Krize Siniakové trvá dál. Ve Washingtonu prohrála s domácí Pegulaovou

30. 7. 2019, 06:48
Aktuality 18
WTA WASHINGTON - Kateřině Siniakové se vstup do US Open Series nepovedl. Ve Washingtonu šestá nasazená Češka podlehla domácí Jessice Pegulaové a od skalpu světové jedničky Ósakaové na French Open tak zaznamenala už šestou porážku z posledních sedmi zápasů.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková neprožívá povedenou sezonu. I když si dlouho pochvalovala dobrý pocit ze hry, výsledky ani zdaleka nebyly podle jejích představ. Pár 'vlaštovek' přiletělo až na jaře, kdy se dostala do čtvrtfinále v Praze, semifinále v Norimberku a především osmifinále French Open. 

Jenže právě v Paříži už před dvěma měsíci mohla mít z výsledků radost naposledy. Od chvíle, co ve třetím kole vyřadila světovou jedničku Naomi Ósakaovou, porazila ze sedmi soupeřek jen Jekatěrinu Alexandrovovou. 

Porážky utrpěla s Madison Keysovou, Alison Van Uytvanckovou, Margaritou Gasparjanovou, Johannou Kontaovou, Anhelinou Kalininovou a naposledy s Jessicou Pegulaovou

Na Američanku nestačila na úvod turnaje WTA International ve Washingtonu, kde třiadvacetiletá Češka odstartovala přípravu na US Open. V prvním zápase na tvrdém povrchu od konce března Siniaková prohrála 4-6 3-6.

Přitom 41. hráčka světa začala oba sety proti o dva roky starší soupeřce z osmé světové desítky lépe. V první sadě vedla 3-1, pak se jí povedl ještě nrejk na 4-3. Ve druhém dějství vedla 2-0, ale ani jednou náskok neudržela. Po svém servisu totiž uhrála jen čtyři z devíti gamů.

Siniaková tak už na 12. z 19 letošních turnajů vypadla hned v prvním kole. Najít formu před posledním grandslamem sezony se bude snažit ještě v Torontu, Cincinnati a na novém turnaji New Yorku.

Před odletem z metropole Spojených států amerických do Kanady čeká osmou deblistku světa ve Washingtonu ještě čtyřhra po boku Rusky Anny Blinkovové.

Pegulaová bude o své první letošní čtvrtfinále na okruhu WTA bojovat proti Ige Šwiatekové. Osmnáctiletá Polka v zahajovacím utkání turnaje otočila nepříznivý vývoj proti Tunisance Ons Džubúrové, kterou zdolala 4-6 6-4 6-4.

Pavljučenkovová prohrála pošesté v řadě, Bouchardová poosmé
Ruska Anastasia Pavljučenkovová ve Washingtonu ukončila tři měsíce dlouhé čekání na zisk setu, sérii porážek ale neutnula. Finalistka z let 2012 a 2015 podlehla 2-6 6-4 5-7 domácí Christině McHaleové a připsala si šestou prohru v řadě.

Dokonce už více než 5 měsíců dlouhé čekání na výhru neukončila
Eugenie Bouchardová. Již osmou porážku v řadě pětadvacetiletá Kanaďanka utrpěla s domácí Lauren Davisovou, které podlehla jednoznačně 1-6 2-6.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (29. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pegulaová (USA) - Siniaková (8-ČR) 6-4 6-3
McHaleová (USA) - Pavljučenkovová (7-Rus.) 6-2 4-6 7-5
Keninová (3-USA) - Bradyová (USA) 6-2 6-4
Curenková (5-Ukr.) - Yafan Wang (Čína) 6-3 6-2
Šwiateková (Pol.) - Džabúrová (Tun.) 4-6 6-4 6-4
Gračevová (Rus.) - Blinkovová (Rus.) 6-2 5-7 6-2
Davisová (USA) - Bouchardová (Kan.) 6-1 6-2
Kalinská (Rus.) - Hibinová (Jap.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
FulnekUltras
je příjmení Katky zajímavou počeštěnou výjimkou - neboť podle otce by měla být v českém přepise správně SiniakovOVÁ. To by však v zemi odrodilých Keltů a západních Slovanů mohlo znít rizikově příliš rusky.
Reagovat
slacker
umi :nasi" kelti bubec kvaknout keltsky?
Reagovat
FulnekUltras
hlavně už často "zapomínají" mateřštinu - a ti starší se ještě k tomu vždy rádi lživě "pochlubí", jak kdysi propadali z ruštiny
Reagovat
rybicka
Nepřechýlená zůstávají někdy též jména, která mají přechýlenou podobu už ve výchozím jazyce. Siniakova už je přechýlené.

Mimochodem příklad z české republiky: Popek / Popková, kde tu udělal český soudruh chybu?
Reagovat
dadaft
--- Zarina má první set, který urvala až v samotném závěru.
--- na mladou Gauffovou jsou plné tribuny.
Reagovat
Pe3k
Wta jde mimo mě, ale posledně jsem jí viděl v TV a tam říkala, že chce být světovou 1. Připadá mi, že ona v dresu nevypadá nic moc, ale v civilu je šikovná, přesně naopak co třeba Koukalová/Soukalová ta zas vypadá pěkně v dresu, ale v civilu už tak moc ne.
Reagovat
FulnekUltras
nemít po mamce ten parádní kotel, šoukalka mi nic neřekne... ;-)
Reagovat
turista
Mně taky není sympatická.
Reagovat
FulnekUltras
teď ještě poslední koukalem zrežírovaná mediální křeč ve stardance - a snad už od ní bude klid
Reagovat
blixa
Evženo, Evženo, kozičky budou muset na pastvu, jinak nebude na chleba ...
Reagovat
Cico93
Keď bude takto pokračovať, tak inej možnosti ani niet...
Reagovat
tommr
Katka to má bohužel v hlavě totálně vymetený. V jejím případě už nepomůže ani psycholog, ale na řadu by měl přijít nějakej zkušenej psychiatr ...
Reagovat
Alien
Opět jí zradila psychika?
Reagovat
tommr
ta ilustrační fotka je dobře zvolená. Po každým nepovedeným úderu následovalo rozhazovaní rukama, kroucení hlavou a trpitelský výrazy místo toho, aby se koncentrovala na další míček. Soupeřka byla přitom spíš z kategorie těch slabších a nehrála nic mimořádnýho (ani nemusela) ...
Reagovat
turista
Tenis má dobrý, ale potřebuje se hlavně zklidnit.
Reagovat
rybicka
Snad se nebude zklidňovat až do věku Strýcové. Ta si také mnoho pokazila psychikou a toho času je škoda.
Reagovat
Cico93
Bouchard som už nevidel hrať veľmi dlho...
ale očividne jej ide karta.
Reagovat
ttopi
Ta je slušně v krizi. Neznám jiný sport, kde by tak moc bylo vidět, jaký máš aktuálně stav "v hlavě". Blbá jak tágo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist