Kristýna Plíšková myslí na Top 20 a deblový úspěch se sestrou

3. 2. 2020, 21:20
Aktuality 41
Kristýna Plíšková má před sebou dvě výzvy. Do letošní sezony vstoupila hubenější, lépe fyzicky připravená a ráda by se jednou ve dvouhře dostala do světové dvacítky. Navíc se slavnější sestrou dvojčetem Karolínou myslí na společný úspěch ve čtyřhře.
Profily hráčů
Kristýna Plíšková

Levou rukou hrající Kristýna Plíšková je aktuálně 67. hráčkou světa. V pořadí WTA se dostala nejvýše před třemi lety, kdy figurovala na 35. pozici. "Nemyslím, že jsem za ten rok uhrála něco senzačního. Finále v Praze a kolo dvě na grandslamech. Nemyslím si, že by dvacítka byla nereálná," řekla dnes novinářům.

Vítězka turnaje WTA v Taškentu před čtyřmi lety potřebuje stabilizovat výkony. "Abych neměla jeden týden špatný a druhý dobrý. A i když se nebudu cítit skvěle, abych byla schopná zápasy vyhrávat," uvedla.

První krok udělala v přípravě před sezonou. Pořádně si odpočinula a sedm týdnů dřela pod dohledem kondičního trenéra Martina Horyla, který se stará třeba o hokejového brankáře Petra Mrázka. "Zlepšila jsem se hodně a zhubla čtyři kila. Běhala jsem po delší době delší úseky. Jsem vyběhaná. Jsem lehčí a obratnost a koordinace na kurtu je určitě lepší. Cítím se líp."

Zlepšení naznačila hned na prvním turnaji sezony v Šen-čenu účastí v semifinále. "Zkusím na to navázat," plánovala před akcemi v Dubaji a Dauhá.

Lákadlem je hrát častěji čtyřhru se sestrou Karolínou. V letech 2013 a 2014 získaly tři deblové tituly na turnajích WTA a nyní nastoupí v Dubaji. V blízké budoucnosti možná spojí síly i na grandslamu, třeba na Roland Garros. "Řešíme to pořád. Je těžký se sejít, každá má jiné plány a trenéři to vidí jinak," řekla Kristýna. "Ale chtěly bychom jednou dát Masters (Turnaj mistryň), nebo nějaký úspěch na grandslamu."

Pro světovou trojku Karolínu Plíškovou by mohla být čtyřhra na grandslamu třeba pomocí, jelikož má problém s volnými dny. "Když uděláme kolo dvě, tak by jí to na začátku pomohlo a je otázkou, co případně dál," řekla Kristýna Plíšková.

Esa? V průběru na zápas je Kristýna lepší
Vítězka wimbledonské juniorky z roku 2010 se může s úspěšnější sestrou rovnat v počtu es. Letos jich nasázela v sedmi zápasech 80 a teoreticky by mohla Karolínu připravit o titul esové královny - Ace Queen. "Je to dané počtem zápasů, proto má víc es, ale jinak jasně vedu na esa já. Myslím, že už by si ho měla odebrat sama," smála se Kristýna.

Ještě jedno mají v tenisu společné. S žádným trenérem dlouho nevydrží. "Když nás někdo štve, tak se přes to nedokážeme přenést a mávnout na některými věcmi, proto to potom takhle tragicky končí," vysvětlila.

Aktuálně si pochvaluje spolupráci s bývalým hráčem Jaroslavem Levinským, s kterým je od loňského dubna. "Lidsky i po tenisové stránce mi má co dát. Je profík ve spoustě věcí, což jsem předtím úplně neměla. Dám na povahu a on je pro mě klidný, nestresuje mě," řekla. Netuší ale, jak dlouho s ním vydrží. "Když to nebude fungovat, tak to klidně změním ještě desetkrát," řekla Kristýna Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
FulnekUltras
Největší sílu máš v sobě, ne kolem sebe.

Za to bych Jelínkovi možná aji něco zaplatil. ;-)))

Jenže kde tu sílu v plechovém válci vydolovat, když ji tam nikdo nedal v době, kdy to ještě šlo? Už snad zbývá jedině jít šťourat pod pětiboký kámen do Stínadel. A bobříka nehonit, ale hladit. Pak se možná taky jednou kousne tam, kde má. ;-)))

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1188453-kaja-a-grandslam-vlcic-je-tam-hodne-rika-mentalni-kouc-pliskove-a-odmita-slovo-musi.html
Reagovat
FulnekUltras
Jen agresivně řvát, obcházet sloupky, psychopádlovat při losu, účelově simulovat a ohánět se ženskými právy už prostě nestačí. A steroidy si s postupujícím věkem zákonitě berou svou daň zdaleka nejen na servisu. Naštěstí pro skutečný ženský tenis.

Doražte už ten humus, holky...

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1189991-kouc-hvezdne-williamsove-musime-celit-realite-hra-sereny-uz-nefunguje.html
Reagovat
makro99
Ja si u Kristiny 1sezonni ustrel nahoru predstavit umim.. Na rozdil od hracek typu Voracove, Sromove, Birnerove, nebo i Hlavackove, kde ty uderove limiy byly tak na to nakouknuti do treti tricitky, Kristyna ten herni potencial na prvni tricitku porad ma.
Reagovat
Alien
To víš, že jo!
Reagovat
Petr_Fisk
Kristýna si může myslet na co chce, ale cesta ke dvacítce je pro ni zatím hodně vzdálená.
Musela by toho hodně změnit, počínaje přístupem k zápasům...
V jejím případě je zajímavé srovnání s Karolínou, protože jako jednovaječná dvojčata mají většinu společného.
Zjednodušeně řečeno - na Karolíně Kristýna může vidět, kde by byla kdyby...
A to se léta tradovalo, že Kristýna je ta o něco více talentovaná.
Reagovat
misa
Právě finále v Praze a kolo dvě na grandslamu na takovou pozici ani zdaleka nestačí.
Reagovat
EllNino
taky nevím, jak si to představuje :) navíc ona není pravidelně schopná uhrát na GS i to jedno kolo, takže "jedno dvě kola na GS" jsou pro ni spíš rarita, ve 4. kole GS nikdy, což je ve světle toho, kdo se tam občas dostane a že nevynechala skoro žádný od té doby, co hraje, celkem ostuda :)

Já myslím, že pokud se někdy dostane na nasazenou pozici na GS, tak to bude úspěch, ale spíš si myslím, že to bude ta druhá desítka ... je to spousta celkem o dost lepších hráček
Reagovat
EllNino
*druhá padesátka
Reagovat
rusedski
Přijde mi, jako kdyby ne úplně chápala systém žebříčku. K tomu 35.místu jí pomohl i povedený podzim 2016 s tituly v Dalianu a Taškentu. Samotné výsledky z roku 2017, které zmiňuje, jí stačily na 61.místo, protože přesně tam byla na konci sezóny. Jinak TOP 20 mi přijde jako hodně odvážný cíl, když si vezmu hráčky, které jsou aktuálně kolem toho 20.místa - Muguruza, Vondroušová, Riske, Mertens, Kerber, Sakkari, Kontaveit, Vekič...tak mezi ně mi Kristýna moc nepasuje...
Reagovat
misa
Kdyby aspoň nevypouštěla zápasy, které ji nebaví. A ty hráčky, které zmiňuješ jsou kvalitou úplně někde jinde než Kristýna.
Reagovat
turista
Vekic tam taky nepasuje. Vyhrála snad jen 2 tituly.
Reagovat
makro99
Ale zas je kousek od Belehradu.. :)
Reagovat
turista
To je pravda.
Reagovat
sojka1
a slona v porcelanu, toho maji take spolecneho... ale at je to dobry rok, pojd, Tyndo! :-))
Reagovat
Andrew89
myslet můžeš žejo....to je jako Katka. Ta taky myslela a kde je :D
Reagovat
Cico93
Je sympatická.
Plišky o chvíľu už 28 rokov? Nepovedal by som...
Reagovat
Frick
https://www.jtbopen.cz/article.php?id=84
Reagovat
Frick
Ohromné, ohromné zklamání. :-(
Reagovat
FulnekUltras
ODS Štvanici neuvolní - dokud odtam nebude se vší parádou vykopána. Proces je to dlouhý, jako skoro všechno v tomto státě, ale jednoho dne se dočkáš. ;-)
Reagovat
Frick
Zajímavý, že mi Šavrda předloni říkal, jak by neměl problém s tim to na WTA turnaj půjčit. Ne, tady problém nebude. Myslim, že problém bude pořád u Černoška a jeho lidí.

BTW: Tyhle věci ve Stromovce zřejmě vůbec nejsou.
https://cltk.cz/cs/co-nabizime/wellness-centrum/
Reagovat
FulnekUltras
"půjčit" zřejmě za podmínek, které jsou pro člověka s vlastní důstojností naprosto nepřijatelné - takhle se modré straky chovají už skoro 30 let - a není jiné cesty, než je od jednotlivých lizů, které ještě drží, po jejich způsobu tvrdě vykopat - dobrovolně tihle protřelí paraziti, bezohlední rozkrádači a rozbíječi Československa neodtáhnou ze scény nikdy
Reagovat
blixa
:-D :-D Každý z vás, magorů, má svého viníka :-D Pro někoho jsou to židozednáři, pro někoho ilumináti, pro někoho Kalousek :-D, a pro tebe, kdoví proč, čeští národní socialisté ! :-D :-D
Reagovat
rybicka
Hmmm, "jasní" viníci, zachránci, hajzlíci, spasitelé... "Silný vůdce" atd.
Pro jednoduché je třeba jednoduchých řešení, frází, hesel a díky tomu jsou tak manipulovatelní. :-(
Reagovat
FulnekUltras
mezi "jasnými" viníky stačí jen správně si vybrat ;-) a to, jak dneska demagoblok po 30 letech zoufale cuká nožkama na šibenici, je celkem vypovídající ;-)))
Reagovat
blixa
Muhehehehehehe !!!! No vídíš, já ti ho hned říkal, že to neklapne. Ale Šavrda i Černošek v tom budou nevině, prostě se nedohodli chlapci ze Sparty a Big Ivoš.
Reagovat
Frick
Černošek bude mít na Spartu pořád vliv. Jako pořád ho ten turnaj (spolu)pořádá Česká sportovní.

A samozřejmě i ČTS. Resp. je na tabulu partnerů.
Reagovat
Frick
A tobě to nepřijde jako škoda? Pokud tam bylo MMA, kdy Štvanice byla plná, kdy tam ty lidi museli platit nemalý peníze za vstupný, tak se nedá nějak přijmout, že by to Štvanice nezvládla.

Oprvadu mi nepřijde horší jak ten areál v Berlíně, kde dokonce bude Premier.
Reagovat
blixa
Mě je to jedno. Já ti jen říkám, že tam Big Ivoš tenis nepustí. A Šavrda má jen areál, takže pecháček. Jeden pidi turnaj, co s tím. Nic. Jo kdyby se tu měl hrát premier a skončilo to kvůli centrkurtu na Štvanici, to by mě sralo. Ale to fakt nehrozí.
Reagovat
Frick
Ale co by z toho Ivoš měl? On by nestál o to, jak by různou honoraci mohl hostit v tý VIP loži? Nebo že by byl problém v tom, že by se řešil ten "jeho" hard?
Reagovat
blixa
Tak hard by se neřešil, všichni vědí že tam je proto, že Ivoš nemá rád špinavý ponožky :D Proč tam nepustí tenis, to se zeptej Ivoše :-D A nebo se smiř s tím, že to tak prostě je ;-)
Reagovat
FulnekUltras
neposkvrněné modré fusekle ;-)))))
Reagovat
blixa
Ivoš je národní socan ? Se ptám, nevím :-D
Reagovat
FulnekUltras
už jen od prvního pohledu ;-)))
Reagovat
blixa
Já bych si tipnul, že ten bude bezpartijní. Takoví jako on chtějí vycházet s každým :D
Reagovat
FulnekUltras
v ODS určitě byl, ale je otázkou, jestli už po mackovsku aspoň veřejně nestáhl ocas ;-) modrák dneska nikdy neví, kde se mu na krovky protrhne antuka ;-)))
Reagovat
Frick
A teda slyšel jen od tebe, že tam nechce tenis. V rozhovoru pro bultein ČLTK se snad předloni nechal slyšet, jak ho mrzí, že se na centru nic nekoná.
Reagovat
Dobry-den
Top 20? Se svojí lemploidní povahou? Nikdy!

Ale ten debl není špatnej nápad. Je to asi jediná šance na úspěch sester na GS...
Reagovat
tommr
ta dvacítka asi reálná nebude, ale ve stovce by se Kristýna mohla bez problémů udržet ještě několik let ...
Úspěchy v deblu se sestrou jsou mnohem reálnější, ale to by se musely nějak domluvit a hrát pravidelně ...
Reagovat
paddy
že je letos lehčí a rychlejší, už říkali místní svědci Jehovovi

Myslím, že ve stat prům. es/zápas je nejlepší, ale budou v tom částečně hrát roli slabší soupeřky.

Dokážu si představit GS zápas Plíščata vs Williamsky

ideální program pro Karolínu na GS: singl, debl a po večerech doplňovat zboží v supermarketu a než se zamyslí, tak je ve finále :)
Reagovat
rybicka
To by chtělo spíše psychickou únavu, aby pohybem na kurtu relaxovala a nepřemýšlela o titulu GS.
Reagovat
Petr_Fisk
Jde o to, jak to myslela, že je letos lehčí...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist