Kristýna Plíšková začala v Guadalajaře vítězně

12. 3. 2019, 09:29
Aktuality 2
WTA 125k GUADALAJARA - Kristýna Plíšková na turnaji WTA 125k v mexické Guadalajaře bez ztráty setu porazila sedmnáctiletou čínskou kvalifikantku Xiyu Wang a postoupila do druhého kola. V něm na ni čeká Belgičanka Yanina Wickmayerová, s níž má vyrovnanou bilanci.
Profily hráčů
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková si před necelými dvěma týdny na menším turnaji v Indian Wells zahrála své první letošní čtvrtfinále, ale na velkém podniku v kalifornské poušti skončila hned v prvním kole kvalifikace.

Proto se v tomto týdnu účastní další letošní akce série WTA 125k. V mexické Guadalajaře své působení zahájila vítězstvím 6-4 6-4 nad čínskou kvalifikantkou Xiyu Wang.

Plíšková v utkání ani jednou neztratila servis, přestože čelila celkem sedmi brejkbolům. V obou setech sedmnáctiletou Číňanku vždy jednou brejkla a po hodině a čtvrt slavila postup.

V dalším kole se šestadvacetiletá Češka utká s Yaninou Wickmayerovou. S bývalou světovou dvanáctkou má vyrovnanou bilanci. Wickmayerová v prvním kole nedala šanci Rumunce Aně Bogdanové a zvítězila hladce 6-1 6-3.

Na mexickém podniku startuje z českých tenistek ještě Marie Bouzková. Dvacetiletá pražská rodačka do turnaje vstoupí dnes soubojem s nasazenou šestkou Španělkou Arruabarrenaovou.

Již v prvním kole překvapivě dohrála Alizé Cornetová. Nasazená jednička schytala výprask 3-6 0-6 od divoké karty a až 154. hráčky světa Sofie Žukové. Nasazená dvojka Anna Karolina Schmiedlová naopak nezaváhala. Slovenka si poradila 6-3 6-3 s Mandy Minellaovou.

• WTA 125k GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 125.000 dolarů
pondělní výsledky (11. 3. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (7-ČR) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 6-4
Žuková (Rus.) - Cornetová (1-Fr.) 6-3 6-0
Schmiedlová (2-SR) - Minellaová (Luc.) 6-3 6-3
Wickmayerová (Belg.) - A. Bogdanová (Rum.) 6-1 6-3
Perrinová (Švýc.) - Lepchenková (USA) 6-3 6-2
Danilovičová (Srb.) - Badosaová (Šp.) 6-4 7-5
Ferrová (Fr.) - Olmosová (Mex.) 7-5 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
začala dobře a první set vyhrála. Doufám, že už to dotáhne ...
Reagovat
EllNino
Snad se stagnující a postupně se vytrácející Yanina nechytne zrovna na Týně ...

Výhra nad talentovanou (levorukou!, což je pro Týnu šílené) Číňankou potěšila, snad jich ale přidá ještě pár
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist