Krejčíková ve Wiesbadenu deklasovala i jedničku Blinkovovou a je potřetí v řadě ve finále

4. 5. 2019, 19:44
Aktuality 3
ITF WIESBADEN - V parádní formě hrající Barbora Krejčíková na antukovém turnaji ITF s dotací 60.000 dolarů v německém Wiesbadenu deklasovala nejvýše nasazenou Rusku Annu Blinkovovou a se ztrátou pouhých deseti gamů ve čtyřech utkáních prolétla na třetí akci po sobě do finále. V něm se čtrnáct zápasů neporažená Češka utká s loňskou finalistkou Ukrajinkou Katarinou Zavackou.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková letos dává přednost startům na velkých turnajích ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou, se kterou loni vyhrála Roland Garros a Wimbledon. V singlovém žebříčku se ale propadla až do třetí světové stovky a tak se na těchto akcích ve dvouhře nedostávala ani do kvalifikací.

Zřejmě i proto si nejlepší deblistky současnosti naplánovaly na duben rozdílný program a Krejčíková 'volnosti' dokonale využívá, když během pěti týdnů na antuce vyhrála už 14 utkání v řadě. Po amerických triumfech na turnajích ITF 80k v Palm Harboru a ITF 25k v Pelhamu prosvištěla do finále v německém Wiebadenu. 

Čtvrtá nasazená Češka v Německu své soupeřky drtí, když ve čtyřech duelech s Amandou Hesseovou, Helenou Scholsenovou, Caglou Büyükakcayovou a Annou Blinkovovou ztratila dohromady pouze deset gamů. Nejvýše nasazenou Rusku Blinkovovou dnes deklasovala 6-0 6-2. 

Po teprve pěti letošních odehraných turnajích ve dvouhře má Krejčíková bilanci 18 výher a 2 porážky, přičemž jednu z nich si připsala po skreči.

Třiadvacetiletá Krejčíková, která si předloni na antuce v Norimberku zahrála už i jedno finále na okruhu WTA, je ve finále turnaje ITF podvacáté a útočit v něm bude na 12. titul.

Poslední soupeřkou rozjeté Češky bude devatenáctiletá Ukrajinka Katarina Zavacká, která si finále ve Wiesbadenu zahraje druhý rok po sobě. Loni v něm nestačila na Kathinku Von Deichmannovou, v neděli bude útočit na svůj nejcennější triumf.

Příští týden bude Krejčíkovou čekat jen čtyřhra v Madridu, kde se sejde se svou parťačkou Siniakovou. Na dalších akcích by se ale měla dostávat minimálně i do kvalifikací ve dvouhře, neboť v žebříčku se posune ke 130. místu.

• ITF 60k WIESBADEN •
Německo, antuka, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 05. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Krejčíková (4-ČR) - Blinkovová (1-Rus.) 6-0 6-2
Zavacká (6-Ukr.) - Seguelová (Chile) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
horska.kraslice
Gratulace! Báře by to ve stovce taky slušelo:-)
Reagovat
tommr
má tam slušně nakročeno. Pokud bude pokračovat v podobných výkonech i nadále tak se tam do konce roku dostane ...
Reagovat
Torn
No, těch bodů zase není tolik, stačilo by trochu zazářit, třeba na menším internacionálu čtvrfinále, 3. kolo na FO a ve stovce by být mohla. Loni nehrála vůbec trávu, takže i tak by mohla nějaké body nahnat, pokud je ve formě, jak se jeví, tak si myslím, že do konce června by tam být mohla. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist