Kristýna Plíšková v Taškentu přehrála jedničku Kužmovou a je po třech letech v semifinále na tvrdém povrchu

26. 9. 2019, 12:11
Aktuality 25
WTA TAŠKENT - Kristýna Plíšková v Taškentu, kde si před třemi lety zahrála své jediné předchozí semifinále na betonech a získala jediný dosavadní titul, přehrála turnajovou jedničku Viktórii Kužmovou ze Slovenska a postoupila do semifinále. O celkově třetí finále, první od května 2017, si 27letá Češka zahraje s Alison van Uytvanckovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková čekala na dvě výhry v řadě na jednom turnaji přes dva měsíce, přestože na posledních čtyřech akcích vždy zvládla úvodní zápas. Povedlo se jí to až na právě probíhajícím podniku v Taškentu, kde si v roce 2016 zahrála své jediné předchozí semifinále na betonech a získala jediný dosavadní titul.

Sedmadvacetiletá Češka po skalpech Jasmine Paoliniové a Katarzyny Kawaové dnes ve svém prvním letošním čtvrtfinále na betonech hladce přehrála 6-3 6-4 nasazenou jedničku Viktórii Kužmovou.

Proti již několik měsíců se trápící slovenské tenistce v úvodním gamu odvrátila dva brejkboly, vzápětí slavila brejk a ve zbytku utkání, ve kterém využila tři z osmi brejkbolů a nasázela 15 es, už měla navrch. Jediné zaváhání předvedla za stavu 6-3 5-2, kdy na vlastním podání nevyužila dva mečboly a dovolila soupeřce snížit na 4-5. Druhou šanci zápas dopodávat už si pohlídala.

Plíšková je v semifinále na okruhu WTA teprve počtvrté v kariéře a bude útočit na třetí finále, první od neúspěšného souboje o titul předloni v květnu v pražské Stromovce. Postupem do semifinále vyrovnala své letošní maximum z antukového podniku v Luganu.

Její semifinálovou soupeřkou bude Belgičanka Alison van Uytvancková. Turnajová trojka v Taškentu hraje ve famózní formě, dnes přehrála 6-2 6-4 bývalou šampionku Pauline Parmentierovou a po cestě do semifinále ztratila jen 10 her. Postupem do semifinále vyrovnala své maximum na venkovních betonech (Hongkong 2014 a Soul 2015) a bude usilovat o své čtvrté finále.

Sorana Cirsteaová v Taškentu, kde před 11 lety slavila svůj jediný dosavadní triumf, zdolala 7-5 5-7 6-1 Danku Koviničovou a poprvé od srpna 2013 si na okruhu WTA zahraje semifinále na tvrdém povrchu. O své celkově čtvrté finále se utká s 19letou Katarinou Zavackou. Přemožitelka Terezy Martincové deklasovala 6-0 6-2 Annu Kalinskou a poprvé v kariéře prošla do semifinále na turnajích WTA.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (26. 9. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kr. Plíšková (5-ČR) - Kužmová (1-SR) 6-3 6-4
van Uytvancková (3-Belg.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-4
Cirsteaová (8-Rum.) - Koviničová (Č. Hora) 7-5 5-7 6-1
Zavacká (Ukr.) - Kalinská (Rus.) 6-0 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
EllNino
Když jsem včera viděl ten nejhorší zápas, který jsem kdy v žiovtě viděl (proti Kawě), nedovedl jsem si představit, že porazí Viki ...

Semifinále je dobrý ... Týna a Petra v semifinále tunrjaů, které ve stejném týdnu před 3 lety ovládly ... že by? :))
Reagovat
paddy
Máš slabou fantazii, já byl v klidu :)
Reagovat
turista
Dobře tak! Tak ještě 2x zopakovat a pohár má Kristýna doma.
Reagovat
vendulkabendulka
A tím pádem přijde o kvaldu v Pekingu..
Reagovat
Elip13
Lepší titul z Taškentu než kvalda v Pekingu
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
kada.tom
velmi dobrá práce :-)
Reagovat
aape
No tak hurá, ted ještě 2 výhry a je tu titul!
Reagovat
Mayo
Že jednička Kužmová (:
Reagovat
Fransoas
Po delší době vyhrané 3 výhry za sebou.Zatim gratulace.
Reagovat
EllNino
Vyhrane vyhry :)))
Reagovat
Petur_Fisk
Se Sovětským Svazem na věčné časy a nikdy jinak...:)
Reagovat
sprchon
Po tý serii prohraných výher je to fajn, no :D
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
lvicek
Hehe, zrovna Kristyna ma tech prohranych vyher celkem hodne nahodou ;).
Reagovat
Jon61
Ono to zase není takový nesmysl. Prohraná výhra je ta z mečbolu, který nevyužijete a soupeřka zápas otočí. Má logika, deformace ze záliby v matematice.
Reagovat
tommr
poměrně jednoznačná výhra nad kurzovou favoritkou. Kužmová dneska ovšem vůbec nic nepředvedla a hlavně v prvním setu byla zralá na kanára. Kristýna hrála relativně dobře až na jeden strašnej blikanec při prvním pokusu o dopodávání zápasu (dva zahozený mečboly, tři dvojchyby) ...
Soupeřka v semifinále bude hratelná takže Kristýna by po dlouhý době mohla konečně uhrát nějakej dobrej výsledek ...
Reagovat
Grape
Vypadá to na Alison Van Uytvanck - tam moc šancí pro Kristýnu nevidím, ta má výbornou formu. Ale i semifinále je úspěch.
Reagovat
tommr
kdyby se hrálo v hale tak taky řeknu, že je Kristýna bez šance, ale venku by AVU porazit mohla. Jejich jedinej vzájemnej souboj vyhrála Kristýna, ale to už je tak dávno, že to dneska není směrodatný ...
Reagovat
Grape
Netvrdím že bez šance, ale dost by mě výhra Kristýny překvapila. Což mě vlastně překvapila i dnes, ale od Viktorie to rozhodně nebyl standartní výkon... Ale kdovíjak to nakonec bude - Alison si teď zrovna ve 2. setu prohrála servis.
Reagovat
jirkaS
...směroplatný ;-)
Reagovat
sojka1
Vika si Pliskovky asi spletla... jsem vsak rada, ze Tynda konecne utyndila nejaky vysledek.. :-)
Reagovat
tommr
to těžko - vždyt s Kristýnou občas hrává debla ... :)
Reagovat
paddy
Potvrdilo se, že Kristýna je specialistka na zelený povrch, a útočí na druhý titul v kariéře. Shodou okolností opět v Taškentu. Pokud to zvládne, tak už se těším na tu lavinu chválení po několikaměsíční kritice.

Kdyby byla antuka zelená, tak máme ženského Nadala. Netřeba opakovat, že bývalou světovou jedničku a vlastní sestru v jedné osobě si na zeleném povrchu maže na chleba :)
Reagovat
Ela-fon-isi
A nemohla by se na normální antuce udělat pro Týnu zelená cestička sprejem? Nebo by si mohla vozit pytel obarvené antuky po turnajích a dělat si z ní zelené ostrůvky naděje. :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist