Krejčíková: Vzdát bylo těžké. Čtyřhra? Chci hrát, ale ze skenu mám obavy

7. 7. 2023, 00:20
Aktuality 6
Barbora Krejčíková se po konci ve druhém kole Wimbledonu neubránila slzám. Nasazená desítka musela duel s šestnáctiletou Ruskou Mirrou Andrejevovou vzdát za stavu 3:6, 0:4 kvůli zranění kotníku, které si přenesla ze středečního zápasu s Britkou Heather Watsonovou. Novinářům řekla, že ji čekají vyšetření a netajila obavy o stav kotníku. Její účast ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou je nejistá.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

"Opravdu nevím, co k tomu zápasu říct," uvedla stroze v anglické části tiskové konference Krejčíková. Slova těžko hledala i v češtině. "Utkání jsem neprožívala moc dobře. Víceméně od začátku jsem měla problémy, které jsou způsobené tím včerejším zápasem. Bohužel se to dostalo do fáze, kdy jsem nemohla pokračovat," řekla dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros.

Sedmadvacetiletá Krejčíková si zranila kotník po špatném došlápnutí v duelu s Watsonovou. Utkání dohrála, stěžovala si ale na píchání v noze. "Nedá se říct, že by to dnes bylo nějak pravidelné. Ale čím víc jsem hrála, tím to bylo horší. Nebyla jsem se schopná odrazit. Nechtěla jsem si to úplně dodělat. Je to hodně těžké se na grandslamu rozhodnout, že odstoupím," líčila.

Potíže se snažila s týmem ještě před utkáním vyřešit. "Hodně se to ledovalo. Snažili jsme se, aby mi to moc neoteklo. Udělaly se všechny věci, aby to oteklo co nejméně. Pak jsme to tejpovali. Snažili jsme se pomoct pohybům, které mě bolely, abych to s tejpama vydržela co nejdéle," řekla. Nakonec však duel s Andrejevovou po 55 minutách vzdala.

Přesnou diagnózu zatím nezná, z výsledku vyšetření má předem obavu. "Mám strach. Určitě. Musím ale být pozitivní. Doufám, že se na žádných skenech nic neukáže a že na to bude stačit volno. I tím, že jsem šla dnes hrát, chyběl mi den volna, abych měla víc času s tím něco udělat," řekla jedenáctá hráčka světa.

Teprve po vyšetření se rozhodne, zda zasáhne ve Wimbledonu do čtyřhry. Na travnatých dvorcích v All England Clubu by měla s tradiční parťačkou Siniakovou obhajovat loňský triumf. "Určitě bych chtěla hrát. Budu se ale rozhodovat podle skenu," dodala Krejčíková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Maisterstich
Vy ubožáci...

Barunka Krejčíková je poctivá dívka!

No a co, že si bere každý zápas 3x medial a řve v Praze, že jí mají hlásit outy jako dobrý míčky, protože je tady doma...

Bára je legenda, hráčka TOP 4 a zaslouží si tady denně články!
Reagovat
victim
smile
Reagovat
Mantra
jí věří? smile
Reagovat
Petr_Fisk
Třeba já.
Reagovat
Patapuff
Byly doby, kdy ji věřila většina zde přítomných...smile & skromnost & pozdravy do nebíčka
Reagovat
victim
To se nám ještě nestačila vybarvit.Ať hledám jak hledám nemůžu najít jiný pozitivum než že je češka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist