Kristýna Plíšková si druhý titul z japonské trávy nepřiveze, v Kurumě vypadla v semifinále

16. 5. 2015, 13:26
Aktuality 12
ITF KURUME - Kristýna Plíšková se vrací z japonského turné s bilancí jednoho čtvrtfinále, titulu a semifinále. V něm dnes neuspěla ne trávě v Kurumě, když podlehla domácí Hozumiové.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková strávila poslední tři týdny na turnajích ITF v Japonsku. Nejprve na betonu v Gifu vypadla ve čtvrtfinále s Číňankou Saisai Zheng, minulý týden vybojovala titul na trávě ve Fukuoce a dnes skončila v semifinále dalšího klání na trávě v Kurumě, kde před pěti lety získala svou první z osmi trofejí na okruhu ITF.

Třiadvacetiletá Češka v posledních osmi zápasech neztratila ani set a favoritkou byla i dnes v prvním vzájemném střetnutí s domácí Eri Hozumiovou. Na o dva roky mladší Japonku, které patřé 158. místo ve světovém žebříčku, ale překvapivě nestačila a prohrála s ní 6-7 3-6.

Bývalá vítězka wimbledonské juniorky má letos velmi solidní formu. Už čtyřikrát si zahrála ve finále a dva turnaje vyhrála. Během léta má reálnou šanci vrátit se do elitní stovky, od které ji bude dělit zhruba šedesát bodů a deset příček. Až do konce roku totiž bude obhajovat už jen titul na trávě v Nottinghamu, na ostatních sedmnácti turnajích uhrála pouze druhé kolo na podniku WTA v Soulu a k tomu přidala pouhé dvě výhry v kvalifikacích.

Nyní už Plíškovou čeká návrat do Evropy, kde by měla v příštím týdnu zkusit štěstí v kvalifikaci antukového Roland Garros. Na pařížské antuce dosud neyhrála, ve třech zápasech získala jediný set.

• ITF KURUME •
Japonsko, tráva, 50.000 dolarů
sobotní výsledky (16. 05. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Hozumiová (Jap. ) - Kr. Plíšková (2-ČR) 7-6(5) 6-3
Hibinoová (Jap.) - Byčkovová (Rus.) 1-6 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Frick
Tak vážení - Markéta by měla být první naší hráčkou pod 16 let, co vyhrála titul mezi dospělými od doby... no ano, od doby Nicole.

Ta ale ve věku Markéty (tj. 15 let a 11 měsíců) měla za sebou již zisk WTA titulu a třetí kola v Melbourne a IW.

Dále se sluší ještě připomenout dvě jména, kterým to těsně uniklo. Bára Krejčíková ve věku 15 let a 9 měsíců byla ve finále 10.000 v Osijeku, kdy vedla 1:0 na sety, nakonec ale prohrála. Karolína Plíšková pak svůj první dospělý titul vyhrála "až" ve věku 16 let a 1 měsíce.

Markéta se posune do TOP 600 a bude nejmladší hráčkou, co je takto vysoko.

Mladší hráčky než Markéta se nalézají až v 8. stovce...
Reagovat
Frick
...takže.... Snad to bude talent. Možná větší než Marie.
Reagovat
Chrenda
No talentovaných holek máme jako smetí. Ale kde jsou klucíííí?
Reagovat
Frick
SF brána začíná bejt zakleta. 2011, 2012, 2014, 2015... vždy bylo finále daleko :-(

V zápasech "FINAL FOUR" jsme na MS nedali gól už hrozivých 11 třetin!
Reagovat
Frick
Nestojí za nic.

Klára má Beck a pak asi Kerber.

O něco lépe je na tom Terka, která má v 1. kolo Q/LL. Pak ovšem zřejmě bude čekat Vinci.

Na žádný pronikavý úspěch našich holek to nevidím :-(
Reagovat
EllNino
Klára Beck na antuce neporazí, Terka snad udělá jedno kolo ...ikdyž Vinci už taky není nic moc, navíc nebude taková motivace jako proti Lucce v Madridu přeci jen :)
Reagovat
horska.kraslice
Ovšem pozor na rozehrané kvalifikantky, jsou často nebezpečnější než žebříčkově lépe postavené hráčky, které hrají v hlavní soutěži rovnou.
Reagovat
Frick
je to tak. Hlavně pro labilní Terynu...
Reagovat
Chrenda
Vinci je určitě hratelná.
Reagovat
smazaný uživatel
"Brzy by se měla vrátit do elitní stovky, od které ji bude dělit zhruba šedesát bodů a deset příček."

Jak tohle můžete napsat? Před Wimbledonemse jí odečte plno bodů za Nottingham a druhou část sezóny má již tradičně extrémně slabou. Tento rok se do stovky ještě nevrátí.
Reagovat
tommr
ted si to sice Kristýna v Japonsku trochu zbytečně zkomplikovala, ale přesto si myslím, že ta šance na první stovku tam opravdu je a že to zvládne ještě letos ... :)
Reagovat
Chrenda
To se myslím pleteš. Nemůžeš srovnávat jednotlivé sezony. Myslím, že je reálná naděje, že udrží formu i v druhé půlce roku a do první stovky se dostane. Napoví kvalda RG i když ten přechod z trávy na antuku nebu nic příjemného.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist