Krejčíková ve Starých Splavech nezaváhala, Kilnarová titul u 'Mácháče' neobhájí

19. 6. 2019, 12:55
Aktuality 18
ITF STARÉ SPLAVY - Ve Starých Splavech u Máchova jezera odstartoval turnaj ITF, který po zvýšení dotace na 60 tisíc dolarů získal na větší prestiži. Roli favoritky v prvním kole potvrdila domácí jednička Barbora Krejčíková, naopak loňská šampionka Monika Kilnarová po boji skončila.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková na jaře vyhrála tři antukové turnaje ITF během pěti týdnů, ale pak onemocněla a na Roland Garros formu nepotvrdila. Ve dvouhře vzdala zápas 1. kola kvalifikace, ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou prohrály v 1. kole a neobhájily titul a z mixu se odhlásila. 

Dnes se třiadvacetiletá Češka na kurty po třech týdnech léčení vrátila a na domácím turnaji ITF s dotací 60 tisíc dolarů ve Starých Splavech potvrdila roli favoritky. Nejvýše nasazená hráčka si poradila 6-2 6-4 s krajankou Nikolou Tomanovou, která předtím prošla dvoukolovou kvalifikací.

Ve druhém kole bojů u Máchova jezera ji čeká Polka Maja Chwalimská. Ta se postarala o vyřazení bývalé světové pětky a finalistky Roland Garros 2012 Italky Sary Erraniové.

Kilnarová titul neobhájí
Monika Kilnarová loni u 'Mácháče' získala svůj čtvrtý a dosud nejcennější titul, ale od té doby se jí přestalo dařit. Ve zbytku sezony vyhrála jen 3 ze 14 zápasů a letos pouze na dvou z jedenácti turnajů vyhrála víc jak jeden zápas.

Naposledy neuspěla v roli obhájkyně titulu ve Starých Splavech, kde se letos s přesunem turnaje z kategorie ITF 25k do ITF 60k zvýšila konkurence. Devatenáctiletá Češka v prvním kole podlehla 6-4 3-6 5-7 Srbce Dejaně Radanovičové, jež je v žebříčku o téměř dvě stě míst lépe postavenou hráčkou. 

Kilnarová sice získala první set a druhou sadu začala brejkem, ale náskok neudržela. Ve třetím dějství pak dokázala otočit nepříznivý vývoj z 0-4 na 5-4, ale velký obrat nedokonala a nezastaví tak propad světovým žebříčkem. V něm je po ztrátě bodů za loňský triumf na 449. místě.

 

Denisa Allertová v 1. kole potvrdila roli favoritky, když přehrála 6-3 6-4 Japonku Kyoku Okamurovou. Ve druhém kole vyzve loňskou finalistku a letos nasazenou dvojku Slovenku Rebeccu Šrámkovou (h2h 1-1), jež dnes porazila Jesiku Malečkovou a připsala si 11. výhru v řadě.

• ITF 60k STARÉ SPLAVY - •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
středeční výsledky českých tenistek (19. 06. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (1-ČR) - Tomanová (ČR) 6-1 6-4
Allertová (ČR) - Okamurová (Jap.) 6-3 6-4
Šrámková (2-SR) - Malečková (ČR) 6-2 7-5
Radanovičová (Srb.) - Kilnarová (ČR) 4-6 6-3 7-5
Chiricová (USA) - Detiucová (ČR) 6-3 6-4
Seguelová (Chile) - Zarycká (ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
makro99
Denisa žije. :) Ctvrfinále!
A tam možná Olga Govortsova, to je taky případ - kdysi řadu let hráčka na pomezí první padesátky (pamatuju i její bitvy s Luckou během Lucčina antukového jara 2010); a teď řadu let hráčka 3. až 5. stovky...
Reagovat
EllNino
tak vrací se po mateřské :)
Reagovat
makro99
4 roky? :)
Reagovat
tommr
výhra nad Šrámkovou je příjemný překvapení. Zdá se, že to Denisa ještě úplně nezabalila a mohla by se časem ještě vrátit aspon do tý druhý stovky ...
Reagovat
makro99
na 2. stovku má herně stopro; jen je otázka na kolik týdnů v ní má její fyzická schránka.. :(
Reagovat
BooOoo
Včera na zkoušce z organické chemie, dnes už na turnaji ve Starých Splavech. Škoda, že se jí nedařilo i dnes...
Reagovat
Djokovic83
Tenisově si to sice sviští dolů ale na instagramu, kde je teď evidentně její priorita, patři tutově do TOP50
Reagovat
ttopi
Vzhledem k tomu, že na sociálních sítích jsou aktivní i hráči/hráčky, kteří jsou na tour úspěšní a vyhrávají, moc nevěřím tomu, že by to někoho mělo ve výkonech omezovat.

Když se ale podívám zrovna na tuhle, tak to opravdu vypadá, že má v hlavě trochu jiný věci než to, aby trochu mákla. Nechci ji křivdit, ale bohužel to tak působí.
Reagovat
tommr
Monika bude asi podobnej případ jako sestry Pantůčkovy ...
Reagovat
tommr
hlavně že už je fit. Snad si zase něco neužene na poslední chvíli před Wimbledonem ...
Reagovat
Fransoas
Přejme si to prosim.co jste napsal.Wimbledon je totiž za dveřma.
Reagovat
R01316
Hraje Bara vubec kvaldu Wimbledonu? Na pristi tyden je prihlasena na 25k do Nemecka.
Reagovat
Vaslab
Nehraje. V entry listu není.
https://www.wimbledon.com/pdf/QLS_1206.pdf
Reagovat
makro99
čeká na wild card deus ex machina :)
Reagovat
EllNino
to by musela hrát v Ilkley, tam se totiž o WC tento týden hraje ... loni tam vyhrála Terka Smitková a pak si Wimbl zahrála :)
Reagovat
makro99
"Je to způsob, kterým antičtí dramatici řešili zdánlivě neřešitelnou situaci, do které se dostal hlavní hrdina. V takovém momentě byl na jeviště prostřednictvím mechanického zařízení spuštěn nějaký bůh (často v podobě sochy) a situaci rozřešil. Divadelní kus pak zpravidla brzy končí."
Popis myslím hezky sedí, i s tím následným brzkým koncem na raketě Karolíny v 1. kole.:)
Reagovat
makro99
P.S. omlouvám se Wikipedii za neuvední zdroje.
Reagovat
tommr
na debla přihlášená je spolu s Katkou Siniakovou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist