Kristýna Plíšková si v Soulu poradila s domácí outsiderkou

16. 9. 2019, 08:37
Aktuality 0
WTA SOUL - Kristýna Plíšková si v úvodním kole turnaje WTA v Soulu bez ztráty podání poradila se 710. hráčkou světa a domácí divokou kartou Ji-Hee Choi. O první letošní čtvrtfinále na okruhu WTA na tvrdém povrchu si zahraje s nasazenou dvojkou Jekatěrinou Alexanderovovou.
Kristýna Plíšková (© j48tennis.net)

Kristýna Plíšková do sezony asijských betonů vstoupila před týdnem v Nanchangu, kde ve druhém kole prohrála s domácí Shuai Peng. Sedmadvacetiletá Češka stále čeká na první letošní čtvrtfinále na okruhu WTA na tvrdém povrchu. Další šanci má v tomto týdnu v Soulu.

V korejském hlavním městě začala očekávaným vítězstvím nad domácí divokou kartou Ji-Hee Choi. S až 710. hráčkou světa si poradila bez ztráty podání, přičemž jí nenabídla jediný brejkbol, a za hodinu hry zvítězila 6-1 6-4.

Plíšková ve druhém kole poprvé vyzve Jekatěrinu Alexandrovovou. Nasazená dvojka přehrála 6-4 6-3 kvalifikantku Greet Minnenovou a úspěšně vstoupila do sezony asijských betonů.

Plíšková by měla hrát také čtyřhru se svým dvojčetem Karolínou. Otázkou je, zda se ovšem česká dvojice neodhlásí, jelikož Karolína včera triumfovala v čínském Zhengzhou. Ve dvouhře má český tenis zastoupení ještě v nasazené Karolíně Muchové a Denise Allertové.

Ve skvělé formě pokračuje Magda Linetteová. Nasazená čtyřka sice před pár dny ve čtvrtfinále v Nanchangu přišla o sérii 10 vítězství na turnajích WTA, nicméně své působení v Soulu zahájila suverénním vítězstvím 6-1 6-4 nad Irinou Beguovou.

Do dalšího kola prošly také nasazené Margarita Gasparjanová a Yafan Wang, která přerušila šňůru čtyř porážek.

• WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
pondělní výsledky (16. 9. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Ji-Hee Choi (Korea) 6-1 6-4
Alexandrovová (2-Rus.) - Minnenová (Belg.) 6-4 6-3
Linetteová (4-Pol.) - Beguová (Rum.) 6-1 6-4
Gasparjanová (7-Rus.) - Mariaová (Něm.) 7-5 6-4
Yafan Wang (8-Čína) - Laová (USA) 6-4 7-6(2)
Bonaventureová (Belg.) - Pegulaová (USA) 5-7 6-2 6-4
Ahnová (USA) - Bacsinszká (Švýc.) 6-0 6-0
• Čtyřhra - 1. kolo •
Listerová/Voráčová (2-Švéd./ČR) - D. Kim/S. Park (Korea) 6-4 7-6(7)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist