Kristýna Plíšková končí znovu v prvním kole, v Taškentu nestačila na Witthöftovou

28. 9. 2015, 10:36
Aktuality 20
WTA TAŠKENT - Kristýna Plíšková prohrála v úvodním kole turnaje v Taškentu dobře rozehraný zápas s druhou nasazenou Němkou Carinou Witthöftovou. Česká tenistka získala první set, další dvě sady ale prohrála a nakonec padla 6-4 3-6 4-6.
Kristýna Plíšková

První polovina letošní sezony se Kristýně Plíškové vydařila - celkem čtyřikrát se probojovala do finále turnaje ITF, třikrát dokázala zvítězit a ve Wimbledonu si pak zahrála poprvé v kariéře třetí kolo grandslamového turnaje.

Po londýnském grandslamu zkoušela Plíšková štěstí na turnajích kategorie WTA, v konkurenci však neobstála a prohrála pět utkání v řadě. V polovině září zaznamenala česká tenistka výhru v kvalifikaci na prestižním turnaji v Tokiu, hned ve druhém kvalifikačním kole ale znovu prohrála.

Své trápení nezlomila aktuálně 119. tenistka světa ani tento týden v Taškentu, kde dnes nastoupila proti druhé nasazené Němce Carině Witthöftové. Plíšková nad 58. hráčkou světa sice získala úvodní sadu, v dalších dvou setech ale už německé tenistce vzdorovat nedokázala a nakonec po hodině a čtyřiceti minutách hry padla 6-4 3-6 4-6.

Dvojče světové dvanáctky Karolíny bylo první ze tří českých tenistek, které se v Uzbekistánu představí. Dalšími jsou Klára Koukalová a nasazená pětka Kateřina Siniaková, jež dnes vstoupila vítězně do čtyřhry. Její deblovou spoluhráčkou je v Taškentu Ruska Věra Duševinová.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT•
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (28. 09. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Witthöftová (2-Něm.) - Kristýna Plíšková (ČR) 4-6 6-3 6-4
Hibinová (Jap.) - Kalininová (Ukr.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Siniaková, Duševinová (ČR/Rus.) - Mituová, Ostapenková (Rum./Lot.) 6-3 1-6 10-3

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Za poslední 2 sezóny prohrála Kristýna 20 zápasů po vyhraném 1. setu (z toho 14 loni). Kdyby těch zápasů dokázala dotáhnout aspoň polovinu, tak je nejspíš v klidu ve stovce.
Reagovat
blixa
Tak Kája i prdelka moje to uhaluzily, teď ještě Bára a budu spokojen ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten zápas Báry s Šarap. se hodně těším,mohly by to být další nervy..Bára se pod Krupou zlepšuje, Maria by zase na turnaj nepřipravená nepřijela,uvidíme,jak potrénovala,u ní je to alfa a omega.
Reagovat
blixa
Kájina pověstná "haluz". V tom ji poznávám, konečně aspoň to. Snad se trochu rozehrála a příště to bude lepší ;-)
Reagovat
sprchon
Typická, tradiční haluz. :D :)
Reagovat
majkl005
jak Kája zakřičela při předposledním míči :D se divím, že se nezhroutila tribuna :D to bylo jak od nějakýho hoooodně silnýho chlapa :D
a pak ti fanoušci, kteří se dožadovali podpisu po zápase byli taky zábavní :D
Reagovat
freeteepek
To byl teda masakr. 18/8 na esa. O tom se bude ještě dlouho mluvit. Už jsem viděl titulek: "Lucic-B. survived 17 aces" Jenomže přišlo to 18...:-)
Reagovat
freeteepek
A nutno říct, že Karolína byla většinu zápasu horší hráčkou.(sama to říkala Vaňkovi po prvním setu) Držel jí nad vodou servis. Zlepšila se ale ve správný okamžik:-)
Reagovat
sprchon
Jen servis. Za poslední rok je to většinou buď servis držák a mezihra otřesná a nebo přesně naopak. Doufám, že jednou přijde forma, kdy bude fungovat obojí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem nad Kájou i jejím Turnajem Mistryň lámal hůl, ale teď bylo krásně vidět ,v čem ségru převyšuje ,ty poslední 2 míče hrajou jen "champiónky"
Reagovat
freeteepek
Přesně. Poslední 2 balony jí vyhrály zápas.
Reagovat
vendulkabendulka
Naprosty souhlas. Rozdil mezi hrackou a velkou hrackou byva prave o tech dvou klicovych micich.
Reagovat
sprchon
Ale závěr byl hezkej, ty poslední tři míčky. :D

Gratulace, ale příště prosím šetřit nervy. ;)
Reagovat
Fandina
super zvládnutá koncovka TB. Nádhera Kájo. Pojď!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Ale nervy to byly, to jo. Konec super!!!
Reagovat
vrabejka
TVl Kájo jestli toto prohraješ :D :D Ale tak radši pozvolny posun a až v nějakych 25 přijde životní forma, než mit nerovnoměrnou formu jako Kvitová nebo vystřelit jednu sezonu jako Genie a pak se dvě sezony pachtit kolem top 30.
Reagovat
smazaný uživatel
Radši mít nerovnoměrnou formu, ale dělat velké výsledky jako Petra než ji mít rovnoměrnou, ale pořádný výsledek nikde, jako Tomáš. Nebo jako Kája.
Reagovat
vrabejka
Obě Plíškovi jso udneska psycho :D
Reagovat
Lunej..
Nejvíc psycho jsou jejich fandové :)
Reagovat
smazaný uživatel
já mám tedy blíž interně s infarktem,než na psychiatrii
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist