Kristýna Plíšková dosáhla na svůj nejcennější skalp na nechtěné 'jedničce'

2. 7. 2015, 23:36
Aktuality 29
Před pěti lety Kristýna Plíšková na dvorci číslo jedna v All England Clubu slavila triumf mezi juniorkami ve Wimbledonu. Dnes se jí na stejný dvorec příliš nechtělo, ale nakonec na něm slavila dosud největší výhru mezi dospělými a postup do 3. kola travnatého grandslamu.
Profily hráčů
Kristýna Plíšková

Třiadvacetiletá Plíšková zaskočila Rusku Světlanu Kuzněcovovou a po vítězství 3-6 6-3 6-4 poprvé na grandslamu postoupila do 3. kola. "Je to můj největší úspěch, protože v ženskejch jsem dosud nikoho takovýho neporazila," řekla Plíšková po výhře nad 25. hráčkou světa a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou. 

Kristýna Plíšková, dvojče úspěšnější hráčky a světové jedenáctky Karolíny, která letos v Londýně vypadla ve 2. kole, měla původně hrát s Kuzněcovovou na kurtu číslo sedm. Tam se program natahoval, proto pořadatelé zápas přesunuly. 

"Měla jsem na výběr jedničku a dvojku, a na jedničku jsem nechtěla. Chtěla jsem radši dvojku, ale dopadlo to dobře," oddechla si Kristýna Plíšková. Důvodem, proč na druhý největší kurt v All England Clubu nechtěla, byl její výkon z 1. kola, v kterém málem prohrála s krajankou Terezou Smitkovou. "Co jsem předvedla v 1. kole, tak jsem nevěděla, co předvedu dneska, proto jsem chtěla radši menší kurt." 

V duelu s Kuzněcovovou se zprvu nezdálo, že by mohla pomýšlet na postup. "Začátek byl pomalý. Byla jsem nervózní," řekla aktuálně 134. hráčka světa. "Ona je ale antukářka, nehrála extra rychle a měla jsem čas se do toho dostat." 



Zápas se začal otáčet v úvodu druhé sady, kdy Plíšková vzala někdejší světové dvojce servis a šla do vedení 2-0. "Když se mi to povedlo, tak jsem začala trošku věřit, že není nic nemožného to otočit," řekla svěřenkyně kouče Iva Mináře. 

Ve třetím setu si za stavu 4-1 uvědomila, že má výhru na dosah. "Začala jsem si říkat, že když si vyhraju podání, tak je to na dosah, a znervózněla jsem," řekla. Nechala soupeřku snížit, ale pak už si servis do konce utkání podržela. "Nervy pracovaly, ale v posledním gamu jsem to zvládla dobře a pomohla jsem si servisem." 

Před Wimbledonem se přitom Plíškové tolik nedařilo. Vypadla v 1. kole kvalifikace Roland Garros, uhrála kolo na turnaji ITF v Eastbourne a vypadla v 1. kole kvalifikace v Nottinghamu. "Nevyšlo mi pár týdnů a byla jsme i trošku zraněná, takže jsem extra připravená nebyla, ale jsem ráda, že to dopadlo zrovna tady," řekla.

Doufá, že by ve 3. kole ještě nemusela skončit, ale moc dopředu myslet nechce. Nyní se musí připravit na nepříjemnou soupeřku, kterou bude Monica Niculescuová z Rumunska (45. v žebříčku WTA). "Vyřadila nás tady v deblu s Karolínou, takže jí mám co vracet," řekla Kristýna Plíšková. Tuší, že bude muset být v utkání hodně trpělivá. "Hraje hodně čopů, takhle nikdo jiný nehraje. Bude to takový ošklivý tenis," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kristýno, hlavně nebuď nervózní z toho, že hraješ o top 20 (stačí k tomu vyhrát příštích 5 zápasů).
Reagovat
blixa
To umí, takže vlastně maličkost :D
Reagovat
tommr
pro začátek by stačilo vyhrát aspoň ještě jeden zápas a dostat se do stovky. Pokud by Kristýna udržela stejnou úroven hry i nadále je další posun v žebříčku téměř nevyhnutelnej ... :)
Reagovat
turista
Úžasný úspěch. Kristýna může napodobit Karolínu a vlítnout mezi ty nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
anebo Smitkovou
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vam teda nevim, ale Kristyna vcera mavala a usmivala se. Naopak krepceni je mi vylozene nesympaticke, proto treba nemam rada Cibuli, Cornet ci Bacsinszky.
Reagovat
pockerface
Ale Vy všichni berete její reakce po zápase. Já to bral po vítězném míčku a bezprostřední reakci. Ale nechci tady rozproudit nesmyslnou debatu o ničem, takže už se k tomu nebudu vracet. Každý má právo na vlastní názor, takže ho neberu nikomu tady, ale snad můžu mít názor i já, i když opačný než většina diskutujících.
Reagovat
George_Renel
Jenže tys jasně ráno psal o reakci po zápasu.
(Jinak se divákům fakt nemává...)
Reagovat
Frick
Terka by to Kuznu nedala. Po prvnim setu pláč a pak by psychicky odešla.
Reagovat
horska.kraslice
To se neví. Na kdyby se nehraje. :-)
Reagovat
pockerface
Po včerejšku se nedivím, že jsou holky Plíškovic někomu nesympatické. Můžou být introvertní jak chtějí, ale nechápu, že když poprvé v kariéře postoupím do 3.kola, tak Kristýna se ani neusmála, nezamávala nic. Prostě ledová až hrůza. Tohle mi trošku na nich vadí. Jak už jsem psal výše, můžou být zakřiknuté, introvertní, ale aspoň nějakou radost by projevit mohly. Karolína už se občas usměje, ale Kristýna nic. Fandím jim, že jsou Češky, ale kdybych byl zahraniční fanda, tak po nich ani nevzdechnu, protože opravdu působí nesympaticky.
Reagovat
George_Renel
A viděl jsi vůbec přenos do konce? Neříkám, že dělala herečku jak Šarapovová, ale po zápasu normálně udělala pár kroků do kurtu a s úsměvem zamávala do hlediště.
Reagovat
zpilat
přesně tak, zamávala, nevím proč takové problémy řeší zrovna pokerface, že plíškovi mají pořád pokerface :-D
Reagovat
pockerface
Do konce jsem to viděl, ale neviděl jsem žádné emoce. Já bych křepčil radostí, kdybych postoupil do 3.kolo a holky nic. Chápu, že své emoce drží asi v sobě, každý na to nemá tam dělal šaškárny, a ani to by se mi nelíbilo, ale projevit radost by občas mohly. Zkuste se na to kouknout jinýma očima. Ne tím, že to jsou Češky a Vy Češi. Upřímně, kdyby to byly třeba Britky, Němky zaujaly by Vás něčím? Nemyslím herně, ale po stránce vystupování, sympatií. Mě tedy moc ne.
Reagovat
blixa
A ty si snad u jinejch holek viděl nějaké křepčení za postup do třetího kola ? Já teda ne. Myslím že by to vnímáno i jako poněkud neslušné. V úvodních kolech se tohle prostě nedělá. Týna se podle mě chovala naprosto normálně, tak jako většina, nechápu jaký s tím máš problém. Bylo vidět že má radost a normálním způsobem pozdravila diváky.
Kája se pravda projevuje poněkud úsporněji, ale i takových je tam víc, třeba Camila. Pokud máš s Plíščatama osobní problém, tak je ignoruj ale cucat si z prstu takový kraviny ...
Reagovat
pockerface
A to všechny postoupily poprvé v kariéře do 3.kola? a neprojevily se.?To asi ne viď? Já nemám problém s Plíškovejma, jak jsem psal, tak jim přeji výhru, jen mi u nich nesedí ta studenost. Občas působí jako Klára, že je to nebaví. To bych mohl tvrdit, že jsi zaslepený, protože tu jejich odměřenost bráníš jako když jde o život. A přitom jde o ho*no. Mě jsou v podstatě fuk, mám jiné oblíbenkyně, akorát mě to včera trochu překvapilo, na druhou stranu jsem to mohl očekávat jsou dvojčata, takže i povahově jsou si podobné. No nic už mě tohle téma nebaví, takže ho opouštím a už se k němu nebudu vracet.
Reagovat
blixa
Hmmm, další "plíškohater". Hele, dám ti dobrou radu. Když už lžeš, tak lži aspoň chytře. A když hatuješ, tak si vyber tu správnou. Týna je ta hodná, usměvavá, vstřícná. Kája je ta "zlá" ;-) :D
Reagovat
Kozoroh
Uživatel pockerface vyčítá Plíškovým pockerface :-D
Reagovat
pockerface
Mě je to v podstatě jedno jak se tváří a co dělají, když hrají, tak jim výhru přeji, ale na mě to působí, že si to prostě nějak moc neužívají, tu radost z výhry. Je to podle mě škoda, ale každý je nějaký. Každopádně u mě holky asi nebudou vzbuzovat takové emoce jako Petra, Anna, Lucka Š., Serena, Vika.... Ostatně já být nějaký marketingový guru, tak raději upřednostním holky, které vzbuzují u lidí emoce ať už negativní nebo pozitivní jako např. Cornet, Serena, Maša, ale holky Plíškovic pokud nejsi úplný skalní fanda, jsou asi ostatním fanouškům (cizincům) fuk.
Reagovat
tommr
cizincům jsou naše holky vesměs fuk, protože nemají dostatečnou mediální podporu. S jejich vystupováním to nemá nic společnýho - je to dáno tím, že jsme jako malá země ekonomicky nezajímaví ...
Reagovat
Pedronegro
co je pokerface, to vím, pockerface i jen jako nick mi přijde "zvláštní", tj. jako blbina
Reagovat
smazaný uživatel
Týně to přeju, ale nesympatickému prodavači zápasů Minářovi nikoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Černý den ruských tenistek: 0:5, už je ve hře jen Máša.
Reagovat
tommr
a španělských tenistů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsme někoho nepřehlédl, tak ve 3. kole jsou jen Verdasco a díky českému gentlemanovi Rosolovi Andújar.
Reagovat
tommr
ve třetím je ještě Bautista, ale ta největší esa už Španělům vypadla ... :)
Reagovat
Patri.k
Hezké momenty se střídaly s horšíma, hlavně že to zvládla... na druhou stranu Kuznětsová nic moc nepředvedla, ale bylo to nejspíš i dáno tim, že Kristýna hrála rychle a riskantně, proti tomu se vždy hraje těžce... už na itf se ji hodně dařilo na trávě... Třeba nás ještě překvapí, Kristýna má tendenci vypadávat hned z kraje turnaje, když nevypadne tak většinou dojde daleko, tak uvidíme...
Reagovat
Jan
Pěkný úspěch.
Reagovat
FulnekUltras
Pořadatelé ho přesunuli na dvojku. ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist