Krejčíková v Morningtonu smetla i nasazenou jedničku Rusovou. Pak získala titul ze čtyřhry

31. 3. 2017, 08:47
Aktuality 3
ITF MORNINGTON - Barbora Krejčíková našla na antuce v Morningtonu skvělou formu. Dnes si připsala už sedmou výhru z osmi zápasů, když smetla nejvýše nasazenou Nizozemku Arantxu Rusovou a zahraje si o druhé finále v řadě. Jednadvacetiletá Češka už navíc získala titul ve čtyřhře.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková minulý týden na antukovém turnaji ITF 25k v Morningtonu vyhrála po sedmnácti měsících čtyři zápasy po sobě a poprvé od srpna 2015 si zahrála ve finále. Prohrála až v boji o svůj 10. titul.

Na stejném místě jednadvacetiletá Češka startuje i tento týden a potvrzuje svou formu a nabyté sebevědomí. Ve třech zápasech ztratila dohromady jen třináct gamů a postoupila do semifinále.

Po Němce Heisenové a domácí Peersové nedala šanci ani nejvýše nasazené Nizozemce Arantxe Rusové. Levou rukou hrající šestadvacetiletou soupeřku, která bývala 61. hráčkou světa, smetla 6-0 6-3 a hladce ve dvou setech tak vyhrála i druhé vzájemné střetnutí

Přestože dnes soupeřce povolila uhrát jen tři gamy a začala svým prvním kanárem od loňského srpna, postoupila až po 89 minutách hry. V druhé sadě dokonce musela dohánět manko brejku, za stavu 2-3 si však vzala jediný servis okamžitě zpět a duel ukončila ziskem čtyř her v řadě.

Aktuálně 257. tenistka žebříčku WTA Krejčíková tak vyhrála už sedm z posledních zápasů. Ve třetím letošním semifinále se utká s o rok mladší domácí hráčkou Zoe Hivesovou, která vůbec nefiguruje ve světovém žebříčku. Dvacetiletá Autralanka totiž tento týden vyhrála zápas v hlavní soutěži podniku ITF poprvé od srpna 2015, uspěla však již ve třech třísetových bitvách a proti Krejčíkové bude hrát o své druhé finále.

Krejčíková už v Morningtonu vybojovala první letošní trofej, když ovládla čtyřhru společně s Izraelkou Julií Glushkovou. Česko-izraelský pár v dnešním finále přežil dva mečboly proti nejvýše nasazené australsko-thajské dvojici Mooreová/Wongteanchaiová a vyhrál 6-4 2-6 11-9.

• ITF 25k MORNINGTON •
Austrálie, antuka, 25.000 dolarů
páteční výsledky (31. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Krejčíková (7-ČR) - Rusová (1-Niz.) 6-0 6-3
Mooreová (Austr.) - Cabreraová (2-Austr.) 6-3 6-3
Reixová (6-Fr.) - Aiavaová (3-Austr.) 6-3 6-4
Hivesová (Austr.) - Taylorová (Brit.) 4-6 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Glushková/Krejčíková (2-Izr./ČR) - Mooreová/Wongteanchaiová (1-Austr./Thaj.) 6-4 2-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
se proti Rusový předvedla v opravdu dobrým světle a po nečekaným vypadnutí domácích favoritek Cabreraový a Aiavaový má velkou šanci na titul, kterej by pro ní znamenal i návrat do druhý stovky ... :)
Reagovat
Fandina
Gratulka Báře, i když hrály v noci, tak jsem se na to občas koukla a zjistila jsem, že hraje celkem obstojně výměny ve kterých kontroluje hru a pak zakončuje. Tak uvidíme, kam až to dotahne. Gratulka.
Reagovat
Fandina
Jinak, zase si samy podávaly míčky, takže není divu, že ten čas zápasu je o trochu delší. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist