Krize Safinové trvá, v Paříži prohrála s japonskou veteránkou

25. 5. 2010, 21:46
Aktuality 5
Pád ruské tenistky Dinary Safinové stále nebere konce. Bývalá světová jednička uspěchala návrat na kurty po zranění a na turnajích se trápí. Na pařížské antuce dnes prohrála v prvním kole s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou 6-3 4-6 5-7 a neobhájí účast ve finále Roland Garros.
Profily hráčů
Dinara Safinová

"Určitě mě to nezlomí, vzdávat se nebudu," uvedla Safinová, která minulý týden prohlásila, že se vrátí na post světové jedničky. "Musím tuhle hořkou pilulku polknout, hodit to za hlavu a jít dál. Nic jiného dělat nelze. Po dešti zas vyjde slunce," věří Ruska, která se rozešla s koučem Željko Krajanem.

Safinová, která hrála o titul na French Open loni i předloni, odstoupila v lednu z Australian Open kvůli únavové zlomenině obratlů. Na turnaje se vrátila znenadání v dubnu ve Stuttgartu, aby se pokusila obhájit co nejvíce bodů, které nasbírala ve skvělé loňské sezoně. Jenže hraje špatně a vyhrála jen jednou z pěti zápasů. Mimo jiné ji porazila i Klára Zakopalová v prvním kole v Madridu. Po French Open ji čeká pád na konec druhé světové desítky.

V duelu s Japonkou měla Safinová obrovské problémy s podáním. Dala 17 dvojchyb a o servis přišla šestkrát. "Nemohla jsem pořádně podání trénovat, ale na začátku nebylo špatné. Až postupem času jsem měla problém s pohybem a dvojchyb přibývalo," řekla ruská hráčka, které byly tři roky, když její dnešní soupeřka v roce 1989 na antukovém grandslamu debutovala.

Dateová-Krummová oslavila výhrou návrat na Roland Garros po čtrnácti letech. Semifinalistka turnaje z roku 1995 ukončila v roce 1996 kariéru, ale předloni se vrátila. V devětatřiceti letech se nyní stala druhou nejstarší vítězkou zápasu v Paříži v open éře.

"Snažila jsem a ověřila si, co ještě můžu dokázat," řekla Dateová-Krummová po postupu. "Je mi jí (Safinové) líto, ale jinak jsem opravdu nadšená, že jsem zvítězila," uvedla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stala sa jednotkou a potom nasledoval strmy pad mimo top 20 co aj Dinare realne hrozi a sa asi stane. Uvidime ale vyzera byt totalne out. Minuly rok aspon bola dobra na antuke a teraz co skoncila antukova sezona tazko ocakavat zazraky na trave teraz.
Reagovat
smazaný uživatel
A sakra. Za její otřesnou hru může Krajan? I když vyhození trenéra jsem už čekal, kolegyně vyhodila Sančéze, tak proč by totéž nemohla udělat i naše psychoušská hekna.
Dinára se nám vrátí na post světové jedničky? Opravdu? A že by k tomu ještě vyhrála i nějaký grandslam? Zatím je téměř jisté, že opustí Top 20.
Reagovat
skott
Dinara navrat uspechala, to je ted vic nez jasne.Asi nejvic by ji prospelo dat si minimalne mesic pauzu, kdyby mohla, poradne potrenovat a vratit se az bude aspon v trochu konkurenceschopne kondici, protoze ji souperky nemaji zadny problem honit po kurtu sem tam a neni ji to hodne.To, co by driv Dina normalne zakoncovala jako winner, ted stezi dobehne a nezbyva ji nez jen vracet.Statistiky W/UE, ac jsou na RG hodne cucane z prstu (podobne jako nedavno v Marbelle), byli dneska vymluvne.Nehlede na to, za takhle ztraceny zapas ji srazi sebevedomi na nulu a tezko se z toho bude vzpamatovavat:(
Reagovat
smazaný uživatel
Ona snad před všemi projetými turnaji netrénovala? V tom asi problém nebude.
Reagovat
skott
Dinara mohla od skrece na Turaji mistryn trenovat nejaky dva, tri tydny pred zacatkem sezony, po pauze od AO zacla az tyden tesne pred Stuttgartem...dohromady tedy zhruba jeden mesic za pul roku, to je obrovske manko.Jde to videt i pouhym okem, ze neni nikde blizko fyzicky z minule sezony, ale tobe nic dal vysvetlovat nebudu.Stal se z tebe naprosty vypatlanec a tohle povazuj za posledni odpoved na tebe.Jak ti rekl tomasinho (a nejen on) prodavej si svoje druzice, to je asi tak jediny cemu rozumis a drz hubu resp. nereaguj na me!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist