Kristýna Plíšková smetla Korpatschovou, v Linci si zahraje hlavní soutěž

10. 10. 2016, 12:04
Aktuality 27
WTA LINEC - Kristýna Plíšková smetla v Linci v závěrečném kole kvalifikace Němku Tamaru Korpatschovou dvakrát 6-1. Čtyřiadvacetiletá Češka si v prvním kole zahraje s další kvalifikantkou Oceane Dodinovou z Francie.
Kristýna Plíšková

Po triumfu na turnaji kategorie 125k v Dalianu a poté i WTA International v Taškentu přidala dnes Kristýna Plíšková v závěrečném kole kvalifikace v Linci proti Tamaře Korpatschové osmou výhru v řadě. Plíšková tak z posledních čtrnácti zápasů prohrála jen jednou.

Čtyřiadvacetiletá Češka však musela v prvních dvou kolech kvalifikace proti Grabherové i Aně Bogdanové bojovat ve třech setech. Svou formu potvrdila až dnes, kdy smetla Němku Tamaru Korpatschovou.

Plíškové se dařilo vše, na co sáhla. Němka nenašla za celý zápas odpověď na tvrdý servis ani přesné údery z rakety české tenistky.

Rodačka z Loun nečelila za celý zápas ani jednomu brejkbolu, na podání ztratila pouhých devět fiftýnů. Naopak Korpatschová přišla o servis celkem pětkrát. Plíšková navíc ukončila zápas čistou hrou.

Česká tenistka si v prvním kole zahraje s Oceane Dodinovou, která také prošla kvalifikací a před necelým měsícem triumfovala na halovém turnaji WTA v Québeku. Plíšková porazila Francouzku ze tří vzájemných duelů pouze jednou, bude mít tedy možnost vzájemnou bilanci vyrovnat.

Pokud Plíšková postoupí do 2. kola, utká se v něm se Soranou Cirsteaovou. Šestadvacetiletá Rumunka dnes porazila 6-4 6-2 šestou nasazenou Nizozemku Kiki Bertensovou a poprvé od červnového semifinále na trávě na Mallorce postoupila do 2. kola turnaje WTA.

Naopak Daniela Hantuchová si hlavní soutěž nezahraje ani v Linci. Počtvrté v řadě tak končí v kvalifikaci turnaje WTA. Dnes nezvládla bitvu o hlavní soutěž s Mandy Minellaovou, které podlehla 3-6 7-6 4-6.

Jako první zvládla úvodní kolo hlavní soutěže Viktorija Golubicová, která na třetí pokus porazila Němku Lauru Siegemundovou. Švýcarka zdolala turnajovou osmičku 6-4 6-2. Ve druhém kole se střetne s vítězkou zápasu Barbara Haasová - Julia Görgesová.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (10. 10. 2016)
Dvouhra - 1. kolo
Cirsteaová (Rum.) - Bertensová (6-Niz.) 6-4 6-2
Golubicová (Švýc.) - Siegemundová (8-Něm.) 6-4 6-2
Pavljučenkovová (5-Rus.) - Sevastovová (Lot.) 6-4 6-1
Doiová (Jap.) - Larssonová (Švéd.) 7-5 3-6 6-1
Čtyřhra - 1. kolo
Brengleová/Geuerová (USA/Něm.) - Kunčíková/Stuchlá (ČR) 7-5 6-3
Dvouhra - 3. kolo kvalifikace
Kr. Plíšková (1-ČR) - Korpatschová (Něm.) 6-1 6-1
Dodinová (4-Fr.) - Vögeleová (5-Švýc.) 6-4 3-6 6-3
Sorribesová (Šp.) - Hogenkampová (Niz.) 6-2 skreč H.
Minellaová (6-Luc.) - Hantuchová (SR) 6-3 6-7(5) 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
Fandina
Denča s Kasatkinou na Eurosportu 1 a Týna s Dodin na streamu. Pojďte holky!!!
Reagovat
Fandina
Denča zatím dobře. 4:1 s Kasatkinou, běhá na síť. Tak jen tak dál!!!
Reagovat
EllNino
Kiki je ve srabu, asi se projevil ten náročný program z první pulky roku ....pokud počítám dobře, tak sedmá prohra vřadě :) ..
Reagovat
kada.tom
Nasťa pěkně :-)
Snad i Misaki dovede zápas do zdárného konce ..
Reagovat
tommr
se pořadatelům v Linzi moc nepoved a obě naše hráčky budou hrát současně jako první od 12:00. Denisa bude hrát na centru a měla by tak bejt k vidění na Eurosportu zatímco Kristýna bude hrát na C1 a snad bude k vidění aspoň na streamu ...
Reagovat
kada.tom
nemyslím si, že pořadatelé v Linci brali zřetel na české fanoušky ..
Reagovat
bIbec
Golubic / Siegemund. Pěkný zápas, pěkný tenis. A dokonce se zdá, že to dobře dopadne.
Reagovat
bIbec
dopadlo.
Reagovat
tommr
měla štěstí na los a v prvním kole si zahraje proti další kvalifikantce Dodinový ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Lepší než Ostapenko nebo Flipkens určitě. Tak snad toho využije......:-) Musí do toho ale šlápnout, Dodin taky něco umí.
Reagovat
EllNino
no to není moc štěstí, Dodin je v hale nebezpečná, letos vyhrála turnaj v Quebecku :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale v Praze ji vyřadila Vondroušová
Reagovat
EllNino
od té doby se hodně zlepšila :)
Reagovat
VlS
To není úplně jednoduchá soupeřka.
Reagovat
tommr
ale je to lepší než ostatní možnosti ... :)
Reagovat
VlS
Uvidíme. Je to vysoká ranařka s dobrým servisem.
Reagovat
tommr
Dodinová má podobnej styl jako Kristýna a ve vzájemnejch soubojích měla zatím mírně navrch. Kristýna má ted ale dobrou formu a měla by toho využít ke srovnání bilance ...
Reagovat
EllNino
Dlouhé výměny, docela zajímavý zápas, obě stojí hodně v kurtu, je to spíš takové pinkání, ale rozhodně ne obrana, akorát se do toho bojí obě říznout ....každopádně Daniela potřebuje nahoru, ta hra je pořád hrozně elegantní, jen tomu chybí trochu síla no, snad se dostane ještě jednou do stovky, ale teď je opravdu hodně nízko ...
Reagovat
EllNino
tak nic, nestačilo to, Mandy byla konzistentnější :/ ..Daniela už je asi dávno fuč
Reagovat
smazaný uživatel
Je to koza a tak som jej po 2. sete verila, tá už asi hrá len zo záľuby. :)
Reagovat
tommr
měla dneska s Němkou překvapivě málo práce což je po dvou třísetových bitvách samozřejmě velká úleva. Snad se Kristýně zase vrací forma, kterou měla v Tashkentu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvním setu v kvaldě na USO jsem odešel,protože to vypadalo jednoznačně,nakonec Týna 2. set musela ubojovat.Teď po herním vzestupu pod Fassatim už jsem musel vsadit.Po tréninkovém období ty 2 první zápasy na to ,dostat se do rytmu,byly asi potřeba.Teď by výkony Týny měly stoupat.Přeji dobrý los.
Reagovat
horska.kraslice
Tak bude to Ostapenko, Flipkens nebo kvalifikantka?
Reagovat
kada.tom
tipuju Flipkens :-)
Reagovat
horska.kraslice
Zajímavý by byl duel proti Hantuchové :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jen né Ostapenko,prosím
Reagovat
tommr
jak Ostapenko tak Flipkens by byly velice špatný možnosti i s ohledem na hrozící soupeřky v dalším kole. Ta třetí možnost by byla naopak velice příznivá takže při smůle našich holek asi nepřipadá v úvahu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist