Krejčíková v Ostravě vyhrála duel českých kvalifikantek s Martincovou. Kr. Plíšková vypadla

19. 10. 2020, 18:10
Aktuality 41
WTA OSTRAVA - V Ostravě dnes začala hlavní soutěž nejkvalitněji obsazeného turnaje žen na českém území a představily se tři ze sedmi domácích hráček. V souboji úspěšných českých kvalifikantek vyhrála Barbora Krejčíková nad Terezou Martincovou a zajistila si souboj s Viktorií Azarenkovou. Naopak Kristýna Plíšková nestačila na Řekyni Mariu Sakkariovou a přišla o možnost vyzvat nasazenou jedničku Elinu Svitolinovou.
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

Barbora Krejčíková a Tereza Martincová o víkendu prošly kvalifikací a los rozhodl o tom, že do hlavní soutěže vstoupí vzájemným soubojem. Ani jedna ještě nikdy zápas na turnaji kategorie WTA Premier nevyhrála, Martincová byla dokonce poprvé v hlavní soutěži.

Velmi cenných 55 bodů za vítězství a postup do 2. kola si zajistila o rok mladší Krejčíková. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Ivančič navzdory pár slabším gamům v druhé polovině prvního setu zvítězila bez větších potíží 7-5 6-1.

Osmifinalistka Roland Garros Krejčíková hrála pestřeji a přesněji, ale bojující Martincová vzdorovala. V prvním setu Krejčíková dvakrát neudržela brejk a sadu dopodávala až napodruhé. Na Martincové se poté projevila únava z náročnějších duelů v kvalifikaci a Krejčíková ve druhé sadě ztratila už jen jednu hru.

"Měla jsem i horší gamy, ale pořád jsem víceméně vedla a jsem ráda, že jsem vyhrála. Snažila jsem se hrát svoji hru," řekla Krejčíková v České televizi.

O čtvrtfinále bude Krejčíková hrát s dvojnásobnou šampionkou Australian Open a letošní finalistkou US Open Viktorií Azarenkovou z Běloruska, která měla v prvním kole jako čtvrtá nasazená volný los. "Zápas to pro mě bude dobrý, protože Vika je světová hráčka, jedna z nejlepších, takže to bude strašně těžký. Uvidíme, jak se na to vyspím a vypořádám se s tím," řekla Krejčíková.

Kristýna Plíšková (© j48tennis.net)Levou rukou hrající Kristýna Plíšková (68. WTA) překvapila Mariu Sakkariovou při restartu sezony v srpnu na antuce v Palermu. Na tvrdém povrchu v Ostravě mohla jít v prvním setu do vedení 4-2, ale brejkbol nevyužila. Od té doby získala 23. hráčka světa Sakkariová převahu a sestru Karolíny Plíškové zdolala za hodinu a 19 minut 6-3 6-3.

Zítra čeká první kolo Barboru Strýcovou proti Ons Džabúrové, Karolínu Muchovou proti Shuai Zhang a Kateřinu Siniakovou proti Coco Gauffové. Druhá nasazená Karolína Plíšková má na úvod volno a čeká na vítězku duelu Kuděrmetovová-Vekičová.

Jako první v Ostravě uspěla Estonka Anett Kontaveitová. Osmá nasazená hráčka odvrátila dva mečboly a Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou zdolala 4-6 6-2 7-6.

Ve čtyřhře dnes neuspěla Karolína Muchová. V narychlo složeném týmu s Viktorií Azarenkovou z Běloruska prohrály s lotyšsko-ruskou dvojicí Jelena Ostapenková, Věra Zvonarevová 6-1 4-6 4-10 v super tie-breaku.

"Na začátku nám to tam dost padalo, hlavně Vice, ale stačilo pár míčů a hned se to zvrtlo. Udělala jsem hodně zbytečných chyb v koncovce, což je nejdůležitější," řekla Muchová v České televizi.

Naopak postoupila Barbora Strýcová, jež po více než deseti letech spojila síly s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Nasazené trojky porazily 7-5 6-3 Ljudmilu Kičenokovou a Shuai Zhang. Ve čtvrtfinále budou čelit Gabriele Dabrowské a Luise Stefaniové.

J&T Banka Ostrava Open 2020 je akcí kategorie Premier a v upraveném kalendáři WTA nahradila čínské dějiště Zhengzhou. V době zákazu sportovních akcí v Česku kvůli opatřením proti šíření Covidu-19 dostal turnaj výjimku a koná se bez diváků.

• WTA PREMIER OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 528.000 dolarů
pondělní výsledky (19. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (ČR)Martincová (ČR) 7-5 6-1
Sakkariová (Řec.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-3 6-3
Sorribesová (Šp.) - Linetteová (Pol.) 6-1 6-3
Kontaveitová (8-Est.) - Alexandrovová (Rus.) 4-6 6-2 7-6(6)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Strýcová/Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) - L. Kičenoková/Shuai Zhang (Ukr./Čína) 7-5 6-3
Ostapenková/Zvonarevová (Lot./Rus.) - Muchová/Azarenková (ČR/Běl.) 1-6 6-4 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
tommr
zápas smile dopad podle očekávání. V prvním setu to bylo sice překvapivě vyrovnaný, ale ve druhým už Tereza odpadla ...
Bára si postupem do druhýho kola upevnila pozici v první stovce ... smile
Tereza sice dneska na soupeřku nestačila, ale taky nemusí smutnit. Za úspěšnou kvalifikaci získala pár cenných bodů do žebříčku a zase se tak trošičku přiblížila první stovce ... smile
Reagovat
EllNino
právě tyhle zápasy prostě Tereza musí vyhrávat, aby v té stovce byla ... dneska to bylo jasně vidět....Bára v klidu, jisté AO bez kvaldy, hrála uvolněně ... Tereza musí tu stovku pokořit, pak jí konečně spadne kámen ze srdce a bude moct volněji dýchat
Reagovat
tommr
jj dneska bylo jasně vidět, že Bára hraje uvolněně zatímco Tereza se trápí ...
AO bez kvaldy už Tereza asi nestihne, ale příští rok se už do tý stovky dostane ... smile
Reagovat
Mr.Pink
to je sice pravda, ale tenisove bych je moc nesrovnaval, bara je trochu nekde jinde
Reagovat
EllNino
a kde je srovnávám? :) jen porovnávám tu uvolněnost, pokořený milník vs napětí, že tam ještě není
Reagovat
Mr.Pink
Ok, cetl jsem mezi radky, asi chybne :)
Reagovat
sojka1
me hlavne zaujalo (v souvislosti s polemikou o ctyrhre ve smyslu jestli je Popelka ci jiny sport) sympaticke doznani Krejcikove, trojnasobne GS vitezky a svetove jednicky, ze si postupem do singlove stovky splnila jeden detsky sen.... :-)
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
dadaft
Dobrý povrch v Ostravě - pěkný tenis, velké bitvy nás čekají .............
Reagovat
Jan
Krejčíková - Martincová - pohledný zápas.
Reagovat
tommr
je to zatím nečekaně vyrovnaný ...
Reagovat
Jan
Kdyby v Ostravě hrály hráčky, které se odhlásily, Kerberová, Muguruzaová, Keninová, Swiateková, Kvitová, na ostatní české hráčky by už místo ať v kvalifikace nebo hlavní soutěži už moc nebylo ?
Reagovat
Fandina
Asi by se toho moc nezměnilo, co se týká počtu českých holek, protože dvě dostaly WC do MD a jedna do kvaldy. Kdyby hrála Kerber, Mugu, Kenin, tak by se asi jedna naše holka z MD přesunula do kvaldy, ale zase kdyby hrála Petra, tak by jedna baše holka v hlavní soutěži přibyla. Co se týká Swiatek, ta měla hrát kvaldu.
Reagovat
blixa
Vítězka aktuálního GS kvaldu ? Děláš si legraci ? To by byl fakt unikát, to se nedivím že nepřijela. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takový pořádek po japonskusmile Pěkně v krátký sukýnce šplhat po žebříčku a ještě si ho občas nechat nějakým vtipálkem podrazitsmile
Reagovat
Fandina
Když se přihlašovalo, tak žebříček na MD určitě neměla. Ale třeba by WC dostala. Před FO byla 54.
Reagovat
Jan
Organizátoři by jí asi WC dali, ať si neudělají ostudu. Na druhé straně, pokud by byla ve stejné formě, tak kvaldou prosviští ...
Reagovat
Dobry-den
No, Krejčíková se s tím nese*e. smile

Ale tu Podoroskou měla dát. smile
Reagovat
com
na Krejcikovou se*e pes smile ..ale jeste si nepogratuloval Kristynce k dnesnimu vykonu smile
Reagovat
Dobry-den
Kristýně není k čemu gratulovat. Její zápasy jsou jak přes kopírák a postrádají jakýkoliv moment překvapení. smile
Ta holka může ještě řadu let paběrkovat mezi 50.-100. místem na žebříčku, na víc to s jejím lemplovským přístupem nebude. A asi jí to tak vyhovuje.

Krejčíková s Martincovou mají na rozdíl od ní potenciál a snahu se zlepšovat. smile
Reagovat
tommr
škoda. Dneska byla Sakkari rozhodně hratelná. Když si ale Kristýna dovolí takovej luxus jako jsou dvě ztracený podání na set tak prostě vyhrávat nemůže ... smile
Reagovat
Jan
Obě sestry Plíškovy vypadají při hře, jakoby je to nezajímalo, chodí po kurtu se slabší fyzickou konstelací než soupeřky, Sakkariová byl propastný rozdíl. U Kristýny mám dojem, že jí stačí kde je a ani se nesnaží se zlepšovat. u Karolíny v současnosti to vypadá podobně.
Reagovat
Alien
Néé! Obrovská škoda. Myslím si, že Týnda dneska na Máriu měla. To je ale pech! A teď komu fandit?
Reagovat
com
nikomu, obe pudou do karanteny a bude smile
Reagovat
tommr
myslíš v českým smile derby? Já budu dneska fandit Martincový, protože bych jí přál, aby se už konečně dostala do tý první stovky ... smile
Reagovat
com
no ono je to celkem jedno, protoze na Azarenku nema ani jedna smile
Reagovat
tommr
pro hráčky v jejich postavení je už sám postup do druhýho kola Premieru velkej úspěch. A v zápase s Azarenkou už pak nemůžou nic ztratit jen získat ..
Reagovat
lvicek
Jak jako mela? Vzdyt neukazala nic, co by naznacovalo, ze na ni ma...
Reagovat
dadaft
Tyvl typická Týna. smile
Reagovat
tommr
konečně se Kristýně podařilo soupeřku brejnout i když k tomu potřebovala 6 pokusů. Doufám, že si to ted zase nepohnojí na servisu ...
Reagovat
com
smile
Reagovat
tommr
to je spíš k pláči ... smile
Reagovat
com
tak me to bylo jasny, ze skonci uz v pulce prvniho setu.. Tak sem si zadnou nadeji pak uznedelal smile
Reagovat
dadaft
Maria je prostě o něco lepší než Týna.
Reagovat
tommr
žebříčkový postavení v jejich případě odpovídá ...
Reagovat
turista
Podle vzhledu bych řekl, že Řekyně sype.
Reagovat
tommr
to je posilováním. Má sice široký ramena, ale jinak je štíhlá. Jestli někdo sype tak je to Serena ... smile
Reagovat
com
smile chjo, tak to asi nedopadne smile
Reagovat
Dobry-den
Po tom neproměněném brejkbolu za stavu 3:2, kde to zahrála opravdu hodně naivně, přestala Kristýna na kurtu úplně existovat.smile
Reagovat
com
jo uz se ani nejak nesnazi.. to bude rychlej konec smile
Reagovat
tommr
jj pěkně to nahrála soupeřce na smeč a už se z toho nevzpamatovala ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist