Krejčíkovou zranění z kvalifikace nepustí ani do čtyřhry. Siniaková v New Yorku nastoupí s Görgesovou

26. 8. 2019, 10:34
Aktuality 2
Na grandslamovém US Open bude v pavouku čtyřhry chybět elitní český pár Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Důvodem je zranění pravé nohy Krejčíkové z druhého kola kvalifikace dvouhry v New Yorku. Siniaková nastoupí s Němkou Görgesovou.
Barbora Krejčíková

Krejčíková se Siniakovou loni vyhrály čtyřhru na Roland Garros i ve Wimbledonu, na US Open došly do semifinále a rok ukončily jako světové jedničky. Letos hrály semifinále Wimbledonu, triumfovaly v Torontu a Krejčíkové se dařilo i na menších turnajích ITF ve dvouhře.

V kvalifikaci dvouhry usilovala Krejčíková o první start v singlu na US Open a začala dobře. V prvním kole zdolala krajanku Terezu Smitkovou a pro server WTA vyprávěla, jak kombinuje dvouhru a čtyřhru a poprvé ji v New Yorku doprovází matka.

Šok ale prožila ve druhém kole. Odehrála v něm proti Asii Muhammadové jen jednu hru a fiftýn a z kurtu byla kvůli zranění pravé nohy odvezena v slzách na vozíku.

Ještě doufala, že do čtyřhry a mixu nastoupí, ale nakonec se z obou soutěží odhlásila. "Jsem hrozně zklamaná, ale potřebuji víc času na pořádné doléčení," napsala aktuálně šestá deblistka žebříčku na sociálních sítích.

Siniaková se na čtyřhru domluvila s Němkou Julií Görgesovou a jejich soupeřkami v pvrním kole budou domácí teenagerky Coco Gauffová a Catherine McNallyová.

Pozici světové jedničky bude ve čtyřhře v New Yorku hájit deblová wimbledonská vítězka Barbora Strýcová. Spolu s tchajwanskou partnerkou Su-Wei Hsieh jsou druhými nasazenými. Roli devítek budou plnit Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou a Lucie Hradecká s Andrejou Klepačovou ze Slovinska, nedávné vítězky turnaje v Cincinnati, jsou desáté nasazené.

Karolína Muchová nastoupí v páru se Švýcarkou Jil Teichmannovou a v prvním kole se střetnou s Renatou Voráčovou a Švédkou Cornelií Listerovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Muška s Teichmann hrály proti sobě finále v Praze, tak teď spolu.
Reagovat
tommr
má velkou smůlu na zranění partnerek. Předloni přišla o jistou účast na TM kvůli zranění Lucky Hradecký a letos zřejmě příjde o účast na TM kvůli opakovaným zdravotním problémům Báry Krejčíkový ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist