Kristýna Plíšková v Kluži vyřadila nasazenou čtyřku a zahraje si o čtvrtfinále

3. 8. 2021, 14:44
Aktuality 10
WTA KLUŽ - Kristýna Plíšková teprve potřetí v letošní sezoně zvládla první kolo hlavní soutěže na nejvyšším okruhu. Aktuálně až 123. hráčka světa na antuce v rumunské Kluži začala vítězstvím nad nasazenou čtyřkou Martinou Trevisanovou. O první čtvrtfinále na této úrovni od loňského ledna bude hrát s Katarzynou Kawaovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková, která se v posledních týdnech v žebříčku WTA propadla až na současnou 123. příčku, na hlavní tour absolvuje svou 13. letošní akci a teprve potřetí se dostala přes první kolo.

V Kluži, kam přijela po čtvrtfinálové účasti na podniku WTA 125 v Bělehradu, začala vítězstvím 6-4 6-4 nad stou hráčkou světa a nasazenou čtyřkou Martinou Trevisanovou.

Plíšková proti čtvrtfinalistce loňského French Open rychle vedla 4-0 a měla brejkboly. Italka si pak nechala ošetřit pravé stehno a postupně stahovala náskok 29leté Češky, ta si však úvodní dějství pohlídala. Ve druhé sadě odvrátila všech pět brejkbolů včetně tří hrozeb v závěrečném gamu utkání, o postupu rozhodla brejkem v deváté hře.

Rodačka z Loun bude o svou první sérii výher v hlavních soutěžích na této úrovni a první čtvrtfinále od loňského ledna bojovat s Katarzynou Kawaovou z Polska.

Alizé Cornetová skončila překvapivě hned v prvním kole, nejvýše nasazená nestačila 2-6 4-6 na Majar Šarífovou. Pětadvacetiletá Egypťanka bude o své první čtvrtfinále na turnajích WTA bojovat s 16letou Alexandrou Ealaovou.

Naopak roli nasazené dvojky zvládla druhá nasazená Němka Andrea Petkovicová. Bývalá světová devítka vedla na domácí Alexandrou Dulgheruovou 6-3 a 4-1 ve chvíli, kdy Rumunka vzdala.

Kristína Kučová v prvním kole smetla dvakrát 6-1 Caglu Büyükakcayovou a v dalším kole narazí na Irinu Baraovou. Anna Karolína Schmiedlová v derby porazila 6-4 6-2 Viktórii Kužmovou, vyhrála už pošesté v řadě a o čtvrtfinále se utká s nasazenou šestkou Kajou Juvanovou.

• WTA 250 KLUŽ •
Rumunsko, antuka, 235.238 dolarů
úterní výsledky (3. 8. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Trevisanová (4-It.) 6-4 6-4
Šarífová (Egypt) - Cornetová (1-Fr.) 6-2 6-4
Petkovicová (2-Něm.) - Dulgheruová (Rum.) 6-3 4-1 skreč D.
Bogdanová (3-Rum.) - Udvardyová (Maď.) 6-2 6-4
Buzarnescuová (Rum.) - Tomovová (7-Bulh.) 6-2 6-3
Kučová (8-SR) - Büyükakcayová (Tur.) 6-1 6-1
Schmiedlová (SR) - Kužmová (SR) 6-4 6-2
Baraová (Rum.) - Friedsamová (Něm.) 6-2 6-3
Kawaová (Pol.) - Szabová (Rum.) 6-2 6-1
Kruničová (Srb.) - Naitóová (Jap.) 6-3 5-0 / skreč
Ealaová (Fil.) - Ormaecheaová (Arg.) 7-5 6-2
Cristianová (Rum.) - Janiová (Maď.) 6-1 6-2
Mendezová (Austr.) - Fettová (Chorv.) 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
Frick
https://www.instagram.com/p/CSH4p2kspnM/

smile

Pěkné, pěkné.
Reagovat
EllNino
Je Šramková
Reagovat
com
jo a jinak v clanku je opet chyba.. Pres prvni kolo se nedostala podruhe, ale letos uz potreti smilesmile Hamburk a Belehrad.. Takhle Kristyne krivdit smile
Reagovat
tommr
Bělehrad je ale jen WTA125 takže se nepočítá jako plnohodnotnej WTA turnaj ...
Reagovat
com
tak misto Belehradu dosad Wimbledon a taky to bude sedet smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
máš pravdu, díky!
Reagovat
tommr
výsledek lepší než výkon. Kdo ví jak by se zápas vyvíjel kdyby byla soupeřka fit ...
V dalším kole čeká Kristýnu opět soupeřka z druhé stovky, kterou už dvakrát porazila. Takže je to pro Kristýnu víceméně povinná výhra ...
Reagovat
Fransoas
Přesně tak.Potřebovala by se dostat do dalšího kola a pomalinku stoupat z tenisového marastu,ve kterém je už delší dobu.
Reagovat
Ela-fon-isi
Jsem se divila, že by byla tak dobrá a dala Martinu ve dvou...smile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist