Krejčíková v Norimberku prohrála až ve finále s obhájkyní titulu Bertensovou

27. 5. 2017, 14:38
Aktuality 8
WTA NORIMBERK - Dosud nejpovedenější turnaj skončil pro jednadvacetiletou Češku Barboru Krejčíkovou finálovou porážkou. Na antukovém podniku WTA v Norimberku nestačila až na světovou devatenáctku Kiki Bertensovou, která ztratila jen tři gamy a obhájila loňský titul.
Kiki Bertensová

Barbora Krejčíková v Norimberku hrála poprvé v sezoně a poosmé v kariéře na turnaji WTA, na kterém byla až dosud jen třikrát ve druhém kole. Tento týden na německé antuce však prožila životní týden, když včetně kvalifikace vyhrála šest zápasů v řadě a prohrála až v dnešním finále s největší favoritkou Kiki Bertensovou.

V hlavní soutěži jí nejprve skrečovaly zápasy Rumunka Alexandra Cadantuová (za téměř rozhodnutého stavu) a Němka Laura Siegemundová (za stavu 4-6 a 5-5), ve čtvrtfinále odvrátila pět mečbolů proti další domácí tenistce Carině Witthöftové a v semifinále zdolala Rumunku Soranu Cirsteaovou.

Barbora KrejčíkováPřemožitelku našla až ve světové devatenáctce a turnajové jedničce Bertensové. Za necelou hodinu hry prohrála snadno 2-6 1-6, když v každém setu ztratila po dvou servisech. Sama se k brejkbolům dostala až za stavu 1-3 ve druhé sadě, ale ani jednu příležitost na rebrejk nevyužila.

Krejčíková se díky postupu do finále katapultuje z 254. na 142. místo světového žebříčku. Její maximum je jen o dvě příčky lepší.

The best week in my life ❤️ #nuremberg #wtafinal #nürnbergerversicherung #positive #proud #head @headtennis_official

Příspěvek sdílený Barbora Krejcikova (@bkrejcikova), Kvě 27, 2017 v 6:21 PDT



Pětadvacetiletá Bertensová tak poprvé v kariéře obhájila titul. Zatímco loni v Norimberku triumfovala jako úspěšná kvalifikantka, letos z pozice nasazené jedničky neztratila ani set. Ve finále si zahrála teprve počtvrté v kariéře, triumf slavila také před pěti lety na antuce v marockém Fesu. Nyní ji čeká obhajoba semifinále na Roland Garros.

"Bylo důležité získat sebedůvěru před French Open. Lepší týden jsem si přát nemohla," řekla Bertensová před odletem do Paříže, kde začne proti Australance Ajle Tomljanovicové.

 

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (27. 05. 2017)
• Dvouhra - finále •
Bertensová (1-Niz.) - Krejčíková (ČR) 6-2 6-1
• Čtyřhra - finále •
Melicharová/Smithová (USA/Brit.) - Flipkensová/Larssonová (Belg./Švéd.) 3-6 6-3 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
kada.tom
Ještěže tak :-)
Reagovat
Frick
Prvních pár gemů zahrála Bára slušně, pak už otěže přebral čertík Bertík.

Už mohla mít taky dost, byl to sedmej zápas v kuse, některý byly náročný, navíc ten fáč asi taky nebyl jen na parádu.
Reagovat
Frick
Ale každopádně - už za velice pěkný úspěch s cenným bodovým zápisem se dalo pokládat už OF (18+30), Bára to násobně překonala.

Nyní má půl roku na to, aby získala cca 240 bodů a dostala se do TOP 100...
Reagovat
tommr
dneska bohužel nezahrála tak dobře jako v předchozích zápasech a proti Bertensový neměla nejmenší šanci ... :(
I tak má ale za sebou nejpovedenější turnaj kariéry ve kterým získala víc bodů než za celý předchozí rok dohromady. V žebříčku by se měla posunout někam ke 140. místu ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Poskočila o 112 míst (k dnešnímu dni), slušné, slušné.
Reagovat
historik
I tak to musí brát jako velký úspěch, přece jenom žebříčkový rozdíl je příliš velký. Posune se jen těsně za své žebříčkové životní maximum. Snad ji tohle finále nakopne ke konzistentnějším výkonům.
Reagovat
Dobry-den
Zápas jsem neviděl.
Když jsem se předchozí dny díval, tak vždycky vyhrála.
Reagovat
marcel19752
odevzdaný, vyházený zápas
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist