Kristýna Plíšková v Taškentu do finále nepostoupila

27. 9. 2019, 11:06
Aktuality 3
WTA TAŠKENT - Kristýna Plíšková v Taškentu, kde si zahrála své jediné předchozí semifinále na venkovních betonech a získala jediný dosavadní titul, své třetí kariérní finále nevybojovala. Česká tenistka v semifinále nestačila na turnajovou trojku Alison van Uytvanckovou, která si zahraje své čtvrté finále a první mimo halové podniky. O svou čtvrtou trofej bude bojovat se Soranou Cirsteaovou.
Kristýna Plíšková (© j48tennis.net)

Kristýna Plíšková čekala na dvě výhry v řadě na jednom turnaji přes dva měsíce, přestože na posledních čtyřech akcích vždy zvládla úvodní zápas. Povedlo se jí to až na právě probíhajícím podniku v Taškentu, kde si v roce 2016 zahrála své jediné předchozí semifinále na betonech a získala jediný dosavadní titul.

Sedmadvacetiletá Češka v Uzbekistánu vyřadila Jasmine Paoliniovou, Katarzynu Kawaovou a nasazenou jedničku Slovenku Viktórii Kužmovou a postupem do semifinále vyrovnala své letošní maximum z antukového podniku v Luganu.

Své třetí kariérní finále však nevybojovala (Praha 2017). V dnešním semifinále nestačila na turnajovou trojku Alison van Uytvanckovou, která po cestě do semifinále ztratila pouhých 10 her.

Plíšková sice v úvodní sadě na servisu tři gamy získala čistou hrou, ale v dalších dvou o podání přišla a nedostala se k jedinému brejkbolu. Šanci na brejk si vypracovala až v úvodu druhého setu, jenže Belgičanka si s oběma hrozbami poradila. Plíšková poté znovu neudržela servis, přestože vedla 40-0, a o několik minut později prohrávala 2-5.

Nasazená Češka už na svém podání musela likvidovat jeden mečbol, v následujícím gamu se jí podařilo čistou hrou poprvé v utkání nasazené trojce sebrat servis a následně skóre srovnala. Více už však utkání zdramatizovat nedokázala a následující dvě hry patřily Belgičance.

Van Uytvancková si zahraje své čtvrté finále, v nichž má stoprocentní úspěšnost, a první mimo halové podniky. Jedinou předchozí belgickou finalistkou taškentské akce, která se hraje naposledy, byla Laurence Courtoisová, finalistka premiérového ročníku 1999. O svou čtvrtou trofej bude 25letá van Uytvancková bojovat se Soranou Cirsteaovou.

O čtyři roky starší Cirsteaová v Taškentu, kde před 11 lety vybojovala svůj jediný titul, po setech 6-0 6-3 zastavila 19letou talentovanou Ukrajinku Katarinu Zavackou, jež odehrála své první semifinále na okruhu WTA, a poprvé od srpna 2013 a podruhé za posledních 10 let postoupila na tvrdém povrchu do finále turnaje WTA. Cirsteaová v obou předchozích soubojích van Uytvanckovou porazila bez ztráty setu.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (27. 9. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
van Uytvancková (3-Belg.) - Kr. Plíšková (5-ČR) 6-3 7-5
Cirsteaová (8-Rum.) - Zavacká (Ukr.) 6-0 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fransoas
Určitě to je škoda,že se to Kristýně nepodařilo.
Reagovat
tommr
dneska bohužel zcela bez šance. Kristýna nedokázala využít ani zaváhání Van Uytvanckový, která dost nepochopitelně nezvládla dopodávat zápas za stavu 3:5 ve druhým setu ...
Reagovat
Torn
Jenže on s tím tenisem Týny, možná hraje pestřejší tenis než Kája, ale nějak se mi to nelíbí :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist