Krejčíková v Ostravě předvedla bojovný výkon, na Azarenkovou to ale nestačilo

21. 10. 2020, 15:57
Aktuality 32
WTA OSTRAVA - Barbora Krejčíková dnes v ostravské hale předvedla skvělý a bojovný výkon, ale na nasazenou čtyřku Viktorii Azarenkovou to nestačilo. S dvojnásobnou grandslamovou šampionkou a bývalou světovou jedničkou nakonec po dvou hodinách a čtvrt ve třech setech prohrála a do svého největšího čtvrtfinále v kariéře nepostoupila. Vypadla i nasazená jednička Elina Svitolinová z Ukrajiny, která prohrála s Řekyní Mariou Sakkariovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková se na nedávném French Open dočkala nejlepšího výsledku své kariéry, když poprvé v kariéře postoupila do osmifinále grandslamů, a zajistila si debut v elitní stovce žebříčku WTA. A skvělé představení má za sebou také na domácím halovém podniku v Ostravě.

Čtyřiadvacetiletá Češka naprosto suverénně prošla dvoukolovou kvalifikací, v prvním kole vyhrála derby kvalifikantek s Terezou Martincovou a ve druhém kole sahala po skalpu dvojnásobné grandslamové šampionky, finalistky letošního US Open a bývalé světové jedničky Viktorie Azarenkové.

Krejčíková v první polovině zápasu potvrzovala životní formu, hrála aktivně a nasazenou čtyřku překvapivě jasně přehrávala. Ve druhé sadě však nedokázala využít ani jeden z osmi brejkbolů, v rozhodujícím dějství už rozjetou Azarenkovou zastavit nedokázala a po dvou hodinách a čtvrt zkušenější Bělorusce podlehla 6-2 2-6 1-6. Proměňování brejkbolů bylo nakonec klíčovým faktorem zápasu (Krejčíková 2/16, Azarenková 4/6).

"Bylo plno vyrovnaných gamů, o které jsme se tahaly. Bylo vidět, že je mentálně hodně silná, a dokázala ty gamy i se štěstím vyhrát. Ukázala, že je světová hráčka, že je nejlepší. Na ty moje příležitosti vždycky zahrála skvěle," komentovala Krejčíková vývoj v České televizi. "V tom třetím setu už byla lepší než já," uznala.

"Myslím, že celkově jsem hrála úžasně. I když jsem prohrála, tak myslím, že jsem předváděla super výkon. Tady vidím, že i s takovou hráčkou můžu být rovnocenná soupeřka. Dá mi to do budoucna motivaci, abych na sobě pracovala, pořád se dál zlepšovala a tenis si užívala," řekla.

Rodačka z Brna tak do svého prvního čtvrtfinále mimo nejnižší podniky International neprošla. V Ostravě ale ještě zůstává, po prohře v singlu nastoupila po boku Kateřiny Siniakové do prvního kola čtyřhry a společně si nasazené dvojky poradily 6-4 6-0 se švédsko-českým párem Cornelia Emily Listerová a Renata Voráčová.

Krejčíková i Siniaková přitom v úvodu neudržely servis a prohrávaly 0-3. Od stavu 2-4 už ale soupeřkám nedovolily uhrát ani game a postoupily do čtvrtfinále. V něm se utkají s párem Linetteová/Teichmannová.

Azarenková může i v dalším zápase narazit na domácí hráčku, pokud Karolína Muchová v premiérovém souboji porazí Elise Mertensovou. Nasazená Belgičanka si v úvodním kole poradila 6-2 6-3 s Amandou Anisimovovou.

Singlová soutěž přišla o světovou pětku Elinu Svitolinovou, která měla v úvodním kole volný los. Po prohrané úvodní sadě s přemožitelkou Kristýny Plíškové Mariou Sakkariovou měla nejvýše nasazená Ukrajinka v úvodu druhé sady výhodu brejku, ale o tu záhy přišla a nakonec prohrála 3-6 3-6.

Sakkariová se ve čtvrtfinále utzká buď s Ons Džabúrovou, nebo Jelenou Ostapenkovou. Tunisanka už v úterý smetla Barboru Strýcovou, Lotyška Ostapenková dnes začala jednoznačnou výhrou 6-3 6-1 nad pátou nasazenou Chorvatkou Petrou Martičovou.

Nejvýše postavenou hráčkou v pavouku je nyní Karolína Plíšková, která vstoupí do turnaje ve čtvrtek proti Rusce Veronice Kuděrmetovové.

• WTA PREMIER OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 528.500 dolarů
středeční výsledky (21. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Azarenková (4-Běl.) - Krejčíková (ČR) 2-6 6-2 6-1
Sakkariová (Řec.) - Svitolinová (1-Ukr.) 6-3 6-3
Sorribesová (Šp.) - Kontaveitová (8-Est.) 6-1 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Mertensová (7-Belg.) - Anisimovová (USA) 6-2 6-3
Ostapenková (Lot.) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Listerová/Voráčová (Švéd./ČR) 6-4 6-0
Dabrowská/Stefaniová (Kan./Braz.) - Matteková-Sandsová/Strýcová (3-USA/ČR) 6-4 7-6(4)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

32
Přidat komentář
Davor1
Ten povrch v Ostrave je nechutne pomalý, z čoho som prekvapený, keďže české haly zvykli byť naopak mimoriadne rýchle. Dnes som pozeral zápas Kontaveit- Sorribes a španielka úplne easy vracala neskutočné bomby Kontaveit, ktorá bola frustrovaná z toho, čo všetko musí zahrať na winner, až sa od nervov totálne vyhádzala. Proti Anett zase v prvom kole podobne dopadla Alexandrova, ktorá asi 3x nedopodávala zápas, keď tiež nebola schopná ukončiť výmenu v tých gamoch, kde to potrebovala a Kontaveit tam hrala len údržbu na istotu. Celkovo je to spomaľovanie povrchov už fakt mimo, keď antukárka hrajúca bežne 5 winnerov za celý zápas (a normálne v hale absolútne jalová) deklasuje v hale top hardarky...
Reagovat
EllNino
Jojo, je to tam pomalé ... prý si to ale vyžádal organizátor ...

Jo, kde je ten povrch z finále proti Německu :D
Reagovat
Davor1
Presne také niečo som čakal, ako z českých FC duelov a potom som videl zopár zápasov teraz v Ostrave a čumel som jak puk. Nehovorím, že to musí byť mydlo, na ktorom je problém zreturnovať servis, ale zase spraviť pre ženy v hale také lepidlo, kde výhodu majú čím väčšie obranárky, to mi už príde ako prznenie tenisu...
Reagovat
EllNino
No ... Sorribes ten povrch vyloženě sedí, už tu vyřadila 4 aktivně hrající hráčky - Bogdan, Blinkova, Linette, Kontaveit ...Snad ji Gauff/Sabalenka už vyprovodí, ale klidně se taky mohou vystřílet
Reagovat
Davor1
Tak zase Bogdan je tragédka, tam sa to čakalo, Blinkova v zápase viedla a skrečovala a Linette absolútne nemá formu a nebola rozohraná, ani tam ma to neprekvapilo... Ale čo som videl s Kontaveit, ktorá má aj obrovskú úderovú kvalitu, aj dobrú formu a proste v tom zápase musela hrať na absolútne riziko niekoľko úderov v rade, aby zahrala víťazný bod a nakoniec sa aj tak z toho zosypala a začala to bezhlavo práskať do outu, tak to ma už dosť vytočilo, keďže Anett fandím a čakal som, že antukárku v hale by mala zvládnuť...

Sabalenka bude mať podľa mňa čo robiť aj s Gauff, ktorá je rozohratá a zase Gauff bude mať problém so Sorribes, lebo aj ona robí dosť chýb, čo som videl jej zápas so Siniakovou. Tá Sorribes nerobí UE prakticky vôbec, takže kľudne sa tam môže dostať až do semi...
Reagovat
EllNino
Což je teda příšerný ... doufám, že ne, novodobou Errani fakt nepotřebuju
Reagovat
tommr
Bára si spravila chut aspon ve deblu ... smile
Po vypadnutí tý druhý Báry jsou spolu s Katkou favoritky na titul ...
Reagovat
dadaft
vypadá namakaně, skvěle se hýbe a hýří sebevědomím, rozhodně jedna z favoritek.
Reagovat
FulnekUltras
páky s Kongem
Reagovat
Cico93
Svitolina sa akosi, no toto vyprsila...
Reagovat
Haitik
Parádní tenis, první dva sety se hrál opravdu špičkový tenis! Vika přijela do Ostravy v plné zbroji, nedivil bych se, kdyby došla až k titulu..

Tomuhle zápasu by slušela plná hala.. :-((
Reagovat
Cico93
No daj Bože.
Reagovat
Haitik
I bych jí to přál, ten titul! :-))

Ten její BH cross na vysoké míče od Krejčíkové byl naprosto smrtelný dneska!
Reagovat
brixner
Měla by si jít zakojit a nevejskat tady, kdo to má počůvať...smilesmilesmile
Reagovat
com
takze uz nam z toho kvanta češek zbyly jen Karoliny smilesmilesmile
Reagovat
tommr
kéž by obě došly až do finále ... smile
Reagovat
Jan
Je tam dost dobrých hráček, aby je zastavily dříve. A možná se to stane.
Reagovat
tommr
však já taky netvrdím, že se tam obě dostanou. Je to jen moje přání ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
ukončila kariéru :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To snad nesmilesmile Bez rozlučky?
Reagovat
SpacialRecognition
https://www.instagram.com/p/CGnCBLJgcOo/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak se snad ještě někde ukáže, i když v téhle situaci už asi není kde. Holt nezbývá než věřit, že se rozloučí nejlépe v Austrálii, když by ne v celé sezóněsmile.
Reagovat
paddy
včera ještě zveřejnila srpnový rozhovor, kde mluvila o IW21

je to divné
kdo ví, možná bude matkou?
Reagovat
brixner
Jojo, asi došlo k průniku spodem...No, kdyby šlo vo život, klidně bych do Julči taky pronik, prostě rychlej průnik a pak zmizet, todle je vosvědčená stratégiesmile Ale přeju jí vše nej, je fakt sympatická a docela hezká, ale na ty mladý břitvy by už prostě neměla...
Reagovat
misa
Za pár dní oslaví 32. narozeniny, to už je na tenistku poměrně dost. Přetrvává nejistota ohledně turnajového programu na další rok, k tomu spousta mladých špičkových tenistek. Asi správně vyhodnotila situaci.
Reagovat
tommr
Goergesová byla jedna z nejsympatičtějších a nejhezčích tenistek na okruhu. Bude hodně chybět ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zatím pěkně, jak zamladasmile Jen tak dálsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Doufejme, že bude v nastaveném kurzu pokračovat.
Dnešní výkon byl téměř dokonalý, nádherná hra. Švihy zápěstím, krátké křížné FH, dropy, loby, esa. BN po lajně, co si člověk vzpomene. I statistika mluví za vše: W30 UE15. A to jsou čísla proti Martič! Ta sice dneska nebyla aktivní a nabuzená jako jindy, ale Naducánek ji zkrátka k ničemu nepustil.smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
měla v prvním setu až neuvěřitelný poměr W/UE. Ve druhém polevila a ze strany Hejkala jí tam padlo i několik nešťastných balonů, několik z nich i na BP. Chyby přibývaly také ve třetím setu. Když dokáže navázat na výkon v prvním setu, bude mít šanci se posunout po žebříčku vzhůru.
Na gratulku to není a na vostudu taky ne.
Reagovat
Dobry-den
'Myslím, že celkově jsem hrála úžasně.'

Bum! 2:6 1:6!

Bára má parádní smysl pro humor. smilesmilesmile
Reagovat
jirkaS
na české poměry anosmilesmile
Reagovat
dadaft
- ten titulek vlastně říká úplně všechno.
Set a půl opravdu vynikající zápas, hrálo se pestře a zakončovalo winnery......... ale pak už Báře došlo, naopak Vika hrála pořád perfektně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist