtím ještě přihlášená na turnaje v Moskvě a v italském městě Courmayeur. Sezonu pak spolu uzavřou na Turnaji mistryň v mexické Guadalajaře, na kterém si Krejčíková zahraje poprvé i dvouhru.

Do čtvrtfinále v Indian Wells nepostoupila ani jedna hráčka Top 10. V osmifinále ztroskotaly také světová čtyřka Iga Šwiateková a sedmička Elina Svitolinová.

Polka Šwiateková po dvou drtivých výhrách prohrála 4-6 3-6 s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, na kterou nestačila ani ve druhém vzájemném střetnutí.



Ukrajinka Svitolinová i vinou zdravotních potíží utrpěla debakl 1-6 1-6 s
Jessicou Pegulaovou. Sedmadvacetiletá Američanka tak na prestižní domácí akci postoupila do čtvrtfinále se ztrátou pouhých 12 gamů ve třech zápasech.

O semifinále si Pegulaová zahraje letos už potřetí s Viktorií Azarenkovou (h2h 1-1). Běloruská šampionka z let 2012 a 2016 v osmifinále porazila 6-3 6-4 krajanku Aliaksandru Sasnovičovou.

Anett Kontaveitová v Indian Wells smetla 6-0 6-2 přemožitelku Karolíny Plíškové Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a do čtvrtfinále postoupila bez ztráty.

V něm se 25letá Estonka, která vyhrála 16 ze 17 posledních zápasů, střetne v souboji dvou adeptek na Turnaj mistryň s Tunisankou Ons Džabúrovou (
h2h 1-1).

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.150.470 dolarů
úterní výsledky (12. 10. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Badosaová (21-Šp.) - Krejčíková (3-ČR) 6-1 7-5
Ostapenková (24-Lot.) - Šwiateková (2-Pol.) 6-4 6-3
Pegulaová (19-USA) - Svitolinová (4-Ukr.) 6-1 6-1
Kerberová (10-Něm.) - Tomljanovicová (Austr.) 6-4 6-1
Džabúrová (12-Tun.) - Kalinská (Rus.) 6-2 6-2
Kontaveitová (18-Est.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-0 6-2
Rogersová (USA) - Fernandezová (23-Kan.) 2-6 6-1 7-6(4)
Azarenková (27-Běl.) - Sasnovičová (Běl.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Mantra
tohle sknočí právě tím koncem sezony.

Tam není potenciál, jede na vlně, která prostě padne do moře jiných hráček. Stejně jak Bouzková, Vondroušová a tak.
Rád bych se mýlil, ale Bára nemá na to udržet tu kvalitu dlouho.
Ale mnohokrát jsem se mýlil, přiznávám a beru kritiku. smile
Reagovat
tommr
nečekaná porážka v deblu dovršila českej zmar v IW. Od českých hráček to byl nejhorší velkej turnaj v týto sezoně. Před finále BJK Cupu a TM je to velmi špatná zpráva ...
Bára s Katkou přitom vedly už 6:2 2:0 a soupeřky jasně přehrávaly. Pak ale Katka ztratila sevis a od tý chvíle se naše holky předháněly v tom kdo udělá víc chyb. Důsledkem této prohry bude i to, že Bára příjde o post světové jedničky v deblu ...
Prohra s Badosaovou už tak nečekaná nebyla i když samozřejmě taky bolí. Mrzuté je hlavně to s jakou lehkostí Badosaová Báru přejela ...
Reagovat
Pavol
Aj keď naducánek šiel ako motorvá píla. smile
Reagovat
sojka1
nerikejte ji naducanek, trochu invence, prosim... :-))
Reagovat
Pavol
Tu je to tak zabehnuté tak prečo to meniť ?
Reagovat
sojka1
no tak dobre, ze se mi to nelibi, by byl taky dost naducany argument... :-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
má naducané tvářičky?, másmile Mně se líbí, celkem jí fandím a Naducánek mi nevadísmile
Reagovat
wenceslao
Totiž jak se má hrát správnej ženskej tenis předvádí právě Ostapenko. To stačí jen umět rozdělovat míče kam kterej patří a říct si u toho to její uvachííííííííí - a je to.
Věřím, že dnes Rogers utře jak zpocený vokno.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako obvykle ve WTA se může stát cokolismile
Reagovat
wenceslao
zaběhnutý to máš jenom ty ve svý makovici
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Pavol
Ukázala to už proti Coco. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký zápassmile
Reagovat
aligo
Zklamání, ale ne nijak překvapivé.
Bára už toho má plný kecky... Nechápu proč jede na ten rádoby fedcup. Raději měla dát odpočinek před TM....smile
Reagovat
tommr
před IW taky dlouho odpočívala a a co jí to bylo platný? Bára se potřebuje někde chytit a finále BJK Cupu v Praze je k tomu ideální příležitost ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Frick
že je nejvyšší čas, aby ta sezona skončila? Ty naše holky nějak odpadaj.
Reagovat
Mony
Polovina musí odpadat i na začátku sezony
Reagovat
wenceslao
Sezonou to asi nebude.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist