Krejčíková vstoupila do sezony porážkou, v Adelaide nezvládla bitvu s kvalifikantkou

8. 1., 07:08
Aktuality 22
Barbora Krejčíková (28) vstoupila do letošní sezony porážkou v Adelaide. Nasazená čtyřka hned v prvním kole nestačila 5:7, 6:3, 5:7 na rozehranou kvalifikantku Annu Kalinskou (25), na kterou nenašla recept ani předloni v Guadalajaře. Hned úvodní zápas na turnaji nezvládla už popáté od začátku srpna. Ruska bude v přípravě na úvodní grandslam roku pokračovat soubojem s Claire Liuovou, nebo krajankou Darjou Kasatkinovou.
Krejčíková zahájila letošní sezonu těsnou porážkou (© AFP)

Kalinská – Krejčíková 7:5, 3:6, 7:5

Barbora Krejčíková v loňském roce poprvé triumfovala na podnicích WTA 1000, když v Dubaji porazila tehdejší světovou jedničku, dvojku i trojku, trofej pro šampionku si odvezla také z "pětistovky" v San Diegu a finále hrála ještě v Birminghamu a Zhengzhou. Na druhou stranu zaznamenala několik zklamání.

Ta sbírala hlavně v posledních měsících. Na WTA Elite Trophy neprošla skupinou, stejně dopadla ve čtyřhře na Turnaji mistryň a v semifinále BJK Cupu s Kanadou nezvládla rozhodující čtyřhru po boku Kateřiny Siniakové, která se rozhodla jejich úspěšnou spolupráci přerušit.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Novou sezonu zahájila bývalá vítězka French Open v Adelaide a už popáté od srpna nezvládla vstup do turnaje. Anně Kalinské mohla oplatit jasnou předloňskou porážku z mexické Guadalajary, kam přijela po dvou triumfech v evropských halách a se sérií devíti vítězství.

Proti Rusce, jež prolétla dvoukolovou kvalifikací, ztratila za hodinu těsný úvodní set a v tom následujícím se dostala do manka 0:2. Poté však vyhrála šest ze sedmi dalších gamů a po téměř dvou hodinách přišlo na řadu rozhodující dějství.

Krejčíková v něm vedla 3:1, jenže náskok brejku neuhájila. Za stavu 5:5 byla jediný míček od toho, aby šla podávat na vítězství. Brejkbol ale neproměnila a vzápětí sama zaváhala na servisu. Úvodní dva mečboly ještě díky chybě soupeřky zlikvidovala, ovšem na třetí hrozbu už odpověď nenašla.

Krejčíková, která loni v tomto dějišti ztroskotala ve druhém kole na jiné ruské hráčce Darje Kasatkinové, tak dorazí na úvodní grandslam sezony Australian Open bez singlové výhry. Světová desítka ale bude v Adelaide hrát ještě čtyřhru s novou parťačkou Laurou Siegemundovou, s níž tvoří nejvýše nasazený pár. Právě Kasatkinová může být další protivnicí Kalinské, pokud si v prvním kole poradí s kvalifikantkou Claire Liuovou.

Jednu z posledních generálek absolvuje také úřadující wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová, v úvodním kole nastoupí proti kvalifikantce Aljaksandře Sasnovičové. Ve druhém kole bude mít Česko minimálně jedno zastoupení, v prvním kole totiž dojde na derby mezi kvalifikantkou Kateřinou Siniakovou a Karolínou Plíškovou.


Výsledky turnaje WTA 500 v Adelaide

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Esgalnor
Neviděl bych to černě. Stejný počet vyhraných míčů vypovídá o mnohém, Kalinskaya navíc byla rozjetá z kvalifikace, nebezpečná soupeřka, pro Báru to byl navíc první zápas. Věřím, že se ještě chytne, v Dubaji před sezonou dost dřela, alespoň to tak vypadalo.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Taky bych z jedné porážky nedělal drama - až na AO se vše ukáže. Já Báře furt věřím - do TOP 10 určitě patří
Reagovat
Alexandris
Reagovat
Titan
Přesně tak, prostě nevyhrála, ale neztroskotala. Esa, vyhrané míčky, gemy v řadě. Historie se sice ptát nebude, ale jak minulý týden dopadl světový zápas Plíškové - vypadnutím v dalším kole...
Reagovat
Mantra
a s tou divokou němkyní to ani v deblu nebude ve vůni .
Reagovat
smazaný uživatel
Jak může být Krejcikova v top 10? Chápe to někdo? Ta by neporazila v této době ani těhotnou Lucii Šafářovou.
Reagovat
GaelM
Zřejmě přebrala od Petry tu štafetu "vyhraju 1-2 větší turnaje a pak po zbytek roku h*vno"

Na druhou stranu, ten restart může přijít kdykoliv a velmi rychle. A taky jsem zvědav na debl...
Reagovat
com
ja nechapu jaktoze big4ka je 10ka
Reagovat
Alexandris
Já to chápu, ona se zase na antice chytí... spíše obdivuju, že se LF ještě drzí ve stovce a Brenda s Sára tam nejsou, uvidíme až na jaře ( chtělo by to aspoň QF pro všechny naše )
Reagovat
Kandinsky1
Tak Brenda tam mohla být, kdyby se nezahazovala na 25´/40´.
Reagovat
Dobry-den
To není vůbec dobrý začátek sezóny našich holek.

Petra konec, Muška mimo hru, ostatní slabota. Nadějně vypadá jen Linda Nosková a Brenda.

Snad si to nejlepší holky šetří na AO, ale asi je lepší od nich spíš nic nečekat. :(
Reagovat
Pizza1.3
Pliskova docela překvapila, na tu bídu věčnou.
Noskova a Brenda jsou docela v topu teď.
Uvidíme no ????
Reagovat
tommr
Linda Nosková a Brenda Fruhvirtová vypadají nadějně do budoucna ale zatím ještě proti top-hráčkám nemají šanci jak jasně ukázaly jejich zápasy proti Rybakině resp. Gauff. A všechny naše ostatní hráčky mají do optimální formy hodně daleko. Takže na AO nečekám od našich vůbec nic a každá výhra bude pro mě příjemným překvapením ...
Reagovat
Astarin
Já nevím, co se divíte. U našich hráček není jediná, která by byla stabilně dobrá a jen pár je stabilně špatných (Martincová a teď i LiFru), ostatní mají 3x do roka průměrně 2 týdny, kdy zazáří, vyhrají nějaký titul nebo udělají nějaké finále a pak zase zhasnou. A to máme štěstí, že občas zazáří i na GS. Jak to často pozoruju, tak se buď nedaří ani jedné nebo se najednou daří skoro všem a pak se musí mezi sebou vyhazovat.
Tohle berte samozřejmě se rezervou. Tak to prostě dlouhodobým sledováním českých hráček vnímám.
Reagovat
Esgalnor
Líbila se mi i Marie v těch několika zápasech, pod Conchitou jí hodně věřím.
Reagovat
lvicek
Obě vyhrály 107 míčků, takže další řekněme smolná prohra... Snad se rozjede v deblu.
Reagovat
Pizza1.3
Kalinska je hodně dobra tenistka náhodou.
Reagovat
Liverpool22
Anička je hlavně jedna z nejhezčích holek na okruhu
https://www.instagram.com/annakalinskaya78/
Reagovat
frenkie57
Souhlas, Anna je kusanec.
Reagovat
baba
vždy, když někdo bezdůvodně měnil trenéra, tak se mu to šeredně vymstilo. Krejča by měla by ráda za ten fantastickej rok, kdy stoupala a vyhrála RG, má na co vzpomínat...ale podle mě už to tak dobré nebude ...a to neříkám proto, že teď prohrála s Kaliskou, ta dokáže potrápit kdekoho
Reagovat
Mantra
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist