Krejčíková ve Štrasburku postoupila po skreči Dodinové

24. 5. 2021, 12:22
Aktuality 11
WTA ŠTRASBURK - Barbora Krejčíková svou premiéru na akci WTA 250 ve Štrasburku zahájila úspěšně. Nasazené Češce za stavu 3-6 0-3 vzdala domácí kvalifikantka Océane Dodinová. O první čtvrtfinále od března, kdy si senzačně zahrála finále v Dubaji, se 25letá rodačka z Brna utká s domácí Caroline Garciaovou.
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

Barbora Krejčíková si v polovině března na prestižním podniku WTA 1000 v Dubaji zahrála své největší finále, ale od té doby a na antuce zatím na výraznější výsledek čeká. Na poslední generálku ve Štrasburku přijela s letošní antukovou bilancí 3-3 a po dnešním postupu už je zase v pozitivních číslech.

Nasazená pětka měla proti domácí kvalifikantce Océane Dodinové od začátku navrch. Jediné zaváhání předvedla v osmém gamu, kdy podávala na zisk úvodní sady, ihned jej však napravila na returnu. Za stavu 3-6 0-3 ze svého pohledu už Francouzka nemohla pokračovat.

Krejčíková se tak na kurtu zdržela jen hodinu a ušetřila síly. O své první čtvrtfinále od senzačního postupu do finále v Dubaji se 25letá rodačka z Brna utká s bývalou světovou čtyřkou Caroline Garciaovou a pokusí se jí oplatit čtyři roky starou porážku z Bastadu. Další z domácích tenistek porazila 7-5 6-2 Zarinu Dijasovou.

Bianca Andreescuová dnes odehrála svůj první zápas od dubnového finále v Miami, ve kterém si přivodila zranění kotníku. Do antukového jara kvůli pozitivnímu testu na koronavirus vstoupila až ve Štrasburku, kde v roli nasazené jedničky začala drtivým vítězstvím 6-1 6-2 nad kvalifikantkou Andreou Lazarovou. Ve druhém kole ji čeká další kvalifikantka Maryna Zaněvská.

• WTA 250 ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 235.238 dolarů
pondělní výsledky (24. 5. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (5-ČR) - Dodinová (Fr.) 6-3 3-0 / skreč
Andreescuová (1-Kan.) - Lazarová (Šp.) 6-1 6-2
Putincevová (4-Kaz.) - Petersonová (Švéd.) 6-4 3-6 7-6(2)
Shuai Zhang (6-Čína) - Doiová (Jap.) 7-5 6-4
Garciaová (Fr.) - Dijasová (Kaz.) 7-5 6-2
Teichmannová (Švýc.) - Blinkovová (Rus.) 6-2 6-3
Zaněvská (Belg.) - Hatouková (Běl.) 6-2 6-1
Cirsteaová (Rum.) - V. Williamsová (USA) 6-1 2-6 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Panovová/Wachaczyková (Rus./Něm.) - Davisová/Pechkeová (USA/ČR) 6-4 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
sojka1
Bianca vyhrala a zase odstoupila, neuveritelny....
Reagovat
sojka1
clanek o jejim odstoupeni je casovany 19:44... ve 20:08 jsem to jeste nemela kam napsat... ;-)
Reagovat
tommr
Cornetová taky skrečovala. Škoda, že neodstoupila už v zápase s Kristýnou a nenechala jí vyhrát ... smile
Reagovat
sojka1
ja jsem se toho hned vsimla, taky me nakrkla... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem se toho hned vsimla, taky me nakrkla... :-))
Reagovat
com
Koukam tady to zas zije.. naka Krejcikova na podradnym turnaji nikoho nezajima smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Zajímá, ale pracujeme.smile Tedy vlastněsmile. Pustím si zítra, dnes velké blahopřání!smile Tomáš bohužel. Přála jsem mu aspoň první kolo.
Reagovat
tommr
dneska dobrej výkon a zaslouženej postup ... smile
V příštím kole Báru čeká další domácí hráčka která už bude ovšem o poznání silnější. Je až neuvěřitelný, že v tomto zápase bude nasazenou hráčkou Bára a ne Garcia. V předkovidový éře by to bylo nemyslitelný ... smile
Reagovat
vergus
Z nějakého důvodu je Garcia proti Češkám na antuce poloviční (za posledních pár let má prohry proti Terce (2x), Katce, Petře, Karolíně; vyhrála jen proti Týně (tam to zrovna moc váhu nemá) a pak zrovna proti Báře, ale to bylo v roce 2017 a ještě ve 3 setech, proto ten zápas moc neberu v potaz).
Pokud nebude Bára zase jančit v koncovkách, tak by to mohlo vyjít v klidu.
Reagovat
sojka1
a nebude to nahodou jen tim, kolik mame holek... a ze Caroline na antuce (i kdyz na ni ma slusne skalpy) odehraje daleko min zapasu nez na hardu? Na kterem ma, mimochodem, s nasima holkama vzajemnou bilanci vyrovnanou nebo i drtive vede...
Reagovat
tommr
jj na antuce je Garcia o něco slabší než na hardu což dává Báře docela slušnou šanci na postup ...
I ty její výhry nad našima hráčkama který zminuješ se rodily velice těžko: Bára v Bastadu podávala ve třetím setu na výhru a Kristýna měla v Jurmale dokonce mečbol ...
Z hlediska aktuální formy je ale nejdůležitější poměrně jasná nedávná výhra Katky Siniakový nad Garciou v Parmě. Věřím, že se Bára od svý deblový partnerky nenechá zahanbit ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist