Krejčíková vyřazení oplakala. Servis mě dnes nepodržel, posteskla si

28. 7. 2022, 21:57
Aktuality 11
Barbora Krejčíková neobhájí loňský triumf na turnaji Livesport Prague Open a porážku s Japonkou Nao Hibinovou na tiskové konferenci oplakala. Nasazená dvojka prohrála duel druhého kola s 251. hráčkou světa po výsledku 6-3 6-7 3-6. nepodržel ji zejména servis. V dalších týdnech chce pracovat na své hře a kondici a má v plánu turnaje v zámoří s vrcholem na grandslamovém US Open na konci srpna.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková

"Fanoušci tu byli úžasní. Hrozně mě podporovali a fandili. Je mi líto, že už dál nepokračuju, a budu se těšit příští rok," řekla Krejčíková, načež se neubránila slzám.

Šestadvacetiletá rodačka z Brna, kterou během roku zastavilo zranění lokte, netajila, že chtěla na domácím turnaji znovu uspět. Duel s o rok starší Japonkou měla dobře rozehraný a vedla ve druhém setu při vlastním podání 5-3. Utkání ale nedotáhla do vítězného konce, ve zkrácené hře sadu ztratila a ve třetím setu přišla opět dvakrát o servis.

"Myslím, že to byl kámen úrazu. Servis teď není optimální a v důležitých momentech mě nepodržel, jak jsem chtěla. To se tak někdy stane. Jedu dál," uvedla Krejčíková, která sama využila jen sedm z 22 brejkbolů.

Ve zkrácené hře ve druhém setu Krejčíková několikrát reklamovala aut soupeřky, rozhodčí na umpiru jí ale nevyhověla. "Asi bych to nekomentovala," pronesla po utkání Krejčíková, podle níž se zápas lámal hlavně v závěru třetího setu. Celkem v duelu nedokázala pětkrát potvrdit svůj brejk. "Tohle určitě není optimální. Když ji brejknu, musím to potvrdit a ne hned zase prohrát," řekla tenistka z Ivančic.

Hibinová spoléhala především na dobrou obranu a Krejčíkovou nepřekvapila. "Očekávala jsem, že bude hrát to, co hrála. Že bude hodně běhat, víc se tlačit z bekhendu a měnit rytmus," řekla Krejčíková na adresu přemožitelky Rumunky Mihaely Buzarnescuové. "Skoro set a tři čtvrtě jsem se s tím popasovala dobře, ale ta koncovka mi bohužel nevyšla. Hodně jsme se tahaly, ale v momentě, kdy jsem potřebovala uspět, jsem udělala zbytečné chyby," konstatovala česká tenistka.

V příštích týdnech se Krejčíková pokusí zapracovat na fyzické kondici. Tu dohání i kvůli jarnímu zranění lokte. "To období, kdy jsem vypadla, mi tam chybí. Ve třetích setech jsem byla vždy silná a teď jsem snad všechny tříseťáky prohrála," litovala Krejčíková.

Po zdravotní stránce se ale nyní cítí v pořádku a plánuje hrát turnaje v zámoří. "Budeme teď nejprve trénovat, protože se musíme zlepšit. Poté plánujeme hrát Toronto, Cincinnati, US Open. Budu pokračovat už jen na betonech," dodala hráčka, která bude na grandslamu v New Yorku obhajovat loňské čtvrtfinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Melisska
Ona nikomu sprostě nenadávala, byla jsem tam. Řekla jednou "tyvole" jako citoslovce, to není žádné nadávání. Že byla frustrovaná z toho, že nikdo nenahlásil out, dokonce dvakrát za sebou, je pochopitelné, vy byste byli také. Říkala "To byl přece jasný out!" zvýšeným hlasem. Chápala jsem ji. Šlo jí o hodně. To jestřábí oko citelně chybělo. Je ovšem pravda, že nejméně jednou nám přišlo, že zase nahlásili soupeřčin out ve chvíli, kdy to out nebyl (Lajnoví z druhé strany). Nicméně tohle byl tie-break, který mohla vyhrát, tam jde o každý míč, že. Škoda, že ani naše mohutné povzbuzování ji nedotáhlo k dobrému závěru...
Reagovat
EllNino
Loni hrála zdravá a bez tlaku, letos po zranění a s fůrou bodů na obhájení - vytratila se lehkost ...

A to je naprosto normální, Petra by mohla vyprávět, důležité bude, aby se z toho nepos*ala, je to přirozený jev většiny sportovců, málokdo se nahoře udrží celou kariéru ...

Příští rok už může být zase úplně jiný, prostě loňi to byla jízda a letos si tělo a hlava řekly dost ...

Hlavně nepropadat panice
Reagovat
JohnB
To jak tam nabadala lajnovy, aby ji nadrzovali, sproste jim nadavala, ze tam je doma, to byl vrchol. Ale jo, je tam doma, pokutu nedostala, pohoda. Charakterove lidska troska. Jana Novotna se musi obracet v hrobe. Sorry jako
Reagovat
Maisterstich
Hlavně ses chovala jako kosočtverec Barčo
Reagovat
Dobry-den
Dneska to bylo opravdu k pláči. Herně i chováním. Nejvíc mi utkvělo v hlavě jak po jednom sporném výroku rozhodčích zařvala JSEM TADY DOMA! Jak kdyby jí to tam patřilo a rozhodčí měli pískat jen v její prospěch. Že jí není hanba něco takového vypustit z úst. smile
Když se nedaří, tak tehdy se ukáže pravý charakter člověka. A Jana by na ni v tomto ohledu moc pyšná nebyla. smile
Reagovat
peek
Přesně tak. Nadávala tam sprostě lajnovým, to si přece nemůže dovolit. Skromná Japonka se po každým svým nepovedeným nadhozu při podání omluvila, Bára ani jednou, a to jich měla mnohokrát víc... Děsný chování.
Reagovat
Maisterstich
Charakterově lidský odpad. Je mi z ní nanic, tomuhle člověku se nedá fandit.
Reagovat
baba
nebuďte nespravedliví - vloni na ni všichni pěli chválu a teď jen pomlouváte. Máte pravdu, Bára prostě nyní ví, jaké to je - padat dolů, když jste byl na vrcholu - musí se s tím popasovat a někdy holt jsou emoce neovladatelné. Myslím, že to bylo zákonité - strmě nahoru, rychle dolu...
Teď je frustrace - pak bude už jenom pokora, Bára není blb
Reagovat
peek
Emoce já chápu, občas si zanadávat (na sebe) je normální. Ale pokřikovat na lajnové vole a tlačit je, aby nadržovali ("jsem tady přece doma"), to nemůžu tolerovat.
Reagovat
George_Renel
No ale když jsem doma, tak by mě aspoň nemuseli řezat.....
Reagovat
Mony
Tady vidět, že jste nikdo sport nedelali
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist