Kristýna Plíšková v Bělehradu prohrála své první letošní čtvrtfinále po tříhodinovém boji se Šramkovou

29. 7. 2021, 20:58
Aktuality 2
WTA 125k BĚLEHRAD - Kristýna Plíšková skončila na turnaji WTA 125k v Bělehradu ve čtvrtfinále. Česká tenistka, jež v srbské metropoli poprvé od loňského srpna vyhrála v hlavní soutěži dva zápasy po sobě, v něm podlehla po tříhodinovém boji 6-4 4-6 6-7 Slovence Rebecce Šramkové.
Kristýna Plíšková (© AFP)

Kristýna Plíšková na prvních devíti letošních turnajích WTA vypadla vždy hned v prvním kole, jediné tři výhry zaznamenala v kvalifikaci v Dauhá. Zápas v hlavní soutěži vyhrála poprvé v roce 2021 až na konci června ve Wimbledonu.

Druhé kolo si následně zahrála i v Hamburku a tento týden na menším turnaji WTA 125k v Bělehradu dokonce poprvé od loňského srpna vyhrála v hlavní soutěži dva zápasy po sobě.

Devětadvacetiletá rodačka z Loun porazila Chorvatku Tenu Lukasovou i třetí nasazenou Rusku Varvaru Gračovovou, ve čtvrtfinále ale po boji neuspěla. Se Slovenkou Rebeccou Šramkovou prohrála po třech hodinách hry 6-4 4-6 6-7.

Plíšková měla za stavu 6-4 a 4-4 šanci zabojovat o servis soupeřky, ale přes shodu se k brejkbolu nedostala a vzápětí sama o podání přišla. Ve třetím setu česká tenistka vyrovnala z 1-4 na 4-4 a za stavu 5-6 odvrátila mečbol, v rozhodujícím tie-breaku ale přišla o vedení 5-3 a se soutěží se rozloučila.

• WTA 125k BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 115.000 dolarů
čtvrteční výsledky (29. 07. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Šramková (SR) - Kr. Plíšková (ČR) 4-6 6-4 7-6(5)
Schmiedlová (SR) - Blinkovová (1-Rus.) 4-6 6-3 6-1
Rusová (2- Niz.) - Trevisanová (5-It.) 6-1 6-4
Petkovicová (4-Něm.) - Wurthová (Chorv.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fransoas
Škodač,že se jí nepodařilo dotáhnout TB k výtězství.Mohla se tímto opět trochu zvednout.
Reagovat
asgard33
Kristýna měla hlavně hrát se stejnou aktivitou a nasazením, s jakou po utkání třískala raketou. Většinu zápasu jenom stála a s nataženou dlouhou rukou tupě odrážela rány aktivnější Šramkové.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist