Kristýna Plíšková v bitvě s Garciaovou nevyužila mečbol, Siniaková nezvládla dohrávku

23. 7. 2019, 16:00
Aktuality 28
WTA JŪRMALA - Kristýna Plíšková v prvním kole nového antukového podniku WTA v lotyšské Jūrmale prohrála téměř tříhodinovou bitvu s Caroline Garciaovou, přestože v průběhu utkání odvrátila čtyři mečboly a v tie-breaku rozhodující sady byla míček od postupu, nasazené dvojce nakonec podlehla 3-6 7-6(6) 6-7(6). Dohrávku úvodního kola nezvládla Kateřina Siniaková, která neudržela vedení proti Ukrajince Anhelině Kalininové a pro české tenistky tak turnaj skončil.
Kr. Plíšková (© j48tennis.net)

Turnajové trojce Kristýně Siniakové vůbec nevyšla dohrávka duelu, jenž byl v pondělí za příznivého stavu 6-4 a 4-3 přerušen kvůli dešti.

Česká fedcupová reprezentantka dnes sice získala první dva body, pak ale na kurtu vládla Anhelina Kalininová, jež je na žebříčku o téměř sto míst níž. Světová jednačtyřicítka Siniaková v dohrávce vyhrála jediný game oproti devíti Ukrajinčiným a nevydařený zápas zakončila dvojchybou.



Kristýna Plíšková s někdejší čtvrtou hráčkou žebříčku Caroline Garciaovou prohrála i ve třetím vzájemném utkání, i když poprvé získala set a odvrátila čtyři mečboly. K postupu jí nepomohlo ani 20 es.

Sestra světové trojky Karolíny Plíškové přišla hned o úvodní servis a ztrátu už nedohnala. Ve zbytku utkání už si obě hráčky podání držely, Plíšková i díky odvrácení všech deseti brejkbolů. A tak rozhodovaly tie-breaky.

V tom prvním česká tenistka přežila jeden mečbol, další tři pak ve třetím dějství za stavu 4-5 a 0-40. V následném gamu měla brejkbol na 6-5, ale nevyužila ho, stejně jako mečbol v rozhodujícím tie-breaku.

Hladkým vítězstvím vstoupila do historicky prvního turnaje WTA v Lotyšsku domácí nasazená jednička Anastasija Sevastovová, jež si poradila 6-2 6-1 s Ruskou Varvarou Flinkovou. Ve druhém kole se světová jedenáctka střetne se Slovinkou Dalilou Jakupovičovou (h2h 1-0).

Naopak další domácí hráčka Jelena Ostapenková po debaklu skončila. Vítězka předloňského Roland Garros podlehla jednoznačně 2-6 1-6 Američance Bernardě Peraové a připsala si třetí porážku v řadě.

• WTA INTERNATIONAL JŪRMALA •
Lotyšsko, antuka, 250.000 dolarů
úterní výsledky (23. 7. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kalininová (Ukr.) - Siniaková (3-ČR) 4-6 6-4 6-1
Garciaová (2-Fr.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-3 6-7(6) 7-6(6)
Sevastovová (1-Lot.) - Flinková (Rus.) 6-2 6-1
Stojanovičová (Srb.) - Sasnovičová (4-Běl.) 4-6 6-3 6-4
Fettová (Chorv.) - Mariaová (7-Něm.) 6-4 1-6 6-4
Peraová (USA) - Ostapenková (8-Lot.) 6-2 6-1
Ivachněnková (Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6-0 6-4
Ormaecheaová (Arg.) - Kučová (SR) 6-4 4-1 / skreč
Kawaová (Pol.) - Bonaventureová (Belg.) 2-6 6-4 6-1
Tigová (Rum.) - Rainaová (Indie) 6-2 6-1
Paquetová (Fr.) - Eraydinová (Tur.) 6-3 7-5
Rybakinová (Kaz.) - Chan Sin-jün (Čína) 6-1 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

28
Přidat komentář
Frick
Co ta holka blbne?
Reagovat
Fandina
V dubnu 2013 se hrál FED Cup naše holky proti Italkám v Palermu. Naše holky tenkrát prohrály a mám dojem, že je to ten samý areál, kde se teď hraje turnaj WTA.
Reagovat
Fandina
Penko by mohla dělat reklamu na vlasové přípravky, jak má úžasné lesklé až hedvábné vlasy. Je to moc hezké. A také má celkem zajímavě geometricky řešený vršek oblečení, rozširuje se to až do sukynky, vypadá to zajímavě.
Reagovat
Tiebraker
Jdi se lecit.
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
SpacialRecognition
Jen poznamka o Haddad Maie dole.

SARM (anabolicke steroidy), ktere u ni nasli, bude dost tezko vysvetlovat protoze to primarne nejsou leky a o "nahode" jde taky pochybovat. Tohle je tak specificka vec, ze na nic jineho, nez posileni vykonu, to neslouzi.

Imho maskovaci agent nezabral.
Reagovat
bIbec
Jo, už na to koukám. To vypadá vážně. Ale stejně mi nejde do hlavy, proč by proboha hráčka, která je každou chvíli testovaná, brala něco takového?
Reagovat
Mantra
třeba máma vařila něco k obědu a spadlo jí to z kredence rovnou do hrnce :-)
Reagovat
Andrew89
:D:D
Reagovat
turista
Taky tomu nerozumím proč by udělala takovou pitomost.
Reagovat
com
jedna ťunťa vetší, než druhá
Reagovat
bIbec
Haddad Mája prej nebude moct hrát nějakou dobu kvůli nějakýmu zakázanýmu zobu.
Reagovat
dunphy
Jsem zvědavý, zda za to budou moci např. máminy tortellini, neschopnost číst e-maily nebo líbání s náhodným mužem v nočním klubu :D
Reagovat
bIbec
já se tomuhle upřímně nesměju. To se může stát každé hráčce. Prostě snědla něco co neměla. Asi nikdo nedopuje záměrně.
Reagovat
dunphy
Je mi samozřejmě jasné, že u spousty sportovců to bude podobný případ jako třeba u Báry Strýcové, ano. Ale s tou poslední větou nesouhlasím, myslím, že takové exempláře se v každém sportu najdou.
Reagovat
lvicek
Pomuze Marusce do MD na US Open? (nevim, jestli je v entry listu)
Reagovat
Dobry-den
Nezbývá než děvčatům pogratulovat, zejména Katce. Vůbec nechápu, proč se kvůli jednomu turnaji vracela na antuku, když má příští týden už v plánu Washington na hardu. Tak trochu se dalo čekat, že se v Lotyšsku moc dlouho nezdrží...
Reagovat
Fandina
Kalinina byla natěšená na výhru a to se jí povedlo. Katka asi neměla svůj den, při poradě s trenérem jí tekly slzičky a stěžovala si na všechno. Ach jo, Katko, kdyby to nebylo, věřím, že je v dalším kole. Škoda, že se to včera nedohrálo.
Reagovat
Fransoas
Třetí set Katky - šílená katastrofa ! ! Bohužel došlo k překvapení na úkor naší hráčky.Nedá se k tomu nic dodat !
Reagovat
tommr
v dohrávce podala otřesnej výkon. Dnešní skóre 1:9 mluví za všechno. Včera byla přitom jasně lepší a kdyby nebylo přerušení kvůli dešti tak nejspíš v pohodě vyhrála ve dvou setech ...
Reagovat
Denna
To souhlasím, ta přerušení a zvláště na druhý den jsou nepříjemná.
Reagovat
Jon61
Katka by si za dnešní dohrávku nezasloužila ani minimální mzdu.
Reagovat
EllNino
od příchodu na kurt nasraná a už ztratila 5 her zasebou
Reagovat
tommr
už dokonce 6 ... :(
Reagovat
paddy
mečbol při soupeřčině podání není plnohodnotný, v TB je to běžné i bez minibreaku
a sama odvrátila 4 MB při vlastním podání
Reagovat
tommr
po prvním setu to vypadalo na jasnou prohru, ale Kristýna nakonec udělala ze zápasu nečekaný drama a dostala se dokonce k 1 mečbolu. Ten ovšem jak je jejím dobrým zvykem zazdila. Je to škoda, protože Garcia byla dneska rozhodně k poražení ...

Garciu jsem před začátkem turnaje považoval za největší favoritku na titul, ale po dnešku už bych na ní nevsadil ani korunu. Těch zbytečných chyb co dneska udělala by vystačilo na několik zápasů ...
Reagovat
paddy
Jeden zápas nedělá turnaj.
Co uděláš, když bude hrát finále?
A když to bude s Tigovou?
Reagovat
Torn
Já bych si na ní nevsadil letos vůbec, protože jí to moc nejde. Sice má 2 finále, ale žádné vysoce postavené hráčky, když nepočítám Vekič.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist