Krejčíková ve Štrasburku zdolala po obratu domácí Garciaovou a je ve čtvrtfinále

26. 5. 2021, 19:54
Aktuality 2
WTA ŠTRASBURK - Barbora Krejčíková si potřetí v sezoně zahraje čtvrtfinále dvouhry na okruhu WTA. Na antuce ve Štrasburku dnes turnajová pětka v drobném dešti a chladu porazila ve druhém kole domácí Caroline Garciaovou 3-6 6-2 6-1 a v duelu o semifinále se utká s třetí nasazenou Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska.
Barbora Krejčíková (© AFP)

"Každý zápas beru jako zkušenost, protože jsem mezi singlistky prorazila až loni. Bojuju o každý míč a užívám si, že hraju i dvouhru na nejvyšší úrovni," řekla Krejčíková, která je ve dvouhře na 38. místě světového žebříčku, což je její maximum. "Chci se udržet na této úrovni a hrát dobře dvouhru i čtyřhru. Jsem ráda, že tady jsem a bavím lidi," uvedla sedmá deblistka světa.

V prvním setu se nedokázala prosadit při podání Garciaové, vítězky ze Štrasburku z roku 2016 a předloňské finalistky, a sama přišla o servis po dvojchybě v osmé hře. Od druhého setu ale díky přesné hře od základní čáry převzala kontrolu nad výměnami a vývoj otočila.

První brejk získala po šikovném zkrácení a následném úderu do odkryté části kurtu na 3-1 ve druhé sadě a další přidala na 6-2. Před rozhodující sadou se chvilku čekalo, až lajny nebudou tolik klouzat kvůli dešti. Poté Krejčíková dominovala a Garciaové nepomohli ani hluční fanoušci.

"Diváci byli skvělí, sice byli většinou proti mně, ale obecenstvo jsem si užívala. Díky, že jste přišli a těším se na vás i další den," pronesla Krejčíková směrem k ochozům.

Čtvrtfinále dvouhry si letos brněnská rodačka zahrála už v lednu na Grampians Trophy v Melbourne a také v březnu v Dubaji, kde došla až do finále.

Krejčíková by mohla ve Štrasburku navázat na svoji bývalou trenérku Janu Novotnou, která turnaj vyhrála v roce 1989. Z českých tenistek se zde radovala ještě Nicole Vaidišová v roce 2006.

• WTA 250 ŠTRASBURK •
Francie, antuka , 189.708 eur
středeční výsledky (26. 05. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (5-ČR) - Garciaová (Fr.) 3-6 6-2 6-1
Alexandrovová (3-Rus.) - Burelová (Fr.) 6-3 6-4
Putincevová (4-Kaz.) - Teichmannová (Švýc.) 2-0 / skreč T.
Rusová (Niz.) - Tanová (Fr.) 6-1 1-1 / skreč T.
• Čtyřhra - 2. kolo •
Heisenová/Melicharová (Něm./USA) - Voráčová/Katová (ČR/Jap.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
doufám, že Bára dneska konečně prolomí tu sérii porážek s Alexandrovou. Alexandrova je sice těžká soupeřka, ale podobně jako Garcia je na antuce o něco slabší než na hardu a toho by měla Bára využít ...
V případě postupu by na Báru čekala v semifinále relativně snadná soupeřka a ani finále by nebylo nehratelný. Bára má opravdu mimořádnou příležitost na zisk prvního singlovýho titulu ...
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist