Kristýna Plíšková ve finále turnaje ITF na trávě ve Fukuoce neuspěla

11. 5. 2014, 13:30
Aktuality 2
ITF FUKUOKA - Kristýna Plíšková na turnaji ITF s dotací 50 tisíc dolarů na trávě v japonské Fukuoce svůj 5. titul nezískala. Dvaadvacetiletá Češka ve finále podlehla Britce Namomi Broadyové, byť měla utkání dobře rozehrané.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková se poslední měsíc pohybuje na turnajích v Asii. Poté, co na podniku WTA v malajsijském Kuala Lumpur vypadla ve druhém kole po třísetové bitvě s Chrovatkou Vekičovou, absolvovala tři turnaje ITF. V korejském Soulu si zahrála semifinále ve dvouhře a finále ve čtyřhře, před týdnem v Gifu skončila už ve druhém kole na raketě Australanky Pattersonové.

Tento týden se vítězka dívčího Wimbledonu z roku 2010 představila na své oblíbené trávě v japonské Fukuoce, kde plnila roli nasazené dvojky. Postupně si poradila s Belgičankou Bonaventureovou, domácí Hibinovou, thajskou travnatou specialistkou Tanasugarnovou i s turnajovou osmičkou Ruskou Byčkovovou.

V dnešním finále levoruká rodačka z Loun narazila na o dva roky starší Britku Naomi Broadyovou, kterou v předchozích dvou vzájemných duelech porazila ve dvou setech. I dnes davadvacetiletá Češka začala lépe, vedení proti 194. hráčce světa ale neudržela a nakonec prohrála 7-5 3-6 4-6.

Plíšková usiluje o návrat do Top 100, ve které strávila zatím jen pár týdnů, ztrácet na ni ale bude stále ještě zhruba sedmdesát bodů. Zítra by se měla posunout o tři příčky na 123. místo.

Plíšková dosud vyhrála čtyři turnaje ITF: letos v britském Prestonu, loni ve francouzském Limoges, v roce 2012 triumfovala rovněž ve Francii v Andrezieux-Boutheonu a svůj první titul získala už před čtyřmi lety v japonské Kurumě. Všechny trofeje získala v hale.

- ITF FUKUOKA -
(Japonsko, tráva, 50.000 dolarů)
nedělní výsledky (11. 05. 2014)
• Dvouhra - finále •
Broadyová (Brit.) - Kr. Plíšková (2-ČR) 5-7 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Škoda, že to dneska nevyšlo, finále ale bylo, tak držím palce dál, aby se Tína dostala co nejblíž stovce a také do ní. Přeji úspěch. Pojď!
Reagovat
historik
Hertlova paráda bojuje v soutěži televizní stanice TSN o nejlepší akci sezóny o postup do čtvrtfinále a potřebuje pomoct. Jestli ji chcete podpořit: http://poy.tsn.ca/1-nhl2014/match/23-hertl-vs-nyquist
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist