Kristýna Plíšková v Lucemburku ve finále kvalifikace smetla Smitkovou

15. 10. 2018, 14:38
Aktuality 2
WTA LUCEMBURK - Kristýna Plíšková v Lucemburku v přímém souboji o hlavní soutěž smetla krajanku Terezu Smitkovou, aniž by v utkání čelila brejkbolu, a po čtyřech měsících úspěšně prošla kvalifikací turnaje WTA. V prvním kole hlavní soutěže narazí na nasazenou trojku Carlu Suárezovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková v minulém týdnu v linecké hale přerušila sérii pěti porážek. V závěrečném kole kvalifikace sice prohrála, ale do hlavní soutěže se dostala jako lucky loser. Ve druhém kole však schytala výprask od krajanky Strýcové, proti níž uhrála jediný game.

O ukončení letošního trápení se nyní pokouší v Lucemburku, kde bez ztráty setu a podání prošla tříkolovou kvalifikací. Po Japonce Hibiové a Belgičance Minnenové nedala šanci ani krajance Tereze Smitkové, kterou dnes smetla dvakrát 6-2.

Plíšková v českém derby nečelila jedinému brejkbolu a v obou setech Smitkové vždy dvakrát sebrala servis. Do hlavní soutěže postoupila za necelou hodinu.

Plíšková naposledy kvalifikací turnaje WTA prošla před čtyřmi měsíci v Birminghamu. V srpnu v New Havenu a minulý týden v Linci naopak selhala. V hlavní soutěži schytala do prvního kola papírově nejtěžší možnou soupeřku. Utká se totiž s nasazenou trojkou Carlou Suárezovou. Se Španělkou jediný dosavadní souboj prohrála.

V hlavní soutěži bude startovat ještě Kateřina Siniaková. Nasazenou pětku v úvodním zápase čeká Johanna Larssonová.

Nejvýše nasazenými jsou v Lucembursku Němka Julia Görgesová a Španělka Garbiñe Muguruzaová, pro které je turnaj generálkou před WTA Elite Trophy v Zhuhai.

Drtivou výhrou dnes do soutěže vstoupila nasazená pětka Donna Vekičová. Dvaadvacetiletá Chorvatka, která před týdnem v Linci utrpěla debakl s Maďarkou Timeou Babosovou, deklasovala 6-1 6-0 Slovenku Karolínu Schmiedlovou.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (15. 10. 2018)
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Kr. Plíšková (4-ČR) - Smitková (8-ČR) 6-2 6-2
Bencicová (1-Švýc.) - Lepchenková (USA) 6-3 7-5
Bouchardová (5-Kan.) - Ponchetová (Fr.) 6-2 7-5
Rusová (6-Niz.) - Fettová (Chorv.) 3-6 7-5 6-1
• Rozlosování kvalifikantek •
Kr. Plíšková (Q-ČR) - Suárezová (3-Šp.)
Bouchardová (Q-Kan.) - Babosová (Maď.)
Bencicová (Q-Kan.) - Rusová (Q-Niz.)
Lepchenková (LL-USA) - Jastremská (Ukr.)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vekičová (6-Chorv.) - Schmiedlová (SR) 6-0 6-1
Parmentierová (8-Fr.) - Golubicová (Švýc.) 7-6(8) 6-2
Lapková (Běl.) - Witthöftová (Něm.) 6-4 5-7 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Fransoas
Škoda,že narazí na jednu z favoritek turnaje.Pokud by uhrála proti ní aspoň jeden set - byl by to úspěch.Pravděpodobně k překvapení nedojde.Všechny momenty by musely být hodně přáznivý a ještě by potřebovala mít velké štěstí.
Reagovat
tommr
jj přesně toho jsem se obával. Šance na postup přes jednu z favoritek je mizivá a nezbývá než doufat, že Kristýna neschytá podobnej výprask jako v Linci od Báry Strýcový ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist